Shopping , News

H Lidl Κύπρου δημιουργεί αξία για την Κύπρο του αύριο

Η εταιρεία πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που ακολουθεί παρουσιάζει το δεύτερο Socioeconomic Impact Report.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2021

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ευρύτερης επίδρασής της στην οικονομία του τόπου και στις θέσεις εργασίας, η εταιρεία θέλησε και φέτος να προσμετρήσει την άμεση και έμμεση συνεισφορά της, για την περίοδο Μάρτιος 2020 - Φεβρουάριος 2021, με την κατάρτιση του δεύτερου Socioeconomic Impact Report.

Σκοπός της μελέτης, για ακόμη μία φορά, είναι να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρίας στην Κύπρο, για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Ως σημείο αναφοράς της λογοδοσίας και στρατηγικής της, η Lidl Κύπρου ορίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τα ευρήματα σε όρους προστιθέμενης αξίας, υποστήριξης θέσεων εργασίας και καταβολής φόρων και εισφορών στο κυπριακό κράτος, παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ με τη μορφή δεικτών.

Με γνώμονα τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα, η εταιρεία απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της, καθώς και σε ενδιαφερόμενους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, ώστε να διαμορφώσουν μία συνολική αντίληψη της οικονομικής και κοινωνικής αξίας που δημιουργεί η Lidl Κύπρου στην χώρα μας.

Πέραν των 100 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της Lidl Κύπρου στην κυπριακή οικονομία
Στο 0.48% του ΑΕΠ της χώρας ανήλθε το 2020 η συνολική προστιθέμενη αξία που προσέφερε η Lidl Κύπρου στην κυπριακή οικονομία.

Συγκεκριμένα, μέσω επενδύσεων σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές, η άμεση προστιθέμενη αξία έφθασε τα 65 εκατ. ευρώ, ενώ η έμμεση τα 23 εκατ. και η επαγόμενη τα 12 εκατ., ξεπερνώντας στο σύνολο τα 100 εκατ. ευρώ.

Από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας
Η Lidl Κύπρου κατά το 2020 διέθετε 18 καταστήματα σε ολόκληρο το νησί και ένα κέντρο διανομής στη Λάρνακα. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας αφού κατά το 2020 απασχολούσε 629 υπαλλήλους ενώ συνεργάστηκε με 426 Κύπριους προμηθευτές.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, μέσω των διαφόρων επενδύσεων και συνεργασιών, δημιουργήθηκαν 621 επαγόμενες και 381 έμμεσες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, υπολογίζεται πως το εισόδημα από τις 1,631 συνολικές θέσεις εργασίας υποστηρίζει 4,241 συμπολίτες μας.

Δυναμική κοινωνική και περιβαλλοντική δράση
Όραμα της Lidl Κύπρου είναι να καταστεί η πιο βιώσιμη εταιρία λιανικού εμπορίου τροφίμων στη χώρα. Συγκεκριμένα, το σύνολο επενδύσεων σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις καθώς και δωρεές προϊόντων άγγιξε τις €296,000.
 «Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», η Lidl Κύπρου σχεδιάζει και στηρίζει διάφορες δράσεις στηρίζοντας την κοινωνία. Μάλιστα, το 2020, εν μέσω της πανδημίας, η εταιρεία διεύρυνε και ενδυνάμωσε τις συνεργασίες της με αναγνωρισμένους κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς, όπως ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός και ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου. Παράλληλα, προχώρησε σε ενίσχυση τοπικών και εθνικών μη κυβερνητικών οργανισμών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε αναλυτικά τη μελέτη εδώ.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα:
corporate.lidl.com.cy 
lidlfoodacademy.com.cy
 facebook.com/lidlcy                     
instagram.com/lidl_cyprus  
twitter.com/Lidl_Cyprus_
linkedin.com/company/lidl-cyprus

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close