Θέατρο , News

Ο ΘΟΚ στην Ελλάδα για δύο σημαντικά μνημόνια συνεργασίας

Με το Εθνικό Θέατρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021

Μνημόνια συνεργασίας με τους 2 μεγαλύτερους θεατρικούς φορείς της Αθήνας και του Πειραιά υπεγράφησαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Πρόεδρο του ΔΣ του ΘΟΚ κα Αντιγόνη Παπαφιλίππου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σάββα Κυριακίδη, κατά τη διάρκεια υπηρεσιακού ταξιδιού στην Ελλάδα. 

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, υπεγράφη, για πρώτη φορά, μνημόνιο συνεργασίας με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που τα τελευταία χρόνια επανήρθε με πολύ δυναμική παρουσία στο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ ο κ. Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά που έχει υπό την εποπτεία του το θέατρο, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Λευτέρης Γιοβανίδης.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ανανεώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, με το οποίο ο ΘΟΚ συμπράττει δημιουργικά τα τελευταία χρόνια, με συμπαραγωγές, μετακλήσεις, φιλοξενίες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Εθνικού Θεάτρου ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλης Πουλαντζάς και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Έρι Κύργια, στην παρουσία του κ. Γιάννη Μόσχου που θα αναλάβει καθήκοντα Καλλιτεχνικού Διευθυντή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΘΟΚ, πρόκειται για δύο συμφωνίες που θα αποτελέσουν τη βάση για μια δημιουργική αλληλεπίδραση των Οργανισμών σε πολλαπλά επίπεδα, θεατρικής, επιμορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, προς όφελος των θεάτρων, αλλά και των καλλιτεχνών και του κοινού της Κύπρου και της Ελλάδας. Τόσο η διεύρυνση των συνεργασιών με το Εθνικό Θέατρο όσο και η έναρξή τους με το ΔΗΘΕΠΕΙ θα ισχυροποιήσουν τους δεσμούς μεταξύ των Οργανισμών και, σε ό,τι αφορά τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου θα ανοίξουν ορίζοντες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, ανάλογο της 50χρονης ιστορίας του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close