Cine News , Κινηματογράφος

Έρχεται η κορεατική εκδοχή του «La Casa de Papel»

Έρχεται ένα νέο «Casa del Papel», αυτή τη φορά Made in Korea.

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2022

Οι κορεατικές παραγωγές έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις του κοινού -μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ασιατική αγορά είναι πολύ μεγάλη- και γι' αυτό το Netflix, ακολουθώντας τα χνάρια του Χόλιγουντ που έχει πάθει εμμονή με τα remakes, ετοιμάζει ένα νέο «Casa del Papel», αυτή τη φορά Made in Korea.

Το ζήτημα είναι πως η δημοφιλής πλατφόρμα, που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και λόγω της πρωτοτυπίας του περιεχομένου της, μπαίνει σε μια λογική επανάληψης, που έχει μεγάλο ρίσκο. Σίγουρα η εταιρεία θέλει να διευρύνει το αγοραστικό της κοινό και οι σειρές που στηρίζονται στις ταξικές ανισότητες έχουν μεγάλη πέραση, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις (το αρχικό «Casa Del Papel» θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών), οπότε ένα τέτοιο remake μοιάζει ασφαλής επιλογή. Μένει να  δούμε αν θα αποδειχτεί εξίσου κερδοφόρα και επιτυχημένη.

H τεράστια επιτυχία του «Squid Game» σίγουρα έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφαση αυτή, οπότε το «Money Heist: Korea-Joint Economic Area» (Τέλεια Ληστεία: Κορέα - Ενιαίος Οικονομικός Χώρος), όπως θα τιτλοφορείται η νέα σειρά, αναμένεται εντός  των ημερών να ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία της πρεμιέρας της.

Ο δημιουργός της αυθεντικής σειράς Alex Pina θα είναι και εκτελεστικός παραγωγός της κορεατικής εκδοχής, ο Kim Hong-sun θα αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο επιμελείται ο Ryu Yong-jae.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός ιδιοφυούς άνδρα και της ομάδας του, που αποτελείται από κορυφαίους ληστές, οι οποίοι ετοιμάζουν μια παράτολμη επιχείρηση στην κορεάτικη χερσόνησο. Όπως και στην ισπανική εκδοχή, οι ληστές κρατούν ομήρους πολίτες και οι ανατροπές διαδέχονται συνεχώς η μία την άλλη.

Τον ρόλο Καθηγητή υποδύεται ο Γιου Τζι-τάε, που στο τρέιλερ τον βλέπουμε να στέκεται μπροστά από έναν τοίχο γεμάτο μάσκες, τόσο παραδοσιακές κορεάτικες όσο και τη θρυλική μάσκα του Σαλβαδόρ Νταλί από την πρωτότυπη ισπανική σειρά.

Επιπλέον, μαζί με τη Σέον Γουτζίν, την αρχηγό της ομάδας διαχείρισης κρίσεων και διαπραγμάτευσης που υποδύεται η Κιμ Γιουντζίν, βλέπουμε για πρώτη φορά τις εικόνες των οκτώ ληστών της ομάδας: Βερολίνο (Παρκ Χάε-σου- είναι ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον Παίκτη  218 στο «Squid Game»), Τόκιο (Τζαν Τζονγκ-σέο), Μόσχα (Λι Γουόν-τζονγκ), Ντένβερ (Κιμ Τζι-χουν), Ναϊρόμπι (Τζανγκ Γιουν-τζου), Ρίο (Λι Χιουν-γου), Ελσίνκι (Κιμ Τζι-χουν), και Όσλο (Λι Κιου-χο).

Πριν μερικές εβδομάδες, μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ένα ακόμα βίντεο, όπου ο Παρκ Χάε-Σου εμφανίστηκε, φορώντας τη χαρακτηριστική μάσκα Νταλί. «Χαιρετώ τους φαν του Netflix σε όλο τον κόσμο. Στην κορεάτικη εκδοχή έχουμε επίσης μια ξεχωριστή μάσκα. Όταν θα κυκλοφορήσει, την επόμενη χρονιά, θα δώσω μια τέτοια στον Pedro. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει την αγάπη τους για τη σειρά. Ελπίζω η κορεάτικη εκδοχή μας να λάβει επίσης την αγάπη και την υποστήριξή σας. Είναι τιμή για εμένα να συμμετέχω σε μια τόσο υπέροχη σειρά και πάνω από όλα, να υποδυθώ τον Berlin, αυτό τον καταπληκτικό χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κορεάτης  ηθοποιός.

Από όσα έχουν διαρρεύσει, ξέρουμε ότι ο πρώτος κύκλος της νέας παραγωγής αποτελείται από 12 επεισόδια, και πως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ιστορία, οι οποίες προκύπτουν από τη διαφορετική γλώσσα και τις πολιτιστικές διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες. Ένα από τα ερωτήματα που έχει απασχολήσει τους υπευθύνους, όπως λέγεται, είναι με ποιο τραγούδι θα αντικαταστήσουν το «Bella Ciao», το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα της Κορέας. Τέλος, οι παραγωγοί υπόσχονται στους θαυμαστές της σειράς ότι αυτή η εκδοχή θα είναι πιο σκοτεινή, και αν κρίνουμε από το σκεπτικό και την αισθητική πολλών κορεατικών παραγωγών έχουμε κάθε λόγο να τους πιστέψουμε.

Θυμίζουμε πως το Netflix ανακοίνωσε επίσημα ότι σχεδιάζει και μια spin-off σειρά στα ισπανικά, στην οποία το κοινό θα παρακολουθήσει τη συνέχεια της ιστορίας του Berlin, η οποία θα κάνει πρεμιέρα  το 2023.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close