Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Χριστούγεννα στο Παραλίμνι με εκδηλώσεις κάθε σαββατοκύριακο

Εμπλουτισμένες και πιο διασκεδαστικές από ποτέ με στόχο να προσελκύσουν μικρούς αλλά και μεγάλους είναι φέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Παραλιμνίου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2021

Το Παραλίμνι φόρεσε, λοιπόν, τα γιορτινά του με την εκδήλωση φωταγώγησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 με συναυλία με τη δημοφιλή Josephine και με τη φωταγώγηση ενός από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κύπρου, που αποτέλεσε με τον τρόπο αυτό και την έναρξη των εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν μέχρι και τέλος των γιορτών.

Έτσι, ο Δήμος Παραλιμνίου, σεβόμενος και τα πρωτόκολλα και διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, έλαβε το πράσινο φως από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και διοργανώνει τις εκδηλώσεις του λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα στον μεγαλύτερο εξωτερικό αλλά παράλληλα στεγασμένο χώρο εκδηλώσεων στο Christmas Wonder, στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Έτσι, το Παραλίμνι έβαλε τα γιορτινά του και μας καλεί να νιώσουμε το γιορτινό πνεύμα που θα ξεκινήσει με την εκδήλωση φωταγώγησης με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Josephine και θα συνεχιστεί με δωρεάν εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Παραλιμνίου μας προσκαλεί στο «Λευκό Σάββατο» το οποίο θα γιορτάζεται με ξεχωριστές εκδηλώσεις και προσφορές σε όλους τους εμπορικούς δρόμους του Παραλιμνίου. Παράλληλα, στους εμπορικούς δρόμους θα κάνε την παρέλασή της άμαξα με Άγιο Βασίλη με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας «Αρμονία» του Δήμου Παραλιμνίου.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον στεγασμένο χώρο εκδηλώσεων Christmas Wonder στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα σε πρόγραμμα που διοργανώνει η Νεολαία Παραλιμνίου, θα παρουσιαστεί η αφήγηση σε κυπριακή διάλεκτο από την αφηγήτρια Γεωργία Φάττα του παιδικού παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά, «Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα Αστεράκι». Στη συνέχεια στις 4:30 το απόγευμα θα διοργανωθούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές (arts and crafts) για παιδιά με αγγειοπλαστική, face mask και άλλα.

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ, το Famagusta Arts, Craft and Gifts Fair διοργανώνει χριστουγεννιάτικη αγορά με περισσότερα από 100 περίπτερα και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η διαδραστική παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Το Λιοντάρι Ξέρει» της Πάμελας Αναστασίου-Παπαϊακώβου. Στις 4:15 μ.μ. θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από το Dancando School of Dance. Στις 5 θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από το Pianoforte Music School, στις 6 το απόγευμα χορευτική παράσταση από την ιδιωτική σχολή έντεχνου χορού Freedom και στις 6:50 μ.μ. μουσική παράσταση από το Elina’s School of Music. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 7:35 το βράδυ με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Παραδοσιακά Χριστούγεννα» με το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη».

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η διαδραστική ανάγνωση των παιδικών παραμυθιών «Δώρο Ζωής» και «Για 1 και 2 και 3 και 1013» της Μαρίας Τσιβίκα από μαθητές και μαθήτριες του Xenion Highschool. Θα ακολουθήσει στις 4:15 η χορευτική παράσταση του Heaven Dance Studio, στις 5 μουσική παράσταση από το Tzourou Music Center, στις 6 μ.μ. χορευτική παράσταση από την Σχολή Χορού «Ρυθμός» ενώ στις 6:50 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο «Food Contest» από τη Νεολαία Παραλιμνίου.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι με παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου του άρματος του Αγίου Βασίλη σε συνοδεία με πεζοπόρα χορευτικά σχήματα και τη Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία» να προπορεύεται. Στις 3:15 το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με χορευτική παράσταση από το Maria Thalassinou Dance Studio και στις 4, μουσική παράσταση από το Voice and Performance Studio της Ιφιγένειας Χριστοδούλου. Στις 5:50 θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από το Μουσικό Ωδείο Music Steps της Γεωργίας Μαϊφόσιη και Παναγιώτη Κουμάση σε συνεργασία με τη Σχολή Φωνητικής της Μαριάννας Χατζηχρίστου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία» από τη Χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου «Μελιζόνα» με άλλες χορωδίες.

Τέλος, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Νεολαία Παραλιμνίου θα διοργανώσει μία μεγάλη συναυλία – αποχαιρετιστήριο γλέντι για το 2021.

Secret Santa για να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο τις γιορτές
Ο Άγιος Βασίλης δεν θα αφήσει ούτε φέτος κανένα παιδί χωρίς δώρο. Στην πλατεία Christmas Wonder, θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών το σπιτάκι των ευχών του Άγιου Βασίλη όπου κάθε παιδί μπορεί να περάσει για να γράψει το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και… μια ευχή θα πραγματοποιηθεί. Επίσης θα υπάρχει ένα μεγάλο κουτί στο οποίο μπορεί κανείς να παίρνει δώρα καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα τα οποία θα δοθούν σε παιδιά. Για να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς δώρο τα Χριστούγεννα.

Δωρεάν είσοδος και προστατευτικά μέτρα
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Παραλιμνίου είναι δωρεάν με επίδειξη Safe Pass ενώ θα τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα που προνοούν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Παραλιμνίου σε Facebook @paralimni.municipality και Instagram @paralimni_protaras καθώς και στην ιστοσελίδα www.paralimni.org.cy

Δες ΕΔΩ αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close