Shopping , News

Η πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του "The Botanist"

O νέος χώρος του ΚωνσταντίνουΟρφανού

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2022

Στα 25 του έχει ήδη μια σύντομη, αλλά επιτυχημένη πορεία στο χώρο των δημοσίων σχέσεων και της διαφήμισης, εμπειρία στην κατασκευή κήπων ενώ εδώ και λίγο καιρό είναι ιδιοκτήτης ενός πολύ ιδιαίτερου χώρου που βρίσκεται σε έναν από τους πιο γνωστούς (και πολυσύχναστους) δρόμους της πρωτεύουσας. 

Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους που τολμούν να βγουν από τη ζώνη ασφάλειάς τους και να ρισκάρουν σε κάτι αβέβαιο, που όμως αγαπούν. Μεγαλώνοντας σε μία χώρα που από την καταστροφή και την ανέχεια εξ αιτίας ενός πολέμου, βρέθηκε να ζει πλουσιοπάροχα με δανεικά και «σίγουρες» δουλειές, το να γυρίζεις την πλάτη στο σύνηθες και το γνωστό, είναι από μόνο του δύσκολο. Όταν μάλιστα αποφασίζεις να ρισκάρεις για να δημιουργήσεις κάτι που έχεις στο μυαλό σου, χωρίς ιδιαίτερες εξασφαλίσεις για την επιτυχία του, τότε τα πράγματα θεωρητικά είναι ακόμη πιο ζόρικα. 

Ο Κωνσταντίνος από την άλλη θεωρεί πως στη ζωή οφείλεις να ανατρέπεις συνεχώς τον ίδιο σου τον εαυτό και να μην επαναπαύεσαι σε όσα έρχονται στο δρόμο σου με ευκολία. Βαθιά συνεσταλμένος, χρειάστηκε καιρός μέχρι να δεχτεί να μιλήσουμε για τη δική του περίπτωση. Όταν επιτέλους το αποφάσισε, το μόνο πράγμα που ζήτησε ήταν η κουβέντα μας να γίνει στο δικό του χώρο, ανάμεσα στα φυτά και τα φρέσκα λουλούδια.  

Στα 19 του, αφού πρώτα εργάστηκε ένα χρόνο σε καφετέρια, αποφασίζει να φύγει στην Αγγλία για να σπουδάσει marketing και διαφήμιση. Επιστρέφοντας, σχεδόν αμέσως, βρίσκει δουλειά -από σπόντα- όπως λέει, σε μεγάλο γνωστό διαφημιστικό γραφείο της πρωτεύουσας. «Παρά το γεγονός ότι δεν έμεινα καιρό στο χώρο της διαφήμισης, κατάφερα να δώσω και να πάρω πράγματα σε ένα πεδίο πολύ δημιουργικό και γεμάτο προκλήσεις. Υπήρχε όμως κάτι μέσα μου που δεν με άφηνε να ησυχάσω. Το κλικ έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Η εργασία από το σπίτι χτύπησε πολλά καμπανάκια και με έκανε να αντιληφθώ πως εάν πραγματικά θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω όσα μου αρέσουν, πρέπει να βρω μόνος μου τα δικά μου πατήματα». 

Η αγάπη και η τριβή του με τη γη, τα λουλούδια και τα φυτά δεν άφηναν και πολλές επιλογές. Τον χώρο τον είχε βρει από πριν: ένα μικρό μαγαζί επί της Θεμιστοκλή Δέρβη, σε μία παλιά πολυκατοικία που είχε χαρακτήρα και άποψη. Δεν είχε όμως τίποτα άλλο! «Ήξερα από την αρχή πως θα έφτιαχνα τον χώρο μου, τον είχα φανταστεί αρκετές φορές, αλλά στην πράξη τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Από το μηδέν έπρεπε να φτάσουμε στο 100 και αυτό κάναμε. Με πολύ προσωπική δουλειά και τη βοήθεια δικών μου ανθρώπων, δημιουργήσαμε τον περασμένο Δεκέμβρη το ‘The Botanist’, έτσι ακριβώς όπως το είχα φανταστεί». 

Φροντίζει προσεκτικά τις φρέσκες τουλίπες που μόλις έχει παραλάβει και μου εξηγεί πως όλα όσα υπάρχουν μέσα στο μαγαζί τα έχει επιλέξει και τα επιλέγει ο ίδιος. «Μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει κανένας προμηθευτής στο μαγαζί για να διαλέξω φυτά, ή άλλες προμήθειες. Προτιμώ να πηγαίνω εγώ σε αυτούς, να βλέπω όλη την γκάμα που έχουν και να επιλέγω αυτά που μου ταιριάζουν. Θέλω το μαγαζί μου να έχει την αίσθηση του χειροποίητου. Γι’ αυτό και δεν θα δεις ποτέ μεγάλες ποσότητες και ποικιλίες σε λουλούδια, βάζα ή κορδέλες. Πολλά από τα προϊόντα που υπάρχουν στο μαγαζί είναι exclusive σειρές. Θέλω αυτός που αγοράζει κάτι από το ‘The Botanist’ να ξέρει πως είναι κάτι ιδιαίτερο». 

Στον πάνω όροφο πειραματίζεται με διάφορες ποικιλίες φυτών και σχεδιάζει τα επόμενά του βήματα. Αν όλα πάνε καλά, θέλει να δημιουργήσει ένα concept experience shop στο οποίο ο πελάτης δεν θα μπαίνει μόνο για να αγοράσει ένα φυτό ή μία ανθοδέσμη, αλλά θα μπορεί να βιώσει και άλλες εμπειρίες, που δεν κάνει να αναφέρουμε ακόμα! Ο ίδιος λέει πως σε κάθε κίνηση που κάνει προτιμά να σκέφτεται πάντα το χειρότερο σενάριο ώστε να μην απογοητευτεί, αν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν. Κι όμως, περιπτώσεις όπως αυτή του Κωνσταντίνου είναι καταδικασμένες να πετύχουν. 

The Botanist (22 524057) Θεμιστοκλή Δέρβη 43Α, Λευκωσία. Δ-Παρ 09.30-14.00 & 15.00-18.30, & Σ 10.00-15.00 (Τετ & Κ κλειστό).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close