Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Εξαιρετικό brunch… πέρα από κάθε προσδοκία

Αυτό είναι τονέο, ξεχωριστό«μπρατσάδικο» στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2021

Το φαγητό είναι προορισμός. Όλοι έχουμε αναφωνήσει κατά καιρούς «δεν πάμε εκδρομή στο τάδε χωριό, για φαγητό στην τάδε ταβέρνα;». Πολύ πρόσφατα λοιπόν μάθαμε για το άνοιγμα ενός νέου «μπρατσάδικου» σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, οπότε σκεφτήκαμε πως θα ’ταν εξαιρετική ιδέα να επιβεβαιώσουμε τον παραπάνω κανόνα. Συγκεκριμένα, στο γραφικό χωριό Πέρα Ορεινής, δυο νεαροί, η Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης, έφτιαξαν ένα γουστόζικο μαγαζί, προσφέροντας brunch τα σαββατοκύριακα! 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στα social media, σε ένα υπέροχο κτίσμα που επί δεκαετίες λειτουργούσε το «Καφενείο του Ττοφή», το οποίο πρωτολειτούργησε το 1923, είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν κόσμο, προσφέροντας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες μέσω ενός μικρού αλλά πολύ προσεγμένου μενού. «Διατηρώντας την κουλτούρα και αρχιτεκτονική του χώρου, η ομάδα του JinCo προσφέρει κάθε σαββατοκύριακο απολαυστικά πιάτα για brunch, μυρωδάτο καφέ και άλλα πολλά».

Δεν χάσαμε χρόνο, μετά από 20λεπτο οδήγημα βρεθήκαμε εκεί, στην πλατεία, και παρκάραμε έξω από το υπέροχο κτήριο που έχει ως σήμα κατατεθέν το stencil με τη φιγούρα του Ττοφή. Ο χώρος που αποπνέει μια ζεστασιά και μια νοσταλγικότητα, διατηρεί το παραδοσιακό στοιχείο (με πιο δυνατή πινελιά τα ασπρόμαυρα πλακάκια), ενώ παράλληλα εμπλουτίζεται με μοντέρνα στοιχεία, καθιστώντας τον οικείο για το νεαρόκοσμο που κυρίως τον επισκέπτεται.

Αυτό όμως που απογειώνει την εμπειρία στο JinCo είναι τα ίδια τα πιάτα, που είναι φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά. Έχοντας δοκιμάσει τόσο το Crispy Bacon n’ Brie όσο και το Pepperoni Bagel και το Παραδοσιακό Brunch, αλλά και τα Pancakes, έχουμε να δηλώσουμε φωνακτά πως η σεφ στο επάγγελμα Κωνσταντίνα μεγαλουργεί στη μικρή κουζίνα. Φυσικά και οι καφέδες που με μεγάλη αυτοπεποίθηση προτείνει, φτιάχνει και σερβίρει ο Δημήτρης, δεν πάνε πίσω! Στο μενού θα βρείτε κι άλλα ποτά και ροφήματα, ζεστά και κρύα, όπως επίσης και Γιαούρτια.

Το να συνδυάζει λοιπόν ο προορισμός κάτι καλό για μάσα είναι το κριτήριο για να επιλέξεις που θα πας εκδρομή, τότε σίγουρα τα Πέρα Ορεινής μπορούν πλέον να περηφανεύονται για το JinCo, το γουστόζικο αυτό brunch spot στην καρδιά του χωριού, με τις υπέροχες γεύσεις.

Πληρ. 99 146860.
FacebookJinco_cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close