Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια ακόμα και 50%!

Πόσες φορές ακούσατε κάποιον στην παρέα να λέει ότι υπάρχει η κατάλληλη μέρα για να κλείσεις αεροπορικό εισιτήριο;

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2022

Στο παρελθόν ακούγαμε πολλούς να ισχυρίζονται πως η καλύτερη ημέρα για μια κράτηση είναι η Τρίτη (αργά το βράδυ), ωστόσο από τη στιγμή που πλέον όλα γίνονται online, αυτά έχουν από μικρή έως ελάχιστη σημασία. Εν ολίγοις, όταν πρόκειται για αγορά ενός φθηνού αεροπορικού εισιτηρίου, δεν υπάρχει ιδανική ημέρα, αλλά ιδανική στιγμή.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το CheapAir.com και στην οποία μετρήθηκαν εκατομμύρια πτήσεις, αποδείχθηκε πως η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε ένα εισιτήριο είναι ακριβώς 76 ημέρες πριν από την ημέρα που ιδανικά θα θέλατε να πετάξετε, είτε πέφτει Τρίτη είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλη και μπορείτε να βρείτε ένα εισιτήριο ακόμη και στη μισή τιμή από αυτή, που θα το κλείσει κάποιος που θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η διακύμανση των τιμών στο διαδίκτυο και οι συνεχείς αλλαγές στους αλγόριθμους καθιστούν πρακτικά αδύνατο να ορίσετε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για να πετύχετε την καλύτερη τιμή. Σύμφωνα με τον Nicky Kelvin, διευθυντή της Points Guy του Ηνωμένου Βασιλείου, «οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους τείνουν να πωλούν πρώτα τις φθηνότερες θέσεις τους, οπότε αν ψάξετε αρκετά νωρίς θα εντοπίσετε τις καλύτερες προσφορές. Το πιο σημαντικό πάντως σε μια αναζήτηση για οικονομική πτήση είναι το να είμαστε ευέλικτοι».

Μπορεί να μην υπάρχει ιδανική ημέρα για να κλείσετε εισιτήριο, ωστόσο υπάρχει ιδανική για να ανεβείτε στο αεροπλάνο. Τι εννοούμε; Συνήθως οι πτήσεις μέσα στην εβδομάδα, όπως για παράδειγμα την Τρίτη ή την Τετάρτη είναι πολύ πιο οικονομικές από αυτές του Παρασκευοσαββατοκύριακου για προφανείς λόγους.

Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως οι πτήσεις στους πιο ήσυχους μήνες από μέσα Απρίλη μέχρι τις αρχές Ιουνίου και από τα τέλη του Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτώβρη, είναι αρκετά πιο φθηνές από αυτές των υπόλοιπων ημερών του χρόνου.

Πώς θα καταφέρετε τώρα να κλείσετε το καλύτερο deal; Ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τις τιμές σε πολλές πτήσεις ταυτόχρονα είναι το Google Flights. Αυτό το νέο εργαλείο σας επιτρέπει να ορίσετε προτιμήσεις όπως «οποιοδήποτε ταξίδι μέσα στο Σαββατοκύριακο για τους επόμενους έξι μήνες» και να βρείτε πραγματικά value for money επιλογές.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close