News , Guide

Κλείνουν δρόμοι στην πρωτεύουσα λόγω έργων

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί από αύριο.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022

Κομμάτια κύριων αρτηριών στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι κλειστά, καιρού επιτρέποντος, μεταξύ Σαββάτου και Τρίτης λόγω έργων για τη Β’ φάση ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, ανακοινώνει ο Δήμος Λευκωσίας, ενώ η οδός Αναστασίου Γ. Λεβέντη θα είναι κλειστή από την Τετάρτη για περίπου πέντε μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου – Φάση Β’, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, θα εκτελούνται κατασκευαστικές εργασίες στον κόμβο της λεωφόρου Ομήρου – Αναστασίου Γ. Λεβέντη - Πλατείας Σολωμού. Ακολούθως, με την ολοκλήρωση των εργασιών στη συγκεκριμένη συμβολή θα ακολουθήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη, αναφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 η ώρα 6.00π.μ. μέχρι και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου η ώρα 6.00μ.μ. το αργότερο, οι δύο βόρειες λωρίδες της λεωφόρου Ομήρου θα παραμείνουν κλειστές για την τροχαία κίνηση (ποδήλατα & οχήματα). Από τη νότια λωρίδα της Λεωφόρου Ομήρου, θα επιτρέπεται τόσο η ευθεία πορεία, όσο και η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη, καθώς και η αριστερόστροφη προς παλιά πόλη. Κατά το διάστημα αυτό, θα είναι επίσης κλειστή η είσοδος των λεωφορείων στο σταθμό της Πλατείας Σολωμού (αριστερόστροφη κίνηση από τη Λεωφ. Ομήρου). Όσον αφορά στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, πρόσθεσε.

Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 η ώρα 6.00π.μ. μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 η ώρα 6.00μ.μ. το αργότερο, η μία νότια λωρίδα της Λεωφόρου Ομήρου θα παραμείνει κλειστή για την τροχαία κίνηση. Από τις άλλες δύο λωρίδες που θα παραμείνουν ανοικτές, θα επιτρέπεται τόσο η ευθεία πορεία, όσο και η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη και η αριστερόστροφη προς παλιά πόλη. Κατά το διάστημα αυτό, θα επιτρέπεται η είσοδος των λεωφορείων στο σταθμό της Πλατείας Σολωμού.

Προστίθεται ότι με την ολοκλήρωση των πιο πάνω εργασιών στη συμβολή Ομήρου - Αναστασίου Γ. Λεβέντη - Πλατείας Σολωμού, θα ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη. Η οδός θα παραμείνει κλειστή για την τροχαία κίνηση από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 η ώρα 8.30π.μ. για περίοδο περίπου πέντε μηνών.

Το Δημαρχείο σημειώνει ότι, «σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τον συγκεκριμένο προγραμματισμό, οι εργασίες θα αναβληθούν και θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση».

Επίσης, ευχαριστεί το κοινό για την κατανόηση τονίζοντας τα οφέλη του Έργου, το οποίο είναι ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας «ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, εφαρμόζει τις πρόνοιες/δράσεις του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας και του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας για προώθηση των βιώσιμων μεταφορών, ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην αστική περιοχή της Λευκωσίας όπως και μείωση Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο 22797007 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση makariou@nicosiamunicipality.org.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close