Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Οι «Γυναίκες» του Ντίνου Μιχαηλίδη σε μία πρωτότυπη έκθεση

Mια πρωτότυπη έκθεση κεραμικής γλυπτικής με τίτλο «Γυναίκες», στην γκαλερί Stand in Line

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2022

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 19.00 το βράδυ, ο Ντίνος Μιχαηλίδης παρουσιάζει ακόμα μια φορά μια πρωτότυπη έκθεση κεραμικής γλυπτικής με τίτλο «Γυναίκες».
 
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ερωτικός καλλιτέχνης, καταφέρνει με αυτό τον ερωτισμό που εκπέμπουν οι γυναικείες φιγούρες του να πλάθει με τα δάχτυλα του, να μεταδίδει πολύ ανθρώπινα και καθημερινά συναισθήματα. ‘Όλα δοσμένα με ένα αυθορμητισμό που εμπνέει τη σιγουριά ότι ο καλλιτέχνης με το πλάσιμο του πηλού στη τέχνη της γλυπτικής του, αναζητά και αποκαλύπτει συνεχώς τη φύση, ιδιαίτερα δε την ανθρώπινη.
 
Στις κεραμικές γυναικείες αναπαραστάσεις του, αποτυπώνεται η θηλυκή πρόκληση, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από το έντονο μακιγιάζ των προσώπων, τα βαμμένα χείλη και νύχια, τα πολύχρωμα βραχιόλια και δακτυλίδια, τα μαλλιά τους και τα σχεδόν ανύπαρκτα ρούχα, συχνά αποκαλυπτικά κυρίως του γυναικείου στήθους. Ο καλλιτέχνης, μέσα από τις αισθησιακές «γυναίκες του», κατορθώνει να αναδειχθεί ως ένας ταλαντούχος δημιουργός με πνευματικότητα, οξυδέρκεια, παρατηρητικότητα και χιούμορ, αναγνωρίζοντας τη προφάνεια της ικανοποίησης κάποιου όταν κρατάει το ρόλο του ηδονοβλεψία.

Για του λόγου το αληθές ορισμένα από  τα γυναικεία γλυπτά του Μιχαηλίδη θυμίζουν με τη στάση του σώματος τους, με τα διακριτικά ανοιχτά πόδια τους, κάτι από το βασικό ένστικτο και την εμβληματική σκηνή κατά την οποία η Σάρον Στόουν σταυρώνει και ξεσταυρώνει προκλητικά τα πόδια της μπροστά στην εξουσία της Αστυνομίας χωρίς να φοράει εσώρουχο.

Ο καλλιτέχνης δεν παρουσιάζει μόνο κεραμική γλυπτική αλλά και ζωγραφική ταυτόχρονα. Ντύνει (ζωγραφίζει) την κάθε «γυναίκα του» με έντονα χρώματα για να δώσει ζωντάνια στον άψυχο πηλό και προκλητική ομορφιά. Τα έργα του έχουν το χάρισμα να μιλούν στο θεατή, προκαλώντας του ανέλπιστη ευθυμία και ένα αυθόρμητο χαμόγελο.
 
Είναι μια έκθεση έκπληξη με πολύ ενδιαφέρον και που όσοι είδαν έργα του Ντίνου Μιχαηλίδη σε προηγούμενες εκθέσεις του περιμένουν με πολλή αγωνία να την επισκεφτούν. Είναι μια Έκθεση που αξίζει πράγματι να τη δείτε.

Εγκαίνια την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 19.00 μ.μ. από το Δήμαρχο Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Info
Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, Γκαλερί Stand in Line
26Α Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας Λευκωσία, στις 19.00 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου 2022.
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 16.30-19.00 & Σάββατο 10.00 - 13.00.   
Τηλ. +357 99412000, www.standinlineartspace.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close