News , Guide

Αυτές είναι οι εισηγήσεις των ειδικών για μέτρα

«Κλειδώνουν» στο Υπουργικό

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση και δώσαμε την ευκαιρία να ενημερωθούν. Καταγράφηκαν οι προτάσεις των μελών της ΣΕΕ οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Υπουργικό για να λάβουμε αποφάσεις».

Πρόσθεσε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε είναι για μάσκες και rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία, κατάργηση εκδηλώσεων τα Χριστούγεννα σε Δήμους και σχολεία. Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για self τεστ σε εμβολιασμένους, για τηλεργασία, κατάργηση SafePass μετά την έλευση επτά μηνών και εισήγηση διενέργειας rapid τεστ σε όλο τον πληθυσμό σε περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

Σημειώνεται ότι η εισήγηση για λήξη του SafePass εφτά μήνες από την ημερομηνία της έκδοσης του δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους ειδικούς. 

Πρόκειται, είπε ο κος Χατζηπαντέλας, για εισηγήσεις και όχι αποφάσεις που θα συζητηθούν την Τετάρτη στο Υπουργικό.

Όσον αφορά την εισήγηση για Self τεστ για εμβολιασμένους, σύμφωνα με τον υπουργό αυτά θα δίνονται δωρεάν από τα φαρμακεία. «Αν είναι θετικό ο πολίτης θα ενημερώνει τον Προσωπικό του Ιατρό και θα κάνει  PCR για επιβεβαίωση», είπε.

Από την άλλη ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής,  Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως συζήτησαν  διάφορες απόψεις.

«Ανεξαρτήτως τι μπορεί να αποφασιστεί, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πολύ δύσκολη περίοδο μπροστά μας. Όλοι γνωρίζουμε τρόπους να προστατευθούμε έχουμε όλοι την ίδια εμπειρία. Μπαίνουμε σε μια περίοδο αυξημένου κίνδυνο», είπε ο κος Τσιούτης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close