Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Street Food: Τα τέσσερα καλύτερα σημεία για φαγητό στο δρόμο

Οι… λιχουδιές του δρόμου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2022

Λατρεύουμε το street food! Κι αυτό γιατί είναι γρήγορο, νόστιμο, ποιοτικό, ιδιαίτερο, εφευρετικό, παιχνιδιάρικο, γκουρμέ, και βάζει τη νόστιμη πινελιά στη βόλτα σου.

Και στην Κύπρο το βρίσκεις σε πολλές, διαφορετικές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδοχές του: από το ζουμερό burger μέχρι τις πιο εξωτικές λιχουδιές που μπορείς να φανταστείς.  

Εμείς, ψάξαμε, βρήκαμε, και σου προτείνουμε 4 από αυτά... που πρέπει να δοκιμάσεις!

Fed by Nature
Από το φθινόπωρο του 2021 και πιο συγκερκιμένα από την 1η Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιγκανισμού) σε ένα χαρακτηριστικό σημείο της Λεμεσού, πλησίον του ξενοδοχείου Crowne Plaza (Γεωργίου Γρίβα Διγενη 138), και μόλις 100 μέτρα από την Πυροσβεστική επί της Γεωργίου Γρίβα Διγενή, λειτουργεί μία λιλιπούτεια καντίνα, που εξέπληξε τον κόσμο της πόλης με το ιδιαίτερο μενού της, αλλά και τη νοστιμιά των επιλογών που προσφέρει. Πρόκειται για μία καντίνα πολύ διαφορετική απ’ όσες έχουμε συνηθίσει, μίας και η ιδέα γύρω από τη δημιοργία της ήταν να δώσει μία εναλλακτική του φαγητού δρόμου, βασισμένη αποκλειστικά στη vegan διατροφή (δηλαδή σε υλικά μη ζωικής προέλευσης).

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Στο μενού θα βρεις kebab, 2 διαφορετικά είδη γύρου σε wrap, burgers και φαλάφελ, όπως επίσης το "meatier than meat", που ακόμα κι αν δεν περιέχουν κρέας, είναι εξίσου απολαυστικά, ζουμερά και χορταστικά.

 

TI NΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ: Ανάμεσα στα πιάτα που θα δοκιμάσεις είναι το Wrap με Μαριναρισμένο Γύρο Jackfruit με μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και τζατζίκι, το Where’s The Beef, με μπιφτέκι από παντζάρι και φακή με καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι, ντομάτα και ροζ σάλτσα, σε βιολογικό πολύσπορο ψωμάκι και το Meatier Than Meat, ένα Beyond Patty με τυρί, αγγουράκια τουρσί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι και vegan mayo σε πολύχρωμο ψωμάκι. Στο μενού, όμως, φιγουράρουν και τρία επιδόρπια: Το Holistic Bounty bar με νιφάδες καρύδας, γάλα καρύδας, σιρόπι αγαύης, σκόνη κακάο, βούτυρο κακάο και σιρόπι σφενδάμου, το Holistic Snickers bar με βρόμη, cashews, χουρμάδες medjool, φυστικοβούτυρο, φιστίκια, γάλα αμυγδάλου, κακάο, σιρόπι σφενδάμου και λάδι καρύδας και το Billionaire bar, χωρίς τεχνητές γλυκαντικές ουσίες με 100% αγνά υλικά, όπως βρόμη, cashews, χουρμάδες medjool, γάλα αμυγδάλου, κακάο, σιρόπι σφενδάμου και λάδι καρύδας.
>> (96020402) Γεωργίου Γρίβα Διγενή (δυτικά του Οβάλ), Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός. Δ-Σ12:00-16:00 & 18:00-22:00. Διαθέσιμη και υπηρεσία delivery μέσω Bolt Food.
FacebookFed by Nature
Instagramfed_by_nature


 

Grill n Roll Food Truck
Εδώ και μερικούς μήνες, η Λευκωσία απέκτησε το δικό της food truck, το οποίο τείνει να εξελιχθεί στο απόλυτο talk of the town. Το Grill n Roll Food Truck σερβίρει αυθεντικό street food, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.  Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε στήσει στη ουρά του Grill n Roll… το οποίο ανεβάζει χειρόφρενο σε συγκεκριμένες τοποθεσίες (μπορείς απλά να παρακολουθείς τη σελίδα του στο facebook, για να μάθεις πού θα το βρεις), ενώ έρχεται και στο χώρο σου, ώστε να διοργανώσεις το πιο απίθανο και αξέχαστο πάρτυ ή εκδήλωση. Πρόκειται για ένα εγχείρημα του σεφ Αβραάμ Σαββίδη, ο οποίος μας αποδεικνύει ότι το γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι ταυτόχρονα ποιοτικό και ότι σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις συνταγές που αλλάζουν τη street γευστική σου αναζήτηση.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Ο σεφ Αβραάμ Σαββίδης, λοιπόν, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της εστίασης, επηρεασμένος από τις τάσεις της εποχής, αλλά και την κουζίνα που ξέρει και αγαπά πάρα πολύ, βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο μενού του “Grill n Roll” και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα νόστιμο. Στο Grill n Roll λοιπόν μπορεί κανείς να δοκιμάσει πεντανόστιμα burgers, ένα απίστευτα λαχταριστό fish taco roll, και ιδιαίτερα συνοδευτικά όπως Κορεάτικο κοτόπουλο και ιταλικά Arancini. Άλλωστε, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ένα συνηθισμένο φαστφουντάδικο. Μπορεί το μενού του να είναι βασισμένο στην αμερικάνικη fast food κουλτούρα, όμως έχει σαφείς επιρροές και από άλλες κουζίνες του κόσμου, ενώ η ποιότητα των πρώτων υλών και ο ευφάνταστος συνδυασμός τους, δημιουργούν πολύ ιδιαίτερες γεύσεις που δεν συγκρίνονται με αυτά που έχεις ήδη δοκιμάσει.

TI NΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ: Το signature φαγητό τού Grill n Roll, είναι το Grill n Roll Burger, ένα ζουμερό αμερικάνικο βοδινό μπιφτέκι, που γαρνίρεται με τη signature σoς, μια μαρμελάδα μπέικον και συνοδεύεται από τυρί Cheddar και λεπτές φέτες από αγγουράκι ξιδάτο σε ‘’Hokkaido milk bun’’. Επιπρόσθετα, το Grill n Roll προσφέρει Crispy Chicken Burger, Veggie Burger, Pulled Pork και το πολύ ιδιαίτερο Fish Taco Roll. Τα λαχταριστά και πεταντόστιμα μπέργκερ και τάκος του Grill n Roll, θα τα απολαύσεις παρέα με εκλεκτά συνοδευτικά όπως τραγανές τηγανητές πατάτες, τα Mac & Cheese Arancini (μπάλες με macaroni και τυρί) και Korean Chicken. 
Εάν πάλι καλέσεις το Grill n Roll Food Truck στο χώρο σου, μπορείς να διαμορφώσεις εσύ το μενού σε συνεννόηση με τον Σεφ Αβραάμ και τα υπόλοιπα να τα αφήσεις στα… θαυματουργά χεράκια του!
>> Για να ενημερώνεσαι σχετικά με τις τοποθεσίες όπου σταθμεύει το “Grill n Roll Food Truck”, κάνε like και follow στις σελίδες του σε Facebook και Instagram ή κάλεσε στο 77773535. 

Il Socio Snack Bar
Από το 2008 μέχρι και σήμερα ένα μικρό snack bar στην καρδιά της Λεμεσού, και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ, προσφέρει λαχταριστό γρήγορο φαγητό, αλλά και, πρόσφατα, γλυκό.... Πρόκειται για ένα σημείο που μπορεί θα ικανοποιήσει την πείνα σου ανά πάσα στιγμή, εύκολα και κυρίως γευστικά! Γιατί μετά από κάθε έξοδο, ποιος δεν πεινάει; Ή μήπως και πριν;

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Όχι μόνο παρέχει σάντουιτς (περιττό να πούμε ότι το ψωμί είναι περίπου 40 εκατοστά το ένα), άλλα εκεί μπορείςνα βρεις ζουμερά burgers, τραγανές κοτομπουκιές και, ίσως, τα καλύτερα hot-dog της πόλης. Μπορείς επίσης να απολαύσεις τη νέα πινελιά στο μενού του μαγαζιού που δεν είναι άλλη από τις πεντανόστιμες κρέπες είτε γλύκες είτε αλμυρές. Οι πιο "μερακλήδες", βέβαια, μπορεί να εκτιμήσουν τις βάφλες, ειδικά σε συνδυασμό με τις διάφορες γεύσεις παγωτού που διαθέτει το Il Socio Snack Bar. 

TI NΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ: Από τα σάντουιτς προτείνουμε να δοκιμάσεις το Mix Sandwich, ένα σάντουιτς σε φραντζόλα 40 εκ. με ψητό χοιρινό, ζαμπόν, λούντζα, χαλούμι, ντομάτα, αγγούρι και μαγιονέζα ή το Egg Bacon And Cheese Sandwich, επίσης σε φραντζόλα 40 εκ., με μπέικον, τυρί, τηγανητό αυγό, ντομάτα, αγγούρι και μαγιονέζα. Στο Il Socio Special Sandwich θα μπουν ψητό χοιρινό, κοτόπουλο, ζαμπόν, λούντζα, χαλούμι, πατάτες, ντομάτα, αγγούρι, μαγιονέζα και ό,τι άλλο εσύ επιθυμείς να προσθέσεις. Αν όμως πεινάς πάρα πολύ, τότε πάρε ένα Jumbo Sandwich, που είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του... τεράστιο και φτιάχνεται με χοιρινό ψητό, κοτόπουλο, ζαμπόν, λούντζα, χαλούμι, μπέικον, τυρί, κυπριακό λουκάνικο, τηγανητό αυγό, πατάτες, ντομάτα, αγγούρι, μαγιονέζα... Από τα hot dog πρέπει οπωσδήποτε να "τεστάρεις" το Special Hot Dog, με λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί, πατάτες, κέτσαπ και μουστάρδα... θα σε ενθουσιάσει! Αν όμως είσαι λάτρης του burger τότε βάλε στη λίστα σου το Special Burger, ένα μπέργκερ με διπλό μπιφτέκι, τυρί, αυγό, μπέικον, ντομάτα, λάχανο, μαγιονέζα και κέτσαπ. Στο μενού θα βρεις ακόμα επιλογές όπως Chicken Nuggets, Spring Rolls Vegetarian και τηγανητές πατάτες, για να συνοδεύσεις το γεύμα σου! 
(99612160) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' 151/2, Λεμεσός.

 

Mailbox Food Truck
Ίσως κάποιοι από σας έχετε ακούσει και πολλοί σίγουρα έχετε δοκιμάσει την γκουρμέ καντίνα που βρίσκεται σταθμευμένη απέναντι από την υπεραγορά Καρσεράς στην Εκάλη στη Λεμεσό. Μία καντίνα που αποκλειστικά αφιερωμένη στα ζουμερά αμερικάνικα burgers, ) η οποία "φωνάζει" με τη μυρωδιά που σκορπίζει να την πλησιάσεις. Άπαξ όμως και βρεθείς μπροστά της, δε θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Ο λόγος για το Mailbox Food Truck, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις και τη ζωή της ιδιοκτήτριας στην Αυστραλία, λειτούργησε το 2018 στη Λεμεσό, κι από τότε βρίσκεται στο ίδιο σημείο.  
 

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Το menu είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στα burgers επομένως για τους λάτρεις του είδους μια στάση εδώ είναι must! Πέρα όμως από ζουμερά burgers φτιαγμένα με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, που φιλοξενούν στα buns τους ενδιαφέροντες αλλά και πρωτότυπους συνδυασμούς σε υλικά, στο μενού του θα βρεις επίσης πατάτες κομμένες στο χέρι, σπιτικές σάλτσες και σπιτικά μπισκότα. Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η σύριγγα με το λιωμένο cheddar που θα κάνει στο burger σου την απαραίτητη… ένεση απόλαυσης!

TI NΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ: Στο μενού του φιγουράρουν 6 διαφορετικά, ζουμερά μπέργκερ σε αφράτο ψωμάκι, με λιωμένο τυράκι και μπόλικη δόση σος. Δοκίμασε το Mailbox το οποίο αποτελείται από ένα μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιου κρέατος (200 γρ.), αμερικάνικο τυρί, candy bacon, μοτσαρέλα, gravy sauce, στρώση από πατάτες και σάλτσα Mailbox, όλα κλεισμένα σε ψωμάκι μπριός. Εξίσου απολαυστικό είναι και το PB&J, με ένα μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιου κρέατος (200 γρ.), αμερικάνικο τυρί, candy bacon, καραμελωμένα κρεμμύδια, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα φράο υλα σε ψωμάκι μπριός. Το Cheeseburger, με το υρσί, καραμελ ωμένα κρεμμύδια και cheeseburger sauce, το Classic, φτιαγμένο με μαρούλι, φρέσκο κόκκινο κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας και cheeseburger, μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν διαφορετικά γευστικά γούστα και να χορτάσουν κάθε ουρανίσκο. Συνόδευσε το γεύμα σου με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες σκέτες ή με σάλτσα τυριού και κομμάτια μπέικον. Στα οπωσδήποτε βάλε και τα νόστιμα Doughlicious American Cookie, που φτιάχνουν οι ίδιοι.
>>  (96588420) Στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη στην Εκάλη Λεμεσού (απέναντι από την υπεραγορά Καρσεράς). Τρ-Σ 19:00-22:00. Υπηρεσία delivery μέσω Wolt.
FacebookMailbox Food Truck

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close