18-13 February 2022
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη»: Η ζωή της εμβληματικής ηθοποιού από το Θέατρο Ανεμώνα

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη νέα χρονιάμε το βιογραφικό έργο της Ιρένε Μαραντέι για τη ζωή και το έργο της εμβληματικής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει την καινούργια χρονιά 2022 με το βιογραφικό έργο της Ιρένε Μαραντέι για τη ζωή και το έργο της εμβληματικής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη “Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη”.

Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου και ανεβαίνει στη Λευκωσία από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Είναι ένα έργο που παρά τη θεατρική του μορφή, βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ενδελεχή έρευνα της συγγραφέως κάθε διαθέσιμου στοιχείου για τη ζωή και το έργο της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του μεσοπολέμου. Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία κάτω από το μικροσκόπιο της Μαραντέι, μαζί με όλη της την εμπειρία στη συγγραφή βιογραφιών για το θέατρο, οδήγησαν σε αυτό το σημαντικό έργο με προοπτική να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της και να βγάλει από τη σχετική λήθη αυτήν που, αν είχε ζήσει, θα είχε δικαιωματικά τη θέση της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του 20ού αιώνα αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας της – καθηλωμένοι – απλοί θεατές, ειδήμονες και αντίζηλοι, θαύμαζαν την τέχνη της στον υπέρτατο βαθμό.

Με φόντο οδυνηρές για την Ελλάδα περιόδους- Κατοχή και Δεκεμβριανά-το έργο παρακολουθεί και ταυτίζεται με τον συνεχή αγώνα της Ελένης Παπαδάκη να παραμείνει συνεπής στις αρχές της στωικότητας της παρά την αποθάρρυνση, τον φθόνο και όλο τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε.

Σκοπός, να ζωντανέψει στους θεατές εκείνη η ιδιαίτερη γυναίκα και χαρισματική καλλιτέχνις που κυριάρχησε στην ελληνική σκηνή τα δίσεκτα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, μια πληθωρική και αντισυμβατική προσωπικότητα με τις αρετές και τα ελαττώματα της, που-γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία-αξίζει να της αφιερωθεί ένα θεατρικό έργο! 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Σκηνοθεσία-Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά-Κοστούμια-Σόσε Εσκιτζιάν, Φωτιστικός σχεδιασμός-Βασίλης Πετεινάρης, Visual designer Video art- Άννα Φωτιάδου, Μουσική επιμέλεια-Αντρέας Τηλεμάχου, Εικαστική διεύθυνση-Αντρέας Τηλεμάχου. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Φιακά, Νικόλας Πέτρου, Σταύρος Πατσιάς, Ηλίας Ανδρέου, Τώνης Ιακωβίδης και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
Συμμετέχουν: Χρύσα Συμεού, Χρυστάλλα Γεωργίου, Μιχάλης Άσπρος. 

Ευχαριστίες στον κο Βαρνάβα Κυριαζή για την οπτικογραφημένη συμμετοχή. 

Χειρισμός οπτικοακουστικού υλικού: Αχιλλέας Μουσκής, 
Βοηθοί Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Μόνικα Χατζηβασιλείου & Άννη Βασιλείου, 
Βοηθός videoartist: Χρυσάνθη Δημητρίου, 
Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Martin Mason, 
Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη, 
Γραφικά: Θεοδώρα Πέτρου. 
Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς. 

Πρεμιέρα: Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:00. Τακτικές παραστάσεις στην έδρα του θεάτρου στα Λατσιά: Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και την Κυριακή στις 19:00. 
Ώρα έναρξης προσέλευσης την Παρασκευή και το Σάββατο 19:30 και την Κυριακή 18:30. 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 70007721 

*Στις παραστάσεις θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού.  H είσοδος θα επιτρέπεται σε όσους και όσες διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω:
●πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19,
●πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,
●πιστοποιητικό λήψης μίας δόσης εμβολίου, με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών (18 ετών και άνω) / αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 72 ωρών (12-17 ετών),
●για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 7 μηνών, χωρίς να έχουν λάβει ενισχυτική δόση του εμβολίου, με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών,
●για άτομα τα οποία δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος, ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας και αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test), με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών,
●για άτομα από 6 έως 11 ετών, αρνητικό PCR test ή αρνητικό Rapid test 7 ημερών, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19.

  • Θέατρο Ανεμώνα

    70007721

    Αρχαγγέλου 7, Λατσιά

    Περισσότερα

    18 Φεβρουαρίου - 20 Φεβρουαρίου 2022

    25 Φεβρουαρίου - 27 Φεβρουαρίου 2022

    05 Φεβρουαρίου - 06 Φεβρουαρίου 2022

    11 Φεβρουαρίου - 13 Φεβρουαρίου 2022

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close