News , Guide

Αυτό είναι το βιβλίο της χρονιάς σύμφωνα με τους «Times»

Και οιTimes, δεν είναι οι μόνοι που υπέκυψαν στη «γοητεία» του.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021

Ένας φόνος στην ανοιχτή θάλασσα. Ένα ιδιαίτερο ερευνητικό δίδυμο. Ένας δαίμονας που ίσως υπάρχει, ίσως και όχι. Αυτό είναι το κλίμα του βιβλίου που οι Times ανακήρυξαν βιβλίο της χρονιάς.

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, σε μετάφραση Θοδωρή Τσαπακίδη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Οι Times, δεν είναι οι μόνοι που υπέκυψαν στη «γοητεία» του.

Το βιβλίο είναι υποψήφιο για τα βραβεία Goldsboro Books Glass Bell 2021 και Gold Crown 2021, ενώ συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα βιβλία του 2020 σύμφωνα με το Publishers Weekly.

Εντυπωσιακά καλό. Ένα μυστήριο επικών διαστάσεων, σχεδιασμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια και επιδέξια εκτελεσμένο.

Πού μας ταξιδεύει το βιβλίο
Ανατολικές Ινδίες, 1634. Ο Σάμιουελ Πιπς, ο σπουδαιότερος κλεφτοκυνηγός του κόσμου, μεταφέρεται από την Μπατάβια στο Άμστερνταμ, όπου κινδυνεύει να εκτελεστεί για ένα έγκλημα που ίσως διέπραξε, ίσως όχι. 

Μαζί του ταξιδεύει ο πιστός σωματοφύλακάς του, ο Άρεντ Χέις, που είναι αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του φίλου του, ενώ στο ίδιο πλοίο βρίσκεται και η Σάρα Βίσελ, μια γυναίκα ευγενούς καταγωγής με ένα μυστικό, και ο σύζυγός της, o γενικός κυβερνήτης της Μπατάβιας. Πριν καλά καλά όμως σαλπάρει το πλοίο, αρχίζει ένας καταιγισμός παράδοξων και πολύ δυσοίωνων γεγονότων. Ένας νεκρός λεπρός παραμονεύει στα καταστρώματα. Παράξενα σύμβολα εμφανίζονται στα πανιά. Ζώα σφαγιάζονται. Και μια απόκοσμη φωνή υπόσχεται τρία ανίερα θαύματα. Είναι δυνατόν για όλα αυτά να ευθύνεται ένας δαίμονας με το όνομα γερο-Τομ;

Με τον Σάμιουελ σιδηροδέσμιο στο μπουντρούμι, μονάχα ο Άρεντ και η Σάρα μπορούν να δώσουν λύση σ’ ένα μυστήριο που έχει τις ρίζες του βαθιά στο παρελθόν και τώρα απειλεί να βουλιάξει το πλοίο – και μαζί όλους τους επιβάτες του.

Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου
O Stuart Turton γεννήθηκε στο Γουίντνες της Αγγλίας και σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Εργάστηκε επί έναν χρόνο ως εκπαιδευτικός στη Σανγκάη και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος στο Λονδίνο. Μετακόμισε στο Ντουμπάι όπου εργάστηκε για τρία χρόνια ως ταξιδιωτικός ανταποκριτής πριν επιστρέψει στο Λονδίνο και γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα, Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χάρντκαστλ, το οποίο του χάρισε το Βραβείο «Costa Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2018», έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 200.000 αντίτυπα στη Μεγάλη Βρετανία.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Οι επτά θάνατοι της Εβελιν Χαρντκάστλ» που προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close