Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα αγαπημένο ταβερνάκι, για μεζέδες, μουσική και κρασάκι, δίπλα στο τζάκι

Αν ψάχνεις για καλό μεζέ και καλό κρασί, τότε ακολούθησέ μας

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2021

Κάτι καλό ψήνεται εδώ και μερικά χρόνια σε ένα στενό της Αγλαντζιάς. 

Κρυμμένο καλά σε ένα δρομάκι στην πλακόστρωτη πλατεία Αγλαντζιάς στη Λευκωσία, το Στενορύμι μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα απάχικο ταβερνάκι, με μία όμορφη αυλή, που εξελίχθηκε σε προορισμό για καλοφαγάδες! 

Στην ταβέρνα Στενορύμι, οι δύο ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Ανδρέας και Ηρόδοτος, παίρνουν πολύ σοβαρά το θέμα κρέας και ποιότητα και βγάζουν από τη σχάρα της ένα σωρό καλούδια, τα οποία τώρα τον χειμώνα τα απολαμβάνεις στον ζεστό τους εσωτερικό χώρο, με την ξυλόσομπα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ζεσταίνει τις καρδιές!  

Σαν μπεις λοιπόν στον ζεστό χώρο, κουλτουριάρικο και παραδοσιακά διακοσμημένο εσωτερικό χώρο τους και πάρεις θέση… φρόντισε να κάνεις αρχή με μια χωριάτικη σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα και άφθονη φέτα, αλλά και φρυγανιές με λάδι και ρίγανη, τσακιστές ελιές, τζατζίκι δροσερό και σπιτικό ταχίνι, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και το άλειμμα με γιαούρτι και παντζάρι, τα οποία όλα είναι φτιαγμένα με αγάπη και άριστες πρώτες ύλες! 

Η συνέχεια θα γίνει με κολοκυθάκια με αβγά και τσιγαριστό κρεμμύδι, λουκάνικο κρασάτο και κυπριακό χαλλούμι, σωστά ψημένα στη σχάρα! 

Σαν φτάσει όμως το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, πρέπει να είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις εύγευστα και κυρίως μαλακά χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια, μυρωδάτες σεφταλιές, ολόφρεσκες κυπριακές πατάτες, καθώς επίσης και συκωτάκια κοτόπουλου που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. 

Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε και τη σπεσιαλιτέ τους που είναι τα κρασάτα παϊδάκια, τα οποία ετοιμάζονται με τη συνταγή που οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον παππού τους. 

Προτού κατεβάσεις τα μαχαιροπίρουνα, ρώτησε και για το γλυκό και δεν θα χάσεις! Ο παραδοσιακός ‘χαλβάς της κατσαρόλας’ σε διάφορες παραλλαγές θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Και μουσική!
Η ζωντανή μουσική σου φτιάχνει ακόμα περισσότερο το κέφι κάθε Παρασκευή με λαϊκό πρόγραμμα, δίνοντας σου μία σοβαρή αιτία για να προτιμήσεις το Στενορύμι. Τα δε Σάββατα στο δημοφιλές ταβερνάκι παίζουν επίσης ζωντανά τα πιο αγαπημένα σου ρεμπέτικα τραγούδια, ταξιδεύοντάς σε σε άλλες εποχές! 

Η φιλική διάθεση του προσωπικού, τέλος, είναι ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Πλατεία Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00 (Κ κλειστό).
FacebookΤο Στενορύμι

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close