Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μία γιορτινή Κυριακή στην ύπαιθρο!

Με πολλές δραστηριότητες!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2021

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας σας προσκαλεί την ερχόμενη Κυριακή 28/11/21 από τις 11.00 μέχρι και τις 18.00, στην πιο εορταστική του εκδήλωση με τίτλο “ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ” που πραγματοποιείται πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ» στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, με σκοπό την προώθηση της κυπριακής οινογαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων.

Σε αυτήν την ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα φιλοξενηθεί χορωδία από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Αγίου Θεοδώρου που θα σας μαγέψουν με τα τραγούδια τους! Επίσης μεταξύ των ωρών 15.00-18.00, θα προσφέρονται υπηρεσίες χριστουγεννιάτικης φωτογράφισης! 

Ένα πανέμορφο δέντρο θα στολιστεί από όλους τους επισκέπτες μας, γι΄αυτό σε προσκαλούμε να φέρεις και εσύ από το σπίτι σου ένα στολίδι που δεν χρειάζεσαι πιά και να το στολίσεις μαζί μας ! Επίσης στον χώρο μας θα υπάρχει εργαστήρι παιδικών κατασκευών με φυσικά υλικά και βότανα, όπου οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μικρά στολίδια και να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους. 

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει επίσης η Γωνιά Παραμυθιού, όπου μια νεαρή Παραμυθού θα διηγηθεί παραμύθια αγάπης, παραμύθια με περιπέτειες και παραδοσιακά παραμύθια! Φέρτε το μαξιλαράκι σας για να ακούσετε παραμύθι!
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακού τραχανά, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν ζεστό τραχανά που θα φτιάξουν τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς επίσης και εργαστήρια παρασκευής του παλουζέ.

Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και άλλα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, χριστουγεννιάτικο παζαράκι, χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά, χριστουγεννιάτικα φυτά και άλλα λουλούδια, παραδοσιακές μαρμελάδες και γλυκά, ζεστά αρτοπαρασκευάσματα, γνήσιο μέλι, τραγανές πισίες με μέλι και αμύγδαλα, σσιννόπιτες, τρεμυθόπιτες, ζεστή νηστίσιμη σούπα,  κούπες, λουκουμάδες, παστέλια, βότανα, μπαχαρικά και τσάγια, χειροποίητα ζυμαρικά, νηστίσιμα γλυκά, χαρουπόμελο αλλά και όπως πάντα  φρέσκα φρούτα και λαχανικά και τοπικά προϊόντα κοτόπουλου.

Κατά την επίσκεψη σας, μην παραλείψετε να απολαύσετε το ζεστό αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων “Glühwein” με βασικά συστατικά το κόκκινο κρασί, τα μπαχαρικά και τις φλούδες εσπεριδοειδών το οποίο προσφέρεται στις υπαίθριες αγορές της Ευρώπης. 

Και επειδή Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και προσφορά από τις 11.00 μέχρι και τις 14.00, στο χώρο της εκδήλωσης μας θα βρίσκεται το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, για δειγματοληψία από εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η σειρά εκδηλώσεων θα συνεχιστεί με  τον ίδιο εορταστικό χαρακτήρα και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, στα πλαίσια του Σχεδίου Επιχορήγησης Εκδηλώσεων που αφορούν σε Οινογαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα που διοργανώνονται στην Κύπρο μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (de minimis). 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το 99 151358.


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close