Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 χρόνια Fine Dining στην πρωτεύουσα

Ένας γαστρονομικός προορισμός για απαιτητικούς ουρανίσκους

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2022

Από την έναρξή του μέχρι σήμερα, το εστιατόριο ῥοῦς μάς προσφέρει κάθε μέρα γαστριμαργικά ταξίδια μέσα από τα δημιουργικά του πιάτα.

Σε αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας, δεν γευτήκαμε όμως μόνο νόστιμα και ευφάνταστα πιάτα αλλά καταφέραμε ν’ ανακαλύψουμε τη γαστρονομική μας κληρονομιά μέσα από γεύσεις βγαλμένες από την ιστορία μας, αναβαθμισμένες ωστόσο με την πινελιά του παρόντος που την βάζουν οι ταλαντούχοι σεφ του -χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας ντόπια κυπριακά προϊόντα μέσα από το À la carte και το dégustation μενού.

Αυτό το διάστημα προσφέρεται το Chapter IX, όπου ξεχωρίζουν τα dumplings γαρίδας με κρέμα από κυπριακό κολοκάσι και μάνγκο, το μπαρμπούνι γιουβέτσι που είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής μας συνταγής, ο ωμός τόνος που περιλαμβάνει miso εμπλουτισμένο με κυπριακό μέλι και η λευκή σοκολάτα παντρεμένη με σορμπέ φρούτων του δάσους από κουμανταρία για επιδόρπιο. 

 

Όμως το ῥοῦς δεν καινοτομεί μόνο στο φαγητό αλλά προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Fine Dining experience. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Κύπρο που διαθέτει chef’ s table, όπου τα πιάτα παρουσιάζονται από τον Executive Chef Ανδρέα Γιαγκουλά. Το μενού του συνοδεύεται από μια μεγάλη ποικιλία κρασιών με πάνω από 600 ετικέτες για το κατάλληλο wine pairing που μας προτείνει ο οινοχόος του εστιατορίου, πολυβραβευμένος sommelier και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Ανδρέας Κυπριανού, ώστε ν’ απολαύσουμε ολοκληρωμένα γεύσεις και αρώματα.

Το επισκεπτόμαστε καθημερινά γιατί το μενού του ανταποκρίνεται σε όλες τις διατροφικές μας συνήθειες με κρέας, ψάρι, vegetarian και vegan επιλογές ενώ κάθε Κυριακή οι πόρτες του είναι ανοιχτές για μεσημεριανό με επιπλέον πιάτα που δεν υπάρχουν στο καθημερινό μενού.

Με όλα αυτά που προσφέρει στους γευστικούς μας κάλυκες, το ῥοῦς δεν θα μπορούσε να λείπει από τα Eating Awards 2021. Φέτος είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close