Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

5 πράγματα και καταστάσεις που δεν θέλουμε να (ξανά)δούμε τα φετινά Χριστούγεννα

Αν υπάρχει Άγιος Βασίλης και αν μας ακούει…

Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη, ξέρω πως φέτος δεν ήμουν ιδιαίτερα καλό παιδί. Και ξέρω επίσης πως ίσως κάτω από το δέντρο που έχω στολίσει εδώ και μέρες, δεν βρω κάποιο δώρο να με περιμένει. Παρόλα αυτά, αν κατά τύχη διαβάσεις αυτό το γράμμα, κάνε σε παρακαλώ, φέτος τα Χριστούγεννα, να μη συναντήσω κάποιες από τις πιο κάτω καταστάσεις! 

Κέρατα ταράνδου σε αυτοκίνητα 
Είναι τα φλαμίνγκο του χειμώνα, παρόλο που αν τα πάρουμε με σειρά αρχαιότητας, τα κέρατα έκαναν πρώτα την εμφάνισή τους στη ζωή μας. Και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, κάποιοι, πολλοί, εξακολουθούν να στολίζουν τα αυτοκίνητά τους με κέρατα ταράνδου και να κυκλοφορούν περήφανα στους δρόμους λες και οδηγούν το έλκηθρο του Άη Βασίλη. Εκτός από εσάς, κανείς άλλος δεν βρίσκει έστω χαριτωμένη αυτή τη συνήθεια, άσε που τα γούνινα κέρατα που κρεμάτε στις οροφές των αυτοκινήτων μαζεύουν απίστευτη βρωμιά και σκόνη. Αν θέλετε να κουβαλάτε παντού μαζί σας το πνεύμα των Χριστουγέννων, γιατί δεν στολίζετε ένα δεντράκι στο πίσω μέρος, έτσι για αλλαγή; 

Πολύχρωμα λαμπιόνια ριγμένα άτσαλα σε δέντρα σπιτιών 
Είπαμε πως τα Χριστούγεννα ως εορτή, είναι εξ ορισμού κιτς, αλλά κάποιοι κάθε χρόνο το τερματίζουν. Μα πολύχρωμα λαμπιόνια πάνω στα δέντρα της αυλής, τα οποία συνήθως κάθονται άτσαλα, όπως όπως, να φωτίζουν ολάκερη τη γειτονιά λες και είναι κινητή δισκοθήκη των 80s; Που ακριβώς το είδατε αυτό και σας άρεσε; Δεν λέω, περί ορέξεως ουδένας λόγος, ωστόσο κάποια πράγματα βγάζουν μάτι, το δικό μας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν θες να στολίσεις το σπίτι εξωτερικά, προτίμησε λαμπιόνια με warm light και κάποιες διακριτικές πινελιές, ανάλογα με την έκταση του χώρου σου. Τα Christmas Fair άσε τα στους δήμους και στις κοινότητες. 

(Στημένες) οικογενειακές φωτογραφίες μπροστά στο δέντρο φορώντας πανομοιότυπα ρούχα
Ακόμη μια αγαπημένη συνήθεια των Αμερικανών που έφτασε και στον δικό μας τόπο και αποτελεί την επιτομή της δηθενιάς και του θεαθήναι. Φοράμε όλοι τα ίδια χριστουγεννιάτικα πουλόβερ και στηνόμαστε μπροστά στο δέντρο, ποζάροντας φυσικά στημένα, μπροστά στο φακό για να βγάλουμε οικογενειακές φωτογραφίες ευτυχίας και θαλπωρής. Αλήθεια τώρα; Εκτός του ότι το αποτέλεσμα είναι πιο κέρινο και από τα ομοιώματα τoυ Madame Tussauds, δεν ανταποκρίνεται ούτε ελάχιστα στην πραγματικότητα και δη την κυπριακή. Αν θέλετε αυθεντικές οικογενειακές στιγμές, απαθανατίστε τέτοιες, και όχι σκηνοθετημένες ψεύτικες εικόνες. Αυτές άστε τις για το Hollywood! 

Γλώσσα της πεθεράς (Αλεξανδρινό)
Το κατ’ εξοχήν λουλούδι των Χριστουγέννων, κυρίως ένεκα του κόκκινου χρώματός του, που όμως δεν πάει σε όλα και σε όλους. Προσωπικά το απεχθάνομαι και δεν το έχω αγοράσει ποτέ, ωστόσο είχα την ατυχία να το λάβω ως δώρο για το σπίτι σε διάφορα καλέσματα, όχι από έναν, αλλά από τρεις διαφορετικούς προσκεκλημένους. Και απορώ: Είσαι καλεσμένος κάπου και σκέφτεσαι τι δώρο θα αγοράσεις και σου έρχεται αυτό; Πώς γίνεται; Μια βόλτα στα φυτώρια και στα ανθοπωλεία θα σου δώσει άπειρες ιδέες για δώρα, επίσης σε εορταστική διάθεση, γιατί εσύ πάντα να καταλήγεις σε αυτό το άχαρο κόκκινο πράγμα;  

Φαντασία στη (χριστουγεννιάτικη) γευσιγνωσία
Φυσικά και δεν την είδα Χρήστος Ζαμπούνης ούτε και Δειπνολόγος, αλλά βρε παιδί μου δεν βαρεθήκατε κάθε χρόνο τα ίδια πιάτα και τα ίδια γλυκά; Προσωπικά τα βαρέθηκα γι’ αυτό και φέτος προτείνω να βγούμε από το comfort zone μας και να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό. Και αφού το να ταξιδέψουμε είναι δύσκολο και επίφοβο, ας φέρουμε στο τραπέζι γεύσεις από Χριστούγεννα άλλων χωρών. Το ιταλικό brand Favorina διαθέτει μια μεγάλη γκάμα χριστουγεννιάτικων γλυκών (και όχι μόνο) όπως το εντυπωσιακό Panettone και το γευστικό Pandoro, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι ψημένο σε φόρμα. Κάνε τη διαφορά με το γερμανικό Stollen, παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων, ή μοίρασε μπουκιές γλύκας με τις γεμιστές πραλίνες Favorina. Εξαιρετική επιλογή αποτελούν και τα διάσημα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα γερμανικά παραδοσιακά Lebkuchen που θυμίζουν πολύ τα gingerbread. Ό,τι και να διαλέξεις σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει και θα σε γεμίσει με εορταστική διάθεση. 

Βρείτε τα όλα τα προϊόντα της Favorina και στα 18 καταστήματα της εταιρείας Lidl, σε όλη την Κύπρο. 

Φέτος τις γιορτές και συγκεκριμένα μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αγοράζοντας ένα προϊόν από τη μεγάλη γκάμα της Favorina, προσφέρεις κι εσύ στην ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου βοηθώντας να λειτουργεί ένα ακόμη δωμάτιο στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» αλλά και ενισχύοντας πλήρως το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Κέντρου έτσι ώστε οι ασθενείς να τρέφονται με τα καλύτερα και ποιοτικότερα γεύματα κατά την παραμονή τους στο κέντρο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close