News , Guide

Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονες βροχές και χιόνια στο Τρόοδος

Σε ισχύ βρίσκεται η πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022

Συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών, αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή. 

Η συνολική βροχόπτωση τοπικά πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο. 

Η πορτοκαλή προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 10:00 το πρωί.


Δείτε την πρόγνωση του καιρού:

 

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την νότια Ελλάδα, κινείται πολύ αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική χιονόπτωση. Η πιθανότητα υετού, μετά το μεσημέρι, μειώνεται αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close