Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια εξαιρετική γαστρονομική πρόταση από τον Σεφ της Χρονιάς

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Polo bar restaurant, το οποίοείναι μία εξαιρετικά γευστική πρόταση, που φέρει την υπογραφή τουΧριστόδουλου Θεοφάνους

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2021

Η είδηση ότι ο βραβευμένος ως Chef της Χρονιάς (Eating Awards 2020) Χριστόδουλος Θεοφάνους, παρουσίασε την καινούρια κάρτα φαγητών του, ήταν αρκετή για να εκδράμουμε για ακόμη μια φορά στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Polo bar restaurant του Boutique ξενοδοχείου Alasia. 

Οι ολοκαίνουριες αφίξεις διευθυντών σάλας και πολύπειρων σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου και της Ελλάδας, ατόμων εξυπηρέτησης, ήταν εμφανέστατη από το θερμότατο και άκρως επαγγελματικό καλωσόρισμα, αλλά και ήταν ένας εκ των μεγάλων άσων της όλης γαστροοινικής μας εμπειρίας. Μια εμπειρία που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, εφόσον τα δυο ανά άτομο amuse bouche του σεφ, προκάλεσαν δυνατά deja vous, ταξιδεύοντάς με σε εστιατόρια με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin. 

Το ίδιο νοητό ταξίδι σε κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού, συνεχίστηκε με την άφιξη των Gillardeux στρειδιών, που δρόσισαν το στόμα, υποβοηθούμενα από πιπέρι espelette, ταρτάρ αγγουριού και χρένο. 
Ο Ζήνωνας, ο Νίκος και ο Χριστίνος Πίπης, σταθερά κι αυτή τη φορά ανέβαζαν τον πήχη μόνο και μόνο με τη δυναμική τους παρουσία και την επιστασία, ειδικά στον τομέα της οινικής κουλτούρας, προτείνοντας σε όλη την παρέα ταιριαστούς οίνους για κάθε ένα από τα πιάτα που ακολουθούσαν. 

Το foie gras με κυδώνι και χουρμάδες πίκλα, το βοδινό ταρτάρ με κοκκινογούλια και τάραγκον και ο εμβληματικός αστακός με κανελόνι θαλασσινών, σελινόριζα και αξιομνημόνευτο μπισκ που ακολούθησαν, ήταν πιάτα που σίγουρα αξίζουν να λοξοδρομήσεις αρκετά από τη συνήθη σου πορεία για να τα γευτείς. Το ίδιο εμβληματικά τόσο σε παρουσίαση όσο και σε γεύση αποδείχτηκαν τα περίτεχνα φτιαγμένα agnolotti μανιταριών, πλάι σε βελούδινο πουρέ μπιζελιών, αλλά και το βοδινό, ανωτάτης ποιότητας φιλέτο, με σοτέ, άγρια μανιτάρια, αφρό πατάτας και βοδινό ζωμό. 

Η γλυκιά, ύστατη αμαρτία του βραβευμένου σεφ, αξίζει από μόνη της ειδική βράβευση εφόσον  το συνονθύλευμα από κρεμέ βανίλιας και κραμπλ, με ποσέ αχλάδι σε λευκό κρασί, παγωτό μούρων και sponge cake, είναι η επιτομή της ισορροπίας. Μια ανεπανάληπτη οινογαστρονομική εμπειρία που οφείλεις να χαρίσεις στο εαυτό σου και στους αγαπημένες σου φίλους και συνεργάτες. 

Περί τα μέσα του Δεκέμβρη μάλιστα αναμένονται ελκυστικές γευστικές προσθήκες εδεσμάτων, με το βαρόμετρο να κινείται στις πιο χειμερινές προτάσεις και τα εποχιακά προϊόντα. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close