Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

10 προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση

Εκδηλώσεις σε δήμους, κοινότητες και δημοφιλή πάρκα της Κύπρου, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2022

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2021 όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με εδέσματα προσφορά των Δήμων, χωριών και κοινοτήτων και πέταγμα χαρταετού, τραγούδι και χορό.

Εναλλακτικά, φέτος μπορούμε να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα και σε αγαπημένες φάρμες και πάρκα για παιδιά, τα οποία ήδη έφτιαξαν πρόγραμμα!

Το Check in Cyprus έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε οργανωμένες εκδηλώσεις γιανα περάσεις υπέροχα την Καθαρά Δευτέρα, σε χωριά και πάρκα, εντός και εκτός πόλης, με την απαραίτητη πάντα προϋπόθεση ότι ο καιρός θα το επιτρέψει.

Καθαρά Δευτέρα στο Petrides Farm Park
Η Καθαρά Δευτέρα, η μέρα που έχει ταυτιστεί με την εξοχή, τα λιβάδια και τα βουνά, φέτος, στις 7 Μαρτίου, θα μας βρει στο Petrides Farm Park, το οποίο έφτιαξε πρόγραμμα με δραστηριότητες και πλούσιο, σαρακοστιανό μπουφέ! Tο εκπαιδευτικό θεματικό και ψυχαγωγικό πάρκο Petrides Farm Park στο Μαρκί στη Λευκωσία, σε προσκαλεί σε μια ξέγνοιαστη ημέρα κοντά στη φύση και τα ζώα, γεμάτη διασκέδαση, πολλά παιχνίδια και απεριόριστο σαρακοστιανό μπουφέ με 30 επιλογές εδεσμάτων. Όσον αφορά στα παραδοσιακά εδέσματα, υπάρχουν λαγάνες, κουλούρια, ταχινόπιτες, ελιόπιτες, λουβάνες, παντζάρια, ελιές πράσινες, ελιές μαύρες, καρότα, σέλινο, κουλούμπρα, ντομάτες, κουνουπίδι, κραμπί, αγγούρι, ραπανάκι, μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκι φρέσκο, ξιδάτα - ταραμάς, ταχίνι, χούμους, πίκλα, νηστήσιμος χαλβάς, φρούτα εποχής καθώς και φρεσκοψημένοι τραγανοί λουκουμάδες και άφθονο κυπριακό κρασί! Στη φάρμα Πετρίδης υπάρχουν πάρα πολλά ζώα φάρμας όπως πρόβατα, κατσίκες, παγώνια, γουρουνάκια, στρουθοκάμηλοι, γαλοπούλες, γαϊδουράκια, φραγκόκοτες, βελγικός λαγός, ορτύκια, πάπιες, χήνες, πόνυ, άλογα και άλλα, ένα ιδανικό μέρος για τα μικρά παιδάκια όπου θα μπορούν να κάνουν την βόλτα τους και να θαυμάσουν τα ζώα στη γύρω περιοχή.
(22525255) Μαρκί, επ. Λευκωσίας. Γενική είσοδος: €15/ €10 για παιδιά κάτω των 12 ετών και παιδιά κάτω των δύο ετών δωρεάν.

Καθαρά Δευτέρα με τα γαϊδουράκια της Golden Donkey Farm στη Σκαρίνου
«Κόβουμε την μούττην της Σαρακοστής» με νηστήσιμο μπουφέ με πολλά παραδοσιακά εδέσματα, πέταγμα χαρταετών και παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς κι μεγάλους και ζωντανή μουσική με τη Βάσω Νικολή και την ορχήστρα της.
>> Τιμή: €17 ενήλικες και €10 τα παιδιά. Για κρατήσεις στο 99620736.

Καθαρά Δευτέρα στο Πισσούρι
Και φέτος η Καθαρά Δευτέρα θα μας βρει στη φύση, όπως αρμόζει τέτοια μέρα άλλωστε. Στις 7 Μαρτίου λοιπόν, θα πας για να κόψεις την μούττην της Σαρακοστής, στο Πισσούρι. Εκεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου διοργανώνει μια όμορφη εκδήλωση στο Πάρκο Αντρούνιων. Από τις 10:30 μέχρι και τις 16:00, θα  με διαγωνισμό χαρταετού, δωρεάν κρασί και λαγάνα, μουσική από τον Dj Πάμπο και πολλές άλλες εκπλήξεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να πάρεις τα φαγητό και την όρεξη σου για να γιορτάσεις τα κούλουμα στη φύση. Σημείωσε πως δεν γίνονται κρατήσεις, ενώ σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση δεν θα γίνει.

Καθαρά Δευτέρα στην Παρεκκλησιά
Κέφι, χορός, μουσική, πέταγμα χαρταετού, τσιαττιστά και διαγωνισμοί σε περιμένουν την Καθαρά Δευτέρα στην Παρεκκλησιά. Πιο συγκεκριμένα, την Καθαρά Δευτέρα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας διοργανώνει εκδήλωση με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα και διαγωνισμούς. Η εκδήλωση που θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί, και θα λάβει χώρα στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο σταυροδρόμι Αρμενοχωρίου-Αγίας Μαρίνας, θα έχει μουσική από κινητή δισκοθήκη, διαγωνισμό με χαρταετούς, δωρεάν λουκουμάδες, διαγωνισμό με πλούσια δώρα, σακουλοδρομίες, σχοινί καθώς και διαδρομή για ποδηλασία (όσοι φέρουν το δικό τους ποδήλατο) και πολλά άλλα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Καθαρά Δευτέρα στο Κοιλάνι
Ένα από τα πιο όμορφα Κρασοχώρια της Λεμεσού, το Κοιλάνι, μας προσκαλεί να το επισκεφθούμε αυτήν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου για να κόψουμεν τη μούτη! Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού, συγκεκριμένα, μας προσκαλεί κάτά τις 10 το πρωί στο γήπεδο της Αγίας Μαύρης για να κόψουμε τη μούτη της Σαρακοστής, να κεραστούμε λαγάνες και μπόλικο κρασί και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη των νηστειών. 

Καθαρά Δευτέρα στον Αρακαπά
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρακαπά προσκαλεί τους χωριανούς και τους φίλους του Αρακαπά στο χωριό για να κόψουν την μούττη της Σαρακοστής μαζί! Πάρτε τα ζαρζαβατικά σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε και ελάτε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο προαύλιο της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του χωριού, για να φάμε και να γλεντήσουμε! Θα προσφερθεί κρασί από το Κοινοτικό Συμβούλιο!

Δήμος Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα με μια μεγάλη γιορτή, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο. Εξ ου και μας προσκαλεί στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τσιττιστά της μέρας θα αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος "Αθανασία", ενώ στο χώρο θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και ποτό. 

Δήμος Γερμασόγειας
Ο Δήμος Γερμασόγειας πιστός στο ραντεβού του και φέτος, υπόσχεται παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα, την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου. Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί το κοινό να συμμετάσχει στην εκδήλωση για το κόψιμο της «μούττης» που θα λάβει χώρα στο πάρκο των Κυνηγών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς (δίπλα στο γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα), στη Γερμασόγεια. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν εντός του Δήμου, ως Δημοτική Αρχή θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσική από DJ και χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας, ενώ στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα

Δήμος Μέσα Γειτονιάς
Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στο πλαίσιο των λαϊκών παραδόσεων οργανώνει την καθιερωμένη γιορτή για το  «κόψιμο της μούττης», την Δευτέρα της Καθαράς, 7 Μαρτίου 2021, στο Πάρκο Μελίνας Μερκούρη στα Πάνθεα. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, με χορό, τραγούδι και νηστήσιμα εδέσματα. Ο δήμος θα προσφέρει καρέκλες, τραπέζια και μουσική από κινητή δισκοθήκη. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close