Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα ταβερνάκι σού σερβίρει σουβλάκι όπως παλιά

Αν δεν έχεις φάει στου Κυριάκου, δεν έχεις φάει σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022

Αν δεν είσαι κάτοικος Λευκωσίας κι αν δεν μένεις στην ευρύτερη περιοχή, πιθανότατα η Αγλαντζιά είναι μία περιοχή που δεν επισκέπτεσαι συχνά. Ίσως γιατί το αυτί σου δεν είχε μέχρι τώρα πάρει κάπου το όνομα Κυριάκος. Τι εστί Κυριάκος; Στις παρακάτω γραμμές θα βρεις όλες τις απαντήσεις... παρόλο που σίγουρα γνωρίζεις ήδη το βραβευμένο σουβλάκι της πρωτεύουσας. 

Το spot
Για πολλά χρόνια τώρα, στον αριθμό 42 της οδού Γεώργιου Γρίβα Διγενή -κοντά στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς- συναντά κανείς τον Κυριάκο, ένα old school σουβλατζίδικο που ψήνει και σερβίρει πάντα με το ίδιο μεράκι και αγάπη σουβλάκια και μεζέδες! 

Σε έναν μικρό και πεντακάθαρο χώρο, με λιτή διακόσμηση από εκείνη την παλιά με τα χάρτινα τραπεζομάντιλα και τις τόνενες καρέκλες, και τραπεζάκια στην αυλή, παρασκευάζεται ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα, νοστιμότερα και αυθεντικότερα σουβλάκια που θα φας -αν δεν το έχεις ήδη κάνει- στη ζωή σου. Δεν κατέχει τυχαία άλλωστε δύο Cyprus Eating Awards (2015 & 2017) στην κατηγορία Σουβλάκι! 

Το σουβλάκι
Ο κύριος Ανδρέας, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Κυριάκος, γνωρίζει την τέχνη του καλού ψησίματος. Εξ ου κι εδώ θα φας χοιρινό σουβλάκι που κάνει αμέσως τη διαφορά στην υφή και τη γεύση: μεσαία κομμάτια ψαχνό, τρυφερό και ζουμερό, αλλά συμπαγή, με σώμα, με ενδιάμεσα κομματάκια λιπάκι τόσο όσο, καλοψημένο και μυρωδάτο. Πίτες νοστιμότατες και θαυμαστά ψημένες, και σεφταλιές εξαιρετικές, από αυτές που δεν τους χορταίνεις ποτέ, και με γεύση, αν μπορώ να πω, χωριάτικη, ρουστίκ. 

Όλα νόστιμα, καμωμένα με αγάπη και εμμονή στην παραδοσιακή γεύση. Όσο για την εξυπηρέτηση, στου Κυριάκου είναι απλή, χαμογελαστή και γρήγορη.

Επίσης στο ταβερνάκι θα βρεις πέρα από σουβλάκια κι άλλους μεζέδες κρεατικών τους οποίους θα λατρέψεις. Αν, λοιπόν, επιλέξεις τον μεζέ, θα σου φέρει καμιά δεκαπενταριά πιατάκια, τα οποία περικλείουν τις νοστιμιές της κυπριακής κουζίνας.

Κι αν αρχίσεις να κουβεντιάζεις με τον κύριο Ανδρέα, θα μάθεις και τα μυστικά της κουζίνας του, ότι δηλαδή το καλό σουβλάκι είναι θέμα ποιοτικού κρέατος, ενώ η σεφταλιά, για να είναι πετυχημένη, θέλει σωστή αναλογία στο πιπέρι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Άλλωστε, τα τόσα χρόνια εμπειρίας τού επιτρέπουν να γνωρίζει και να μας παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής κουζίνας.

Γι' αυτό, μα και για άλλα πολλά, η ταβέρνα Κυριάκος φιγουράρει γι' ακόμα μία φορά στα υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards 2021 στην κατηγορία Σουβλάκι.

Ταβέρνα Κυριάκος (22334471) Γεώργιου Γρίβα Διγενή 42, Αγλαντζιά, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close