Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 νέα στέκια στο χωριό, που σερβίρουν νόστιμο brunch

Ετοιμάσου για εξόρμηση στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2022

Μπορεί το brunch να μην υπήρχε στο χωριό μας, αλλά τώρα υπάρχει -και όχι μόνο στο δικό μας χωριό, αλλά και σε πολλά άλλα στο νησί μας- και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Γι’ αυτό και σε αυτή τη λίστα συγκεντρώσαμε τα νέα στέκια, που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελυεταίες μέρες, όπου μπορείς να το απολαύσεις στα καλύτερά του -και όχι μόνο στην παραδοσιακή, κυπριακή του εκδοχή, αλλά και στη vegan, όπως και στην πιο σύγχρονη! 

Δες πιο κάτω όλους τους γευστικούς προορισμούς για να οργανώσεις το τέλειο brunch για εσένα και την παρέα σου.

O Linos
Το εστιατόριο O Linos είναι μία πρόσφατη και φωτεινή άφιξη σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού μας, την Ίνεια της Πάφου, το οποίο –όπως όλα δείχνουν- θα αποτελέσει το ιδανικό σημείο για στάση για καλό (υγιεινό) φαγητό. Βρίσκεται δίπλα στο καφενείο στην κεντρική πλατεία του χωριού και θα το προσέξεις γιατί είναι απλό, μοντέρνο, πράσινο και φιλόξενο. Το εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί μόνο τρεις μέρες τη βδομάδα (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα και μόνο με κρατήσεις) προσφέρει αποκλειστικά vegan κουζίνα, φτιαγμένη με τοπικά προϊόντα, μιας και ό,τι προσφέρεται, παράγεται στην περιοχή.  Προσφέρει πρόγευμα, brunch, μεσημεριανό και δείπνο. Πιο συγκεκριμένα στο μενού τους θα βρεις κυπριακά φαγητά, με κυπριακές πρώτες ύλες, κυπριακά κρασιά, μπύρες και μηλίτη. Προς το παρόν υπάρχουν κρασιά από την No1 Διαδρομή Κρασιού, της περιοχής δηλαδή, αλλά σιγά-σιγά η λίστα θα εμπλουτίζεται.  
Μάθε περισσότερα, εδώ.

Nanas Brunch & More
Το Nanas Brunch & More λοιπόν θα το συναντήσεις λίγο πιο κάτω από το Forest Park και συγκεκριμένα στις εξοχικές κατοικίες της ΠΟΕΔ (2ος όροφος) μέσα στην καταπράσινη μαγεία του δάσους. Στο Nanas Brunch & More ό,τι σερβίρεται φτιάχνεται από τα χεράκια της κυρίας Νανάς, της ιδιοκτήτριας. Από το ξεχωριστό και πλούσιο σε ποικιλία brunch, αρχίζει στις 08:30 και τελειώνει στις 12:30 και περιλαμβάνει (ανάμεσα σε άλλα) big breakfast, αυγά ποσέ, αλμυρά και γλυκά pancakes, burger, όλα φτιαγμένα με αγνά και φρέσκα υλικά. Μέχρι και το μεσημεριανό (σερββίρεται από τις 12:30 μέχρι αργά το απόγευμα) που περιλαμβάνει πιάτα όπως η μεγάλη και ζουμερή μπριζόλα JUMBO (750 γραμμάρια) συνοδευμένη με τραγανές πατατούλες, το Texas burger, με διπλό μαλακό μπέργκερ, που είναι ένα από τα best seller πιάτα. 
Μάθε περισσότερα, εδώ

Οινομαγειρείο η Ωραία Κύπρος
Το "Οινομαγειρείο η Ωραία Κύπρος", μας υποδέχεται στην καρδιά του Ομόδους, μέσα στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, σε ένα περιβάλλον παραδοσιακό και σύγχρονο ταυτόχρονα, εκλεπτυσμένο και άνετο, που δημιουργήθηκε με σεβόμενο στην αρχιτεκτονική παράδοση του τοπίου. Στην κουζίνα του, εμπνευσμένη από την κυπριακή παραδοσιακή γαστρονομία, θα βρείτε πιάτα που μοσχοβολάνε σπιτικό φαγητό με διάθεση «Πολίτικη» και συνταγές από τα δεφτέρια των γιαγιάδων μας. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις brunch με παραδοσιακό twist αλλά και μεσημεριανό με ένα μενού αποτελούμενο από πλούσιες σαλάτες με εποχιακά τοπικά χόρτα, μελιτζανόριζο δίπλα σε αυθεντικά κυπριακά πιάτα όπως αφέλια ή πολίτικες συνταγές σαν τα γεμιστά «γιαλατζί» αλλά και πιάτα σχάρας και αντικριστό κυπριακό αρνί μέσα από τον ξυλόφουρνο. Τα πιάτα συνοδεύονται από τοπικά προϊόντα όπως ομοδίτικο αρκατένο ψωμί και σπιτικές πίτες και πιάτα από τον τόπο μας, όπως τα «καλοηρκά» τα κυπριακά «τορτελίνια».
Μάθε περισσότερα, εδώ

JinCo 
Στο γραφικό χωριό Πέρα Ορεινής, δυο νεαροί, η Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης, έφτιαξαν ένα γουστόζικο μαγαζί, προσφέροντας brunch τα σαββατοκύριακα! Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στα social media, σε ένα υπέροχο κτίσμα που επί δεκαετίες λειτουργούσε το «Καφενείο του Ττοφή», το οποίο πρωτολειτούργησε το 1923, είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν κόσμο, προσφέροντας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες μέσω ενός μικρού αλλά πολύ προσεγμένου μενού. «Διατηρώντας την κουλτούρα και αρχιτεκτονική του χώρου, η ομάδα του JinCo προσφέρει κάθε σαββατοκύριακο απολαυστικά πιάτα για brunch, μυρωδάτο καφέ και άλλα πολλά». Στο μενού θα βρεις το Crispy Bacon n’ Brie όσο και το Pepperoni Bagel και το Παραδοσιακό Brunch, αλλά και τα Pancakes, καφέδες και άλλα ποτά και ροφήματα, ζεστά και κρύα, όπως επίσης και γιαούρτια.
Μάθε περισσότερα, εδώ.  

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close