Cine News , Κινηματογράφος

Χάρης Ζαμπαρλούκος: Ανάμεσα στους 5 υποψήφιους καλύτερους διευθυντές φωτογραφίας στα 36α ASC Awards

Υποψήφιος στα βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών για το "Belfast" του Kenneth Branagh

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Χάρης Ζαμπαρλούκος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους διευθυντές φωτογραφίας της γενιάς του. 

Ο Ελληνοκύπριος κινηματογραφιστής, που διαγράφει μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, έχοντας δουλέψει με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Kenneth Branagh και ο Steven Knight, αλλά και με διάσημους σταρ του Χόλιγουντ όπως οι Meryl Streep, Tom Hardy, Olivia Colman, Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Penélope Cruz, Willem Dafoe και Johnny Depp, είναι υποψήφιος στα 36α ASC Awards, που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Μαρτίου στο ASC Clubhouse στο Χόλιγουντ.

Συγεκριμένα, η Ένωση Αμερικανών Κινηματογραφιστών (ASC), ένα από τα πιο έγκυρα σωματεία στην Αμερική κι ένας από τους ακριβέστερους προαγγέλους των αντίστοιχων βραβείων Όσκαρ Φωτογραφίας, ψήφισε τους καλύτερους διευθυντές φωτογραφίας της χρονιάς, με τον Χάρη Ζαμπαρλούκο, οποίος συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Kenneth Branagh, στη νέα του ταινία "Belfast", στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Judi Dench και ο Jamie Dornan, να βρίσκεται μέσα στην ισχυρή πεντάδα. 

Οι υποψήφιοι στην κατηγορία για τη διεύθυνση φωτογραφίας σε ταινία μεγάλου μήκους είναι οι εξής: Bruno Delbonnel (The Tragedy of Macbeth), Greig Fraser (Dune), Dan Laustsen (Nightmare Alley), Ari Wegner (The Power of the Dog) και Haris Zambarloukos (Belfast).

Δεν αποκλείεται οι ίδιες πέντε ταινίες ν’ αποτελέσουν τις οσκαρικές υποψηφιότητες στην εν λόγω κατηγορία και να δούμε τον Κύπριο δημιουργό να διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας. 

Στο "Belfast", ο Kenneth Branagh μάς ταξιδεύει στην ιρλανδική πόλη κατά τη διάρκεια των 60s, στην πιο προσωπική ταινία που έχει γράψει και σκηνοθετήσει μέχρι σήμερα. Η ταινία είναι υποψήφια για 7 Χρυσές Σφαίρες και 11 Critics' Choice Awards (ο Ζαμπαρλούκος είναι και εδώ υποψήφιος).

 

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close