Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία ιδιαίτερη ταβέρνα στο Πελένδρι, με κήπους και φάρμα, που αξιοποιεί τη γη και τα προϊόντα της

Μία ταβέρνα που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη για τη γη και σκληρή δουλειά!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2022

 Στο χωριό Πελένδρι στην ορεινή Λεμεσό, έχει στηθεί εδώ και μερικά χρόνια ένα "Συμπόσιο" όπου συντελούνται μικρά γαστρονομικά θαύματα. Μία παραδοσιακή ταβέρνα που κατάφερε μέσα σε μερικά χρόνια να προσελκύσει ντόπιους και ξένους, και να γίνει λόγος για να επισκέπτεται κανείς το χωριό, για να απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις με φρέσκα και ντόπια υλικά.

Το "Συμπόσιο" είναι ένας χώρος τον οποίο ο κ. Νίκος Βασιλείου, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης, έχει καταστήσει κάτι περισσότερο από μια ακόμα ταβέρνα, μετατρέποντάς τον σε έναν πρότυπο αγροτουριστικό προορισμό, που μπορεί να μυήσει τους επισκέπτες του στις παραδόσεις του τόπου. 

Μια ξεχωριστή επιχείρηση που, εκτός από γνήσια, κυπριακή κουζίνα, προσφέρει και την εμπειρία μιας φάρμας, διαθέτοντας δικό της περιβόλι και φάρμα με ζώα, που κάνουν την επίσκεψη στην ταβέρνα κάτι περισσότερο από μια τυπική εκδρομή για φαγητό. Εκεί, θα σε υποδεχθούν εγκάρδια, τηρώντας την παράδοση, θα σε ξεναγήσουν τόσο στο δικό τους χώρο όσο και στο χωριό αν το επιθυμείς, και θα σε μυήσουν στα μυστικά της κουζίνας τους! 

Η ταβέρνα στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο, αναπαλαιωμένο σπίτι, προσφέροντας ένα μενού βασισμένο στις παραδοσιακές γεύσεις της τοπικής κουζίνας και στα εποχιακά προϊόντα δικής της παραγωγής.

Άλλωστε, ο Νίκος, με 35 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και με έφεση στους μερακλίδικους μεζέδες, εκτός από το να καλλιεργεί τα δικά του φρούτα και λαχανικά, φροντίζει να συλλέγει από τους αγρούς και τα δάση της περιοχής εποχιακά είδη, τα οποία χρησιμοποιεί με γνώση και δεξιοτεχνία στα πιάτα του.

Εξ ου λοιπόν και σπεσιαλιτέ του είναι τα άγρια χόρτα αλλά και τα άγρια μαντιάρια, τα οποία ψήνει μεταποιεί σε ξεχωριστές συνταγές γεμάτες γεύση (σπεσιαλιτέ θεωρούνται τα ζυμαρικά με κυπριακή μορχέλα).

Στην καινούρια του αίθουσα θα απολαύσεις το αντικριστό, χοιρινά spare ribs καπνισμένα για 7 ώρες σε custom made smoker machine και διάφορες συνταγές, βγαλμένες μέσα από την ίδια τη γη.

Τι θα δοκιμάσεις 
Μερακλίδικα μεζεδάκια, με φρέσκα υλικά από το περιβόλι και ντόπιες πρώτες ύλες, νόστιμα κρεατικά, άγρια χόρτα, παραδοσιακά μακαρόνια με κυπριακή μορχέλα, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο Συμπόσιο. Το ζυμωτό ψωμί, το λάδι δικής τους παραγωγής, οι ομελέτες με αυγά από τις κότες τους και τα σαλατικά που επιλέγει ο ίδιος ο επισκέπτης από το περιβόλι, δίνουν μια ιδιαίτερη νότα σε ένα απλό, αλλά αυθεντικό μενού. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και το επιδόρπιο, ειδικά αν είναι ο φρεσκοφτιαγμένος σπιτικός μπακλαβάς. 

Οι καλές πρώτες ύλες, οι σπιτικές συνταγές, η μεγάλη αγάπη για το φαγητό, ο επαγγελματισμός, η ζεστή ατμόσφαιρα, η φιλοξενία, το γρήγορο και φιλικό σέρβις και η συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, η εξαιρετική αυτή προσπάθεια, χάρισαν στο Συμπόσιο και τη φετινή υποψηφιότητα στα Cyprus Eating Awards, στην κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

(99404348 / www.symposiocyprus.com) Προδρόμου 61, 4878 Πελένδρι, επ. Λεμεσού. Τρ-Πεμ 12.30-18.00, Παρ-Σ 12.30-23.00 & Κ 12.30-19.00.
Facebook: symposio
Instagram: symposio 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close