Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 4 νέα μπεργκεράδικα που πρέπει να δοκιμάσεις

Ζουμερά μπέργκερ και όχι μόνο σε πέντε νέα στέκια σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αγαπημένα πιάτα και δεν είναι άλλο από το μπέργκερ. Ένα πιάτο που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς, γεγονός που οδήγησε στο άνοιγμα αρκετών burger shops.

Μερικά από αυτά μάλιστα είναι πολύ ψαγμένα και αναζητούν νέους τρόπους εκτέλεσης και παρουσίασης του πιάτου τους. Το μυστικό ενός καλού μπέργκερ φυσικά βρίσκεται στην πρώτη ύλη και κυρίως στο κρέας. Είτε είναι βοδινό είτε χοιρινό ή ακόμη και κοτόπουλο... Ωστόσο δεν φτάνει μόνο αυτό για το τέλειο burger. Το φραντζολάκι στο οποίο θα μπει, οι σος και οι σωστοί συνδυασμοί μπορούν να το απογειώσουν... 

Οι φίλοι των μπέργκερ αλλά και όσοι θέλουν να ανακαλύψουν νέα στέκια πρέπει να βάλουν στο πρόγραμμα μία δοκιμή από τα παρακάτω πέντε νέα μπεργκεράδικα που έκαναν την εμφάνισή τους στην Κύπρο και σου τα προτείνει το Check In Cyprus. 

Chilleo Burger
Λόγω των συνθηκών και των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο delivery μέσα από πλατφόρμες διανομής φαγητού, που φιλοξενούν και πολλές ghost κουζίνες. Αυτά τα καταστήματα που εμφανίστηκαν από το πουθενά και προσφέρουν νέα εμπειρία στο σπίτι. Ένα από αυτά είναι και το ολοκαίνουριο Chilleo burger fam, το οποίο παρόλο που έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές μόλις ημέρες, συζητιέται ήδη πολύ! Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ghost kitchen μαγαζί, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το διάσημο Mingle cafe στη Λάρνακα, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κόσμου εν καιρώ πανδημίας.
Η ιδέα του Chilleo ήρθε για να αποτελέσει μια εμπειρία που δίνει νόημα στο ποιοτικό delivery, αποδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα την αγάπη της για τα ζουμερά μπιφτέκια! Εξάλλου, το μενού του, όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ, είναι αφιερωμένο στα ταξίδια που δεν μπορούμε να πάμε, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε μέσα από τις γεύσεις... Έτσι λοιπόν απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας burgers και ταξιδεύουμε σε διάφορες πόλεις όπως η Μύκονος, το Παρίσι, η Ρώμα, η Αργεντινή και φυσικά στη Λάρνακα. Αυτό, εξάλλου, που κάνει τα burger του Chilleo να ξεχωρίζουν είναι ότι τα μπιφτέκια του είναι παρασκευασμένα από 100% πιστοποιημένο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus 200 γρ. και προσφέρουν ανώτερη γεύση, ενώ τα ψωμάκια του είναι ολόφρεσκα, ενώ μπορείς να επιλέξεις και gluten free ψωμάκι.  Στον κατάλογο του Chilleo Burgers λοιπόν θα βρεις 15 επιλογές σε burger, εκ των οποίων κάποια με άρωμα ευρωπαϊκών χωρών... Δοκίμασε το Skaliotiko Burger. Αυτό το θεσπέσιο και ζουμερό burger που φτιάχνεται με σεφταλιά αντί για μοσχαρίσιο μπιφτέκι, "ψήφισε" το Νησί των Ανέμων απολαμβάνοντας το Mykonos Burger με βοδινό μπιφτέκι 200 γρ. ψημένο στη σχάρα, σε μπριός ψωμάκι, με ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και ρόκα σε συνδυασμό με πιπεριά Φλωρίνης, και τυροκαυτερή, καθώς και το Roma Burger με βοδινό μπιφτέκι στη σχάρα, με τηγανητό αυγό, πανσέτα και κρεμμυδάκι στη σχάρα, ντομάτα, ρόκα σε συνδυασμό με κρεμώδες τυρί αρωματισμένο με σκόρδο. Αν θες να πάρεις μια γεύση από Παρίσι, τότε το Paris Burger είναι ιδανική επιλογή, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό μπιφτέκι στη σχάρα, σε ψωμάκι μπριός, με κρεμμύδι στη σχάρα και διάφορα μαρούλια, σε συνδυασμό με μαρμελάδα σύκο και blue cheese dressing. Κι αν πάλι θες να ταξιδέψεις μέχρι και τη Λατινική Αμερική τότε το Argentina Burger με σοταρισμένα σπαράγγια, διάφορα μαρούλια και ντομάτα σε συνδυασμό με sour cream και chimichurri sauce, είναι το ιδανικό.  Να σου πούμε επιπλέον πως υπάρχουν και οι πιο κλασικές επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γευστική απαίτηση σε μπέργκερ, όπως το The Burger, καθώς επίσης και επιλογές με κοτόπουλο, ψάρι αλλά και burger για τους vegan. Το μενού συμπληρώνουν επιλογές σε συνοδευτικά, αλλά και churros για επιδόρπιο! 
>> Τα Chilleo Burgers, μπορείς να τα απολαύσεις στην όμορφη ατμόσφαιρα του Mingle Cafe στη Λάρνακα (κάθε βράδυ -εκτός Τρίτης- από τις 18.00-23.00) ή να τα παραγγείλεις μέσω delivery από τη Wolt.cyprus.
Διεύθυνση: Ερμού 153, 6022 Λάρνακα.  Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ. 24209300.

Το Μπέργκερ
Υπάρχουν πολλά καλά burger στην πόλη. Και καθημερινά ξετρυπώνουν κι άλλα... νέα, μικρά, μεγάλα και μοντέρνα μαγαζάκια ή μη (ghost kitchen) που φτιάχνουν burger σε διαφορετικές εκδοχές, γεύσεις και παραλλαγές! Κι είναι όντως αυτό που ακούγεται παντού, ότι το μπέργκερ έχει κατακτήσει αδιαμφισβήτητα μία θέση στην καρδιά μας!  Και κάπου εκεί... κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμα μπεργκεράδικο, το οποίο προς το παρόν σε εξυπηρετεί μόνο online, μίας και στο άμεσο μέλλον, αναμένεται να το δούμε και στο δρόμο!  Ο λόγος για Το Μπέργκερ, το οποίο αρχικά θα σε εντυπωσιάσει με τα έξυπνα ονόματα των 5 burger που θα βρεις στο μενού του, και ακολούθως θα σε ξετρελάνει με τις γεύσεις του! Από εδώ θα βρεις και θα παραγγείλεις (μέσω της σελίδας του) σπιτικά φτιαγμένα και το πιο σημαντικό, με το πιο σωστό ψήσιμο burger, με μια φαντασία στους συνδυασμούς, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Προτείνουμε να δοκιμάσεις το Μπέργκερ 2000 που αποτελείται από βοδινό 200 γρ., αυγό, τραγανό μπέικον, τηγανητό χαλλούμι, μαρμελάδα μπέικον και μπέργκερ σος. Το ΜερακλοΜπέργκερ, είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του! Ιδανικό για τους μερακλήδες! Περιλαμβάνει μια ολόκληρη ζουμερή σεφταλιά, κλεισμένη σε ζεστούλικο και αφράτο ψωμάκι, κραμπί, μαϊντανό, αγγουράκι ξυδάτο και πίκλα. Ιδανική πρόταση και το ΚοτοΜπέργκερ με κοτόπουλο, το ΧορτοΜπέργκερ για τους vegetarian της παρέας με ρόκα, ντομάτα, χούμους και παντζάρι καθώς και το εξαιρετικό Γουρουνάκι Τραβηχτό με χοιρινό, μαρούλι, πίκλες και κόσλοου. Να σου πούμε πως όλα τα μπέργκερ σερβίρονται σε φρεσκοζυμωμένο, ζεστούλικο ψωμάκι, ενώ έχεις και τη δυνατότητα να επιλέξεις για συνοδευτικό πατάτες τηγανητές, γλυκοπατάτες, πατάτες φορτωμένες κ.ά. Επίσης μπορείς να φτιάξεις εσύ όπως θες το δικό σου μπέργκερ με απεριόριστες επιλογές σε toppings & 21 δελεαστικές προτάσεις σε σος!
>> (70 070720) Λεμεσός. Δ-Σ: 18:30-22:30 & Κυριακή 12:00-22:30 (παραγγελίες προς το παρόν μόνο με Delivery).

The Smuggers
Αυτό είναι το νέο κοινό μυστικό για τους burgeristas που σέβονται τον εαυτό τους. Ή έστω το νέο burger spot από το οποίο πρέπει να παραγγείλεις! Πρόκειται για το The Smuggers, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στη Λεμεσό από μία ομάδα νεαρών που οραματίστηκαν το «σωστό» και ποιοτικό street food... Στο μενού του φιγουράρουν 6 διαφορετικά, ζουμερά μπέργκερ σε αφράτο ψωμάκι, με λιωμένο τυράκι και μπόλικη δόση σος, αλλά και Philly Cheese steak sandwich, τριών ειδών πατάτες αλλά και 4 σαλάτες! Σημείωσε και τις 9 διαφορετικές σος με τις οποίες μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου!  Ανάμεσα σε άλλα στο μενού του θα βρεις το The Smug με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια, manchego cheese και truffle mayo sauce, το Blondy κοτόπουλο μπέργκερ με cheddar τυρί, honey mustard sauce, κόκκινα κρεμμύδια και πίκλες, το El Gusto από βοδινό με κόκκινες πιπεριές, κρεμμυδάκι, ντοματίνια, ψητό χαλλούμι και sweet chili sauce κ.ά. Αν είσαι λάτρης του στέικ τότε μπορείς να δοκιμάσεις το μαριναρισμένο steak τους σερβιρισμένο με μια special sauce από μανιτάρια και τηγανητές πατατούλες, καθώς και το Philly cheese steak sandwich ένα combo από τυρί σoς, με ζουμερό στέικ, μαρούλι και bacon mayo. Στο The Smuggers μπορείς επίσης να βρεις ποικιλία από σαλάτες, ενώ για starters δοκίμασε onion rings, τα ιδιαίτερα parmesan cheese balls και τις gorilla fries με cheese sauce, κρεμμύδι, ντομάτα και bacon!
>> (95 102781 & 25 255355) Γερμασογεία, Λεμεσός. Ωράριο λειτουργίας: Τρ-Κ 12:00-16:00 & 19:00-23:00. 

Rock Burger
Μεγάλο, ζουμερό και πεντανόστιμο burger από ένα νέο μαγαζί που οφείλεις να γνωρίσεις. Ή τουλάχιστον αξίζει να δοκιμάσεις προτού στέψεις το αγαπημένο σου! Ο λόγος για το new entry της Έγκωμης, το Rock Burger, ένα μικρό μαγαζί που υπόσχεται μεγάλες απολαύσεις. Εδώ μιλάμε για 100% American Style Black Angus Burgers, φτιαγμένα με φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Αν ψάξεις το (πολύ πλούσιο) μενού του θα βρεις ποικιλία από νόστιμα burgers που σίγουρα θα φύγεις φουλ χορτασμένος και ικανοποιημένος. Δοκίμασε το Mountain Beef burger, που περιλαμβάνει διπλό μαλακό μπιφτεκάκι μαζί με cheddar cheese, crispy onion rings, μαρούλι και ντομάτα, το Greek Beef Burger με φέτα, σος από τζατζίκι, ντομάτα, ρίγανη και κόκκινο κρεμμύδι που σε παραπέμπει σε ελληνικές γεύσεις, αλλά και το Mushroom Beef Burger με φανταστική γεύση από μια κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και τραγανό μπέικον από πάνω. Να σου πούμε πως στο Rock Burger θα απολαύσεις και το κλασικό Vegetarian burger με μαρούλι, ντομάτα, και onion rings αλλά και το Mediterranean Veggie Burger μαζί με ψητά λαχανικά, κρέμα βαλσάμικου, μαρούλι και ντομάτα. Στο μενού του φιγουράρουν επίσης bbq wings, rock asian style wings, spare ribs κ.ά, plain nachos, cheese nachos, sandwiches & wraps, καθώς και επιλογές για τους vegan, όπως το Vegan Wrap με ψητά λαχανικά, κρέμα βαλσάμικο, ντομάτα και μαρούλι σερβιρισμένο με πατάτες τηγανητές. Τέλος, οι μικροί της παρέας δεν θα μείνουν παραπονεμένοι μιας και το έμπειρο προσωπικό του έχει φτιάξει ένα kids μενού που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.  
>> (70 087078) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 5Β, 2410, Έγκωμη, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close