Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 5 Χριστουγεννιάτικα Χωριά στα ορεινά

Χριστουγεννιάτικα Χωριά του Υφυπουργείου Τουρισμού σε ορεινές κοινότητες

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2021

Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Κύπρο, Χριστουγεννιάτικων Χωριών (Christmas Villages) σε πέντε ορεινές κοινότητες (Αγρό, Κυπερούντα, Πλάτρες, Καλοπαναγιώτη και Κακοπετριά), οι οποίες θα διακοσμηθούν και θα φωταγωγηθούν εορταστικά, στο πνεύμα των ημερών, υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα με έμφαση στην μοναδικότητα των ορεινών μας περιοχών. Πρόκειται για μια αλλιώτικη από τις συνηθισμένες πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση (όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία), ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.

Στόχος του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, στα πλαίσια μίας προσπάθειας να καταστεί η Κύπρος ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός. Έτσι, στον όλον σχεδιασμό έχουν ενταχθεί και εστιατόρια/καταλύματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα προσφέρουν εορταστικό μενού ή/και κυπριακό πρόγευμα, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλές γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν και εκείνες από την όλη διοργάνωση.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού τονίζει ότι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα λειτουργήσουν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας. Με στόχο την αποφυγή συνωστισμού επισκεπτών, οι καλλιτεχνικές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος, ούτε και θα λειτουργήσουν παιδότοποι ή παιχνιδότοποι. Επίσης, η επί τόπου κατανάλωση φαγητού και ποτών δεν θα είναι επιτρεπτή, πλην εντός χώρων εστίασης, καφέ κλπ. Για είσοδο στα εργαστήρια, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και περίπτερα πώλησης προϊόντων θα απαιτείται η προσκόμιση SafePass, με βάση τα εν ισχύ διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα λειτουργήσουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 (11:00 – 16:00 τις καθημερινές και 11:00 – 18:00 τα σαββατοκύριακα). Υπενθυμίζεται ότι το κοινό έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να αξιοποιήσει και το Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού, για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνήσουν με το Υφυπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα με τις Νικολέττα Παφίτου τηλ.: 22691254, Μαρία Σωκράτους τηλ.: 22691290, Ανθή Γαβριηλίδου τηλ.: 22691309, καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο christmasvillages@visitcyprus.com. Κατάλογος των εστιατορίων που έχουν ενταχθεί στην προσπάθεια, πρόγραμμα των βιωματικών εργαστηρίων, καθώς και περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.christmasvillages.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close