Πότε θα πάρουν 13ο μισθό οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today από το Υπουργείο Οικονομικών, ο 12ος μισθός των Δημοσίων Υπαλλήλων θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2021. Ο 13ος μισθός θα καταβληθεί μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου.

Η πανδημία και τα όποια μέτρα, δε φαίνεται να αλλάζουν τους όρους καταβολής των μισθών των ΔΥ, αφού και τις προηγούμενες χρονιές περίπου τις ίδιες ημερομηνίες έγιναν οι καταβολές.

Μήνυμα Ζέτας «προς όλους» για τον 13ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Εντωμεταξύ σε συνέντευξή της στο Economy Today, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπογράμμισε ότι «θέλω να τονίσω προς όλους πως με βάση την περί Προστασίας των Μισθών Νομοθεσία είναι δεδομένη η υποχρέωση του εργοδότη για καταβολή του 13ου μισθού στις περιπτώσεις όπου ο 13ος μισθός καταβάλλεται είτε με βάση τη σύμβαση εργασίας είτε με βάση το έθιμο, δηλαδή επειδή έτσι συνηθίζεται».

Η Υπουργός Εργασίας, ανέφερε επίσης ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου αλλά και η Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης «βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση του κάθε εργαζόμενου για διερεύνηση περιπτώσεων όπου ενδεχόμενα παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία και λήψη ανάλογων μέτρων όταν αυτό διαπιστώνεται».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ζέτα Αιμιλιανίδου, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διεξάγει κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου ενημερωτική εκστρατεία για την υποχρέωση καταβολής του 13ου μισθού, με ενημερωτικό υλικό μέσω ραδιοφωνικών σποτ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με σειρά δράσεων προς ενημέρωση τόσο των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους όσο και των εργοδοτών για τις υποχρεώσεις τους.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28