Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σ' αυτό το μαγαζί θα φας λαχταριστά κρέατα σερβιρισμένα σε λαδόκολλα

Εδώ θα απολαύσεις μία παραδοσιακή εμπειρία με λαχταριστά κρέατα σερβιρισμένα σε λαδόκολλα

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2022

Στη Λεωφόρο Πρωταρά στο Παραλίμνι υπάρχει ένα μαγαζάκι με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Αρχικά λειτούργησε το 2012 ως ένα μικρό σουβλατζίδικο στον ίδιο χώρο, ενώ στην πορεία μεγάλωσε, εξελίχθηκε και κατάφερε να κατακκτήσει ντόπιους και ξένους που το επισκέπτονται ολόχρονα! Φωτεινό, καθαρό και ζεστό, το Σουβλάκι του Σουκρή, το οποίο φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, θα σε κερδίσει για πολλούς λόγους, κυρίως όμως για τη νοστιμιά και την πρωτοτυπία του! 

Μιλάμε εξάλλου, για ένα πολύ διαφορετικό σουβλατζίδικο από τα συνηθισμένα. Τόσο διαφορετικό, όσο και το σουβλάκι που προσφέρει. 

Εδώ λοιπόν θα σε υποδεχθεί ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο Παναγιώτης -μη σε ξεγελάσει και τον πεις Σουκρή, μίας και το όνομα του μαγαζιού αναφέρεται στο παρατσούκλι του παππού της συζύγου του, ο οποίος είναι πολύ γνωστός και αγαπητός σε όλο το Παραλίμνι, εξ ου και ήθελε να τον τιμήσει δίνοντας στο μαγαζί το όνομά του. Ο Παναγιώτης λοιπόν θα σε περιποιηθεί λες και βρίσκεται στο σπίτι του, θα σου εξηγήσει το (ελληνικό) concept του -αν τον επισκέπτεσαι πρώτη φορά- και θα σε προετοιμάσει για όλα όσα θα ακολουθήσουν! 

Αυθεντική σαλονικιώτικη εμπειρία
Ο Σουκρής είναι ίσως το μοναδικό σουβλατζίδικο στο νησί που προσφέρει μία αυθεντική σαλονικιώτικη εμπειρία. Εξ ου κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά και ακόμα περισσότερο νόστιμα! Εδώ λοιπόν το σουβλάκι είναι χειροποίητο, οι άνθρωποί του το κόβουνε, το μαρινάρουνε, και το περνάνε ένα-ένα σε ξυλάκια χωρίς τη χρήση μηχανής. 

Πέρα από νόστιμο χοιρινό σουβλάκι, στο μενού του θα βρεις 5 ακόμα επιλογές, ανάμεσά τους σουβλάκι κοτόπουλο, λεπτοκομμένη και τραγανή πανσέτα, σουτζουκάκια, χοιρινό λουκάνικο και μπριζολάκια λαιμού, τα οποία θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά. 

Αυτό που πρέπει να ξέρεις επίσης είναι ότι όλα τα πιο πάνω μπορείς να τα απολαύσεις σε 3 εκδοχές: σε ελληνική πίτα (2 τεμάχια στην πίτα, πατάτες και αλοιφή), σε κυπριακή (3 τεμάχια στην πίτα, με ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι και μαϊντανό) αλλά και με το τεμάχιο στη λαδόκολλα. Ναι, σωστά κατάλαβες! Αν επιλέξεις τη λαδόκολλα, τα παιδιά του μαγαζιού, θα σου σερβίρουν το φαγητό σου με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, πάνω στη λαδόκολλα και τις ζεστές πιτούλες. Σημείωσε επίσης, ότι είτε επιλέξεις να φας εκεί είτε όχι, πάλι στη λαδόκολλα θα σου τα σερβίρουν.  

Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις τα κρεατικά σου με μία από τις σαλάτες του (μία χωριάτικη και μία πολίτικη), τις αλοιφές του όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή και σος μουστάρδας, καθώς επίσης με τα πολύ νόστιμα ορεκτικά του, όπως πατάτες, χαλλούμι σχάρας, κολοκυθοκεφτέδες και τυροκροκέτες. Μάλιστα, τις περιόδους νηστειών, στο μενού του προστίθενται μερικές ακόμα επιλογές, όπως ο σολομός και το καλαμάρι σχάρας. 

Πολύ σημαντικό είναι ότι όλα όσα σερβίρονται στο μαγαζί είναι χειροποίητα, ψήνονται στα κάρβουνα και οι πρώτες ύλες επιλέγονται βάσει φρεσκάδας και καλής ποιότητας.

Όσο για τις τιμές; Το ίδιο δελεαστικές με την ποιότητα, την ποσότητα και τη γεύση των πιάτων. Εξ ου και φέτος το μαγαζί φιγουράρει στα Cyprus Eating Awards 2021 στην κατηγορία Nice Price

Ο Σουκρής είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 23:00 (εκτός Κυριακής), τον βρίσκεις στο Παραλίμνι, δίπλα στην περιοχή Κάπαρη του Πρωταρά (Λεωφόρος Πρωταρά 46).  Μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις εκεί, ;h πάρεις την παραγγελία εύκολα και γρήγορα μέσω Delivery ή Takeaway!

Tip: Επιβάλλεται –αν δεν είστε φαν του delivery- πριν επισκεφτείτε το Σουβλάκι του Σουκρή να έχετε κάνει κράτηση ώστε να μην καταλήξετε πεινασμένοι στην ουρά, αφού το μαγαζί είναι μονίμως γεμάτο…

(23 742121) Λεωφόρος Πρωταρά 46, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close