Eating News , Εστιατόρια

10 μέρη για φαγητό, χορό και μουσική την Τσικνοπέμπτη!

Η Τσικνοπέμπτη μας θέλει καλό φαγητό, ποτό και μουσική!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2022

Η Τσικνοπέμπτη φέτος πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

Αν δεν έχεις κανονίσει ακόμη πώς θα περάσεις τη βραδιά σου, παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει μια (πλούσια και νόστιμη) λίστα γεμάτη φαγοπότι και πάρτι σε ταβέρνες και εστιατόρια του νησιού. 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Προαύλιο
Ξακουστή ταβέρνα, στο χωριό Παρεκκλησιά της επαρχίας Λεμεσού. Το ζεστό, πετρόκτιστο σπίτι του Προαύλιου σε περιμένει την Τσικνοπέμπτη από το μεσημέρι με ξεχωριστό, απεριόριστο μεζέ κρέατος σε μπουφέ. Ετοιμάσου να απολαύσεις χαλλούμι, λουκάνικο, παστουρμά, σουβλάκι χοιρινό, σεφταλιά, πανσετάκια, κ.ά., καθώς και ποτό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Να σου πούμε ότι το Προαύλιο θα σε εξυπηρετήσει και το βράδυ της Πέμπτης με μπόλικο φαγητό, σε επιλογές πιάτων με κρεατικά και μεζέδες!
(25 222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Στα Ούζα μας
Την Τσικνοπέμπτη θα πάμε «Στα Ούζα μας», τη μικρή ουζερί στην ιστορική Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού, η οποία επιστρέφει και σε υποδέχεται με μεζεδάκια, ανάμεσα σε άλλα αλοιφές, κολοκυθοκεφτέδες, μεγαλή ποικιλια από κρεατικά, όπως σουβλάκι, λουκάνικο, κεμπάπ κ.ά. και καλό κρασί. Από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία θα στηθεί πάρτι με πλούσιο φαγοπότι, που θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ!
(99 349295) Κώστα Κουζάρη 6, 3056, Λεμεσός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑΟι 5+1 καλύτερες προτάσεις για μεζέ την Τσικνοπέμπτη

Diamante Blu
Το εντυπωσιακό εστιατόριο στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού βάζει τα καρναβαλίστικά του και σου ετοιμάζει μια άκρως διασκεδαστική βραδιά με πλούσιο γαητό και ζωντανή μουσική. Στο μενού του θα βρεις μια εκλεκτή ποικιλία κρεατικών και άφθονο ποτό. Τη διασκέδασή σου θα αναλάβουν οι τραγουδιστές Νικόλας Αντωνιάδης και Κυριάκος Ζήνωνος.
(25377378) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, Λεμεσός.

Αριστοτέλειον Μεζεδοπωλείον
Το Αριστοτέλειον Μεζεδοπωλείον θα το συναντήσεις στο Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λεμεσό. Αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για μεζεδάκια και ούζα. Μάλιστα για την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζει πλούσιο φαγοπότι που θα αρχίσει από νωρίς! Στο μενού του θα βρεις πλούσιο κρεατομεζέ όπως λουκάνικα, παστουρμά, χαλλούμι, κολοκυθοκεφτέδες, σουβλάκι χοιρινό, πανσέτα κ.ά. Φυσικά, απαραίτητο συστατικό για να περάσεις ακόμη πιο καλά, η μουσική. Τη διασκέδασή σου θα αναλάβει Dj το μεσημέρι ενώ το βράδυ το κέφι θα σου φτιάξει η ζωντανή μουσική. Κλείσε τραπέζι άμεσα. 
(25334444) Δημήτρη Μητροπούλου, Μεσαιωνικό Κάστρο, Λεμεσός.
 

Περί της Ουσίας Μεζεδάκια
Το ξακουστό μαγαζάκι στα πέριξ της Λεμεσού για τη φετινή Τσικνοπέμπτη θα σου ετοιμάσει έναν από τους καλύτερους μεζέδες, με όλα όσα προστάζει η μέρα. Η μπύρα και το καλό κρασί θα ρέουν άφθονα, ενώ η ζωντανή μουσική το βράδυ, θα σου φτιάξει ακόμα περισσότερο το κέφι. 
(25397705) Παναγίας Ευαγγελίστριας, Πολεμίδια. 

Il Castello Resto-Bar
Η Λεμεσός φημίζεται για το τρελό καρναβάλι της αλλά και τις εκδηλώσεις στο Κάστρο, που συγκεντρώνουν όλη την πόλη εκεί! Στο Il Castello λοιπόν θα στηθεί πάρτι από νωρίς το μεσημέρι, με μεζέ, ποτό και μουσική από τον Dj Lefkio!  
(25 356222) Ειρήνης 23, 3042, Λεμεσός.

 

Η φωλιά του Παππού
Εδώ θα πας για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου και να φας με την καρδιά σου! Στη «Φωλιά του Παππού», το παραδοσιακό πετρόκτιστο ταβερνάκι στην Παρεκκλησιά, θα σε τσικνίσεις  με πλούσιο μεζέ (λουκάνικο, παστουρμά, κεφτέδες, συκώτι, ρέσι, ντοματα με χαλλούμι και αυγό, σουβλάκι χοιρνό και κοτόπουλο, σεφταλιά, κρασάτο, αρνίσια παϊδάκια κ.ά.), αλλά και τα παραδοσιακά του μπουρέκια με κιμά και με αναρή. Τη διασκέδασή σου θα αναλάβει το συγκρότημα TRIPLE L.A.V. 
(97 740613) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 82, 4520, Παρεκλησιά, Λεμεσός.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Παλαιά Ελιά
Η Παλαιά Ελιά στον Στρόβολο, σου στρώνει το τραπέζι το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης με πλούσιο φαγοπότι σε είδη σχάρας, όπως παϊδάκια, σεφταλιές, καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, πανσέτες, χοιρινές δαχτυλιές κ.ά. καθώς επίσης και με πλούσια ζωντανή μουσική. Οι ''Αεί Παίδες" με τους Δημήτρη Λιάπη, Χαρά Αρέστη και Ευξίφιο Σατσιά θα φροντίσουν να περάσεις όμορφα και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Να σου πούμε ότι το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, με φαγητά σχάρας κ.ά.
(22 25 26 00) Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία.

 

Οι Μύλοι του Δαλιού
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κρέας. Το λίπος ρέει άφθονο, τα κρέατα ψήνονται στη φουκού και οι μάστορες έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν για να περάσεις καλά. Αυτό ακριβώς θα φροντίσουν και στους Μύλους του Δαλιού. Εδώ λοιπόν, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα πας για αυθεντικό μεζέ, αυστηρά για τους μεζεκλήδες. Στο τραπέζι θα σου έρθουν χαλλούμι, λουκάνικο, συκώτι βοδινό, σεφταλιά, παϊδάκια αρνίσια, σουβλάκια, γουρουνιά, πατάτες, μακαρόνια του φούρνου, κολοκυθάκια με τα αυγά κ.ά. Και εννοείται στο τέλος, θα φτάσει και το γλυκό: ένα λαχταριστό, ζεστό γαλακτοπούρεκο που το φτιάχνουν επιτόπου. Στην παρέα τους με ανεβασμένη διάθεση ο τραγουδιστής Λούης Γεωργίου!
(22525999)  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´ 41, Δάλι, Λευκωσία.

 

Οι Μαγείρισσες
Αγαπημένο στέκι στην πρωτεύουσα. Οι δύο αδελφές μαγείρισσες, που ξέρουν πολύ καλά να σε περιοποιούνται με τα καλούδια τους, θα φροντίσουν να σε περιποιηθούν και την Τσικνοπέμπτη με το πιο πλούσιο μενού, ειδικά αφιερωμένο για την εκείνη την ημέρα, όπου το κρέας θα πρωταγωνιστεί. Είτε βρεθείς το μεσημέρι είτε το βράδυ, στις Μαγείρισσες θα φας μέχρι σκασμού, ανάμεσα σε άλλα όπως ψητό χαλλούμι, λουκάνικο, κολοκυθοκεφτέδες με κριθαράκι, κοτόπουλο σχάρας με πατάτες, ραβιόλες χωριάτικες, χοιρινό σουβλάκι, σεφταλιές, σούβλα αρνίσια κ.ά.
(22381822) Αρχ. Μακαρίου 110, Λακατάμια, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close