Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

17 εστιατόρια στο βουνό για φαγητό μεσημέρι Κυριακής

Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2022

Οι Κυριακές είναι για εκδρομή στα ορεινά μας χωριά, για να απολαύσεις νόστιμους μεζέδες και τοπικό κρασάκι στις γραφικές ταβέρνες.

Εξ ου και εμείς συγκεντρώσαμε 17 όμορφες ταβέρνες/εστιατόρια στα βουνά σε όλη την Κύπρο για όμορφες εκδρομές για να γευτείτε ωραίες σούβλες, μεζέδες, μαγειρευτά και εποχιακά! 

Τα Φανάρια της Μαρουλλούς
Από τα πιο γνωστά στέκια για καλοφαγάδες της επαρχίας Λευκωσίας που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. Το μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα κυπριακής κουζίνας, με πολλές επιλογές a la carte, καθώς επίσης και μεγάλες μερίδες σε σούβλα αρνίσια (€13), κοτόπουλο και χοιρινό (€10) , κλέφτικο (€12), κουπέπια (€10), κεφτέδες (€10), τταβά (€10) και πολλά άλλα νόστιμα φαγητά.
(22642349) Λεωφόρος Κύκκου Νικηφόρου, Αγία Κορώνη, Παλαιχώρι Ορεινής, επ. Λευκωσίας.

Το Παλιό Σινεμά
Φιλόξενη, οικογενειακή ταβέρνα, με νόστιμη κυπριακή κουζίνα, που δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες. Σερβίρει πολύ καλό μεζέ (€20 το άτομο), με τα μακαρόνια του φούρνου να είναι πλέον διάσημα μέσα στο μεζέ, καθώς και ζουμερή σούβλα! Το καλοκαίρι με πανοραμική θέα και με οφτό κλέφτικο.
(99130275) Μάρκου Δράκου 44Α, Καλοπαναγιώτης. 

Two Flowers
Όλοι έχουν να λένε για τις λιχουδιές, που φτιάχνει η κυρία Φρόσω, αλλά και τη φοβερή σούβλα του κύριου Γιώργου στο εστιατόριο Two Flowers στον όμορφο Πεδουλά. Καθημερινά, αλλά και τις Κυριακές, οι φούρνοι πυρώνουν και τα ταψιά και τα τηγάνια γεμίζουν με καλομαγειρεμένα φαγητά, που φτιάχνουν με αγάπη και μεράκι. Εκεί θα βρεις πλούσιες μερίδες όπως κλέφτικο (€14), σούβλα αρνίσια (€14), σούβλα χοιρινή (€12), πλούσιους μεζέδες (€18.50 το άτομο), καθώς και άλλα μαγειρευτά, όλα σπιτικά, όπως κουπέπια, μουσακά, μακαρόνια του φούρνου καθώς και τη μεγάλη πιατέλα με mix grielled (€15). Πάντοτε με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η γύρω περιοχή και ακολουθώντας αυθεντικές, πατροπαράδοτες συνταγές!
(22952372, φαξ: 22952235) Φιλοξενίας 26, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ από τις 07.00-24.00.

Φορβιώτισσα Ασίνου
Στο χωριό Νικητάρι, κοντά στην εκκλησία Παναγίας Ασίνου, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, βρίσκεται το εστιατόριο «Φορβιώτισσα». Σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα, καθώς και μεζέδες (€19), αλλά και σούβλα αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο, κότσι, λουκάνικο, πουργούρι, χαλλούμι, τταβά, κεφτεδάκια, μακαρόνι χωριάτικο, πιλάφι, μανιταράκια και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης μία πλούσια γκάμα από κρασιά της περιοχής.
(22999922) Παναγία Φορβιώτισσα, Νικητάρι, Λευκωσία. 

Εστιατόριο Λούης
Το εστιατόριο Λούης στον Πρόδρομο έχει υπέροχη θέα τα χιονισμένα (αυτήν την περίοδο) βουνά και ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τη σούβλα του που τη σερβίρει χοιρινή (€11), σούβλα αρνί (€15), οφτό κλέφτικο (€14), συκώτι αρνίσιο (€11) κ.ά. Είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ και τα σαββατοκύριακα. Εκεί επίσης φτιάχνουν σπιτικά γλυκά του κουταλιού και διαθέτουν φρέσκα φρούτα.
(25462049) Πρόδρομος

Amiandos Gardens
Κάθε Κυριακή το μεσημέρι στον Αμίαντο, αυτό το εστιατόριο ετοιμάζει το πιο πλούσιο μπουφέ με σούβλα, χοιρινό, αρνί, λαζάνια, κεφτέδες, πατάτες κ.ά. (€20 το άτομο & €10 τα παιδιά κάτω των 10ετών εκτός ποτό). Στο μενού του και δύο ξεχωριστά γλυκά: Το cheesecake και η λαχταριστή κρέμα καραμελε του φούρνου.
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1, Αμίαντος, επ. Λεμεσού. 

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Την Κυριακή δοκίμασε τους ξεχωριστούς μεζέδες (€18), κλέφτικο (€12.50), σούβλα αρνί (€14.30), αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι (€12.50) του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας, που είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. Τρ-Σ 11.00-16.00 & 18.30-22.30 & Κ 11.00-17.00.

Καληδόνια Ροτής
Η ταβέρνα αυτή βρίσκεται ανάμεσα στους λόγους που οι Πλάτρες είναι προορισμός για βόλτες στο βουνό. Εδώ θα πας για να απολαύσεις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι και βεβαίως μεζέδες (€19), σούβλα αρνίσια (€15) και σούβλα κοτόπουλο (€12). 
(25421019) Πλάτρες.

Εστιατόριο Περνιά
Αν σκοπεύεις να αποδράσεις σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του τόπου μας, τότε μία καλή επιλογή είναι ο πανέμορφος Ασκάς. Εκεί επιβάλλεται να κάνεις στάση για ποιοτικό φαγητό, καλό κρασί και ζιβανία εξαιρετικής ποιότητας (δικής τους παραγωγής) στο εστιατόριο Περνιά.  
(99414016) Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Ο Ποταμός της Μηλίτσας
Στάση αξίζει και στο χωριό Καμπί στην περιοχή Φαρμακά. Στο εστιατόριο Ποταμός θα απολαύσεις φιλοξενία και ένα μενού αποτελούμενο από παραδοσιακές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, από μεζεδάκια σχάρα, κατσαρόλα και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Τις Κυριακές το μεσημέρι σού ετοιμάζουν παραδοσιακό μπουφέ. Ωστόσο σημείωσε ότι μπορείς να βρεθείς εκεί από νωρίς το πρωί για μπούκωμα (brunch) με προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου. Μη φύγεις, αν δεν φτάσουν οι σπιτικές ζεστές πίτες με το μέλι (πισσίες) και γλυκό του κουταλιού, από τα χέρια της Μηλίτσας.
(22643315, 99541498) Καμπί Φαρμακά, επ. Λευκωσίας. Απαραίτητη η κράτηση.

Κυπάρισσος
Από το 1960 μέχρι και σήμερα, η ταβέρνα Κυπάρισσος είναι φημισμένη απ’ άκρη σε άκρη της Κύπρου για τα αυθεντικά, κυπριακά πιάτα και τους μεζέδες που σερβίρει. Κάθε Κυριακή μεσημέρι, ωστόσο, σερβίρει set μενού σε στιλ μεζέ, με μυρωδιές του τόπου και με σπεσιαλιτέ τη μερακλίδικη σούβλα του, φτιαγμένη με μυστική συνταγή που έρχεται στο τραπέζι ζουμερή και μυρωδάτη. Ανάμεσα σε άλλα θα καλοφάς συκωτάκι στιφάδο, ραβιόλες, πιλάφι, κατσούρες με ελαιόλαδο, σούβλα κοτόπουλο χοιρινό και ρίφι με όλα τα ορεκτικά του(€16). Και για γλυκάκι η ταβερνά θα σε κεράσει ραβανί. 
(96401374, 99557545, 26633600) Λεωφ. Άκη Κλεάνθους, Κάθηκας, επ. Πάφου.

Χρυσανθής
Νόστιμη σούβλα αρνί (€15), χοιρινή σούβλα (€12) και σούβλα κοτόπουλο (€12) θα απολαύσεις και στο εστιατόριο Χρυσανθής στην Κακοπετριά, όπου θα βρεις ακόμα και εποχιακούς μεζέδες (€17.50), αλλά και κλέφτικο (€14), φρέσκια πέστροφα (€15) κ.ά. Ο κύριος Χρυσανθής θα πάρει τις παραγγελίες και θα σερβίρει ό,τι έχει χωρίς πολλά-πολλά.
(22922202) Κακοπετριά.

Νεράιδα
Σ' αυτό το εστιατόριο στο χωριό Φοινί θα απολαύσεις εύγευστο φαγητό σε ένα ευχάριστο και οικογενειακό περιβάλλον. Φοινιώτικος, χοιρινός ταβάς, πέστροφα, που έρχεται ολόφρεσκια από το ιχθυοτροφείο του Φοινιού, ψήνεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται από μια εξαίρετη, δικής τους παρασκευής, σoς λαδολέμονο και σκόρδο (με λάδι δικής τους επίσης παραγωγής), σπιτικούς κεφτέδες και λαδερά, νόστιμα κουπέπια, γεμιστά, σπιτικό παστίτσιο, σαλάτα με χόρτα και λαχανικά από το αγρόκτημά τους, όπως επίσης και καλοψημένα κρέατα στη σχάρα, σούβλες (κοτόπουλο και αρνί), είναι κάποια μόνο από τα αγαπημένα πιάτα των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών της ταβέρνας! Στο τέλος, θα σε κεράσουν παραδοσιακό γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια τους και φρούτα της εποχής, που καλλιεργούν στο αγρόκτημά τους! 
(25421680) Φοινί.

Τα Πεύκα του Λεωνίδα 
Στο δρόμο Κακοπετριάς-Τροόδους θα κάνεις στάση στα Πεύκα του Λεωνίδα, όπου λίγο πριν τον μεγάλο μπουφέ του θα σε ζεστάνουν με ένα πιάτο σπιτική σούπα αυγολέμονο. Στη συνέχεια σε περιμένει ένας από τους πιο πλούσιους μπουφέδες (€16 και €8 τα παιδιά του δημοτικού), μεσούβλα χοιρινό και κοτόπουλο, μοσχαράκι στιφάδο, καραόλους, πατάτες, πουργούρι κ.ά. Σερβίρεται και μεζές (€19) καθώς και μερίδες. Στο τέλος το εστιατόριο θα σε σερβίρει και φορύτο και το φημισμένο του γαλακτομπούρεκο.
(97725225) Κακοπετριά. 

Ταβέρνα Όμορφος
Από τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής, πάνω στο λόφο του χωριού Κάτω Μονή με νόστιμους κυπριακούς μεζέδες (με χοιρινό και κοτόπουλο σούβλα, €16, & με αρνί σούβλα, €18). Παστίτσιο, κεφτέδες, συκωτάκι και κυριακάτικη σούβλα, είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Και, βεβαίως, οι σπιτικές, χειροποίητες πίτες με το μέλι που κερνά στο τέλος, είναι ο καλύτερος επίλογος γεύσης.
(99468015) Κάτω Μονή, επ. Λευκωσίας.

Στροφή στη Γεύση
Στο χωριό Μανδριά της επαρχίας Λεμεσού, και πιο συγκεκριμένα σε μία στροφή του δρόμου προς την έξοδο του χωριού (που οδηγεί από το Πέρα Πεδί προς τις Κάτω Πλάτρες), υπάρχει εδώ και χρονιά ένα σημείο-ορόσημο. Πρόκειται για έναν χώρο με ατμόσφαιρα και τη ζεστασιά του τζακιού, παραδοσιακή φιλοξενία και καλό φαγητό. Στην ταβέρνα σερβίρεται κυπριακός μεζές, ο οποίος αποτελείται από 18 πιάτα, κάποια από αυτά μαγειρευτά, τα οποία φτιάχνονται με πολλή φροντίδα και μαεστρία, αλλά και σούβλα τις Κυριακές. Σουβλάκια, σεφταλιά, λουκάνικα, παϊδάκια, χαλούμι, αλλά και φρέσκα λαχανικά και σαλάτες από τον κήπο της οικογένειας. Επιπλέον, είναι και τα εποχιακά καλούδια, όπως τα άγρια μανιτάρια, τα αγρέλια και άλλα άγρια χόρτα που μαζεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, υπενθυμίζοντάς μας ότι η κυπριακή κουζίνα είναι προέκταση της φύσης. Μαμαδίστικες γεύσεις, παραδοσιακές συνταγές και όλα σε πολύ λογικές τιμές. Σπιτική πινελιά έχει και το επιδόρπιο, με χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και λαχταριστούς λουκουμάδες, που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Η ποικιλία και οι νοστιμιές που προσφέρει τα σαββατοκύριακα συνοδεύονται και με ζωντανή μουσική (κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι).
(25421221) Θάνου Κλεοβούλου 5, Μανδριά, επ. Λεμεσού. Τρ-Σ 10:00 – 23:00 & K 10:00-18:00.

Monte Christou
Το καφεστιατόριο Monte Christou θα το βρεις στην Κακοπετριά. Απέχει μόλις 45 λεπτά από τη Λευκωσία και 50 λεπτά από τη Λεμεσό και αποτελεί ένα σημείο-σταθμό για ξεκούραση και καλό φαγητό κατά τις μικρές εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο. Εξάλλου, το εστιατόριο διαθέτει μια μεγάλη βεράντα που αποτελεί την ιδανική επιλογή για χαλαρωτικές στιγμές, άκρως γευστικές, για όσους θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη φύση και τον πεντακάθαρο αέρα του Τροόδους. Όσο δε για τις κρύες μέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ιδανικό μέρος, μίας και το τζάκι που σιγοκαίει, από το πρωί, ζεσταίνει το χώρο και συνοδεύει ιδανικά το καλό φαγητό και το ντόπιο κρασί που θα σου σερβίρουν. Και μιας και αναφερθήκαμε στο φαγητό, αξίζει να σου πούμε ότι εδώ θα φας καλά, κυπριακά και νόστιμα πιάτα, σε μεγάλη ποικιλία. Στο μενού του θα βρεις μεζέδες οι οποίοι ικανοποιούν τον ουρανίσκο κάθε επισκέπτη, κάθε μεσημέρι, και οι οποίοι μάλιστα παντρεύουν ιδανικά τις μοντέρνες πινελιές με την παραδοσιακή μας κουζίνα! Επιπλέον, οι λάτρεις του ψαριού, θα δοκιμάσουν πέστροφα, φτιαγμένη με τη δική τους μυστική συνταγή που απογειώνει τη γεύση! 
(99430132 & 99215025) Γεραμπέλου 44, Κακοπετριά (δρόμος Αγίου Νικολάου της Στέγης). Δ-Κ 08.00-16.30. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close