Γιορτές στην ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία

Στιγμές της περασμένης δεκαετίας αναμένεται να ζήσουν οι πρωτευουσιάνοι κι όχι μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων. Αιτία φυσικά η ανανεωμένη λεωφόρος Μακαρίου η οποία βάζει τα καλά της και τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

Η κεντρική λεωφόρος θα ανοίξει στις 7 Δεκεμβρίου.

Προκειμένου να προλάβει το άνοιγμα της Λεωφόρου πριν την περίοδο των γιορτών, ο Δήμος Λευκωσίας ενέκρινε κονδύλι 850.000 ευρώ για επίσπευση των εργασιών υλοποίησης του έργου, το οποίο παρέκκλινε των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, μεταξύ άλλων και λόγω πανδημίας.

Με αστερίσκους αν θα είναι ανοιχτή για οχήματα
Στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε όπως ο δρόμος από τις 7 Δεκεμβρίου, να είναι ελεύθερος και για διέλευση οχημάτων, παρά τις σκέψεις που υπήρχαν για πλήρη πεζοδρόμηση στην περίοδο των γιορτών. 

Ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση για το αν θα είναι ανοικτή για οχήματα η λεωφόρος Μακαρίου Γ΄, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τη μονοδρόμιση ή όχι της κεντρικής λεωφόρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εconomy Today από το Δημαρχείο Λευκωσίας, η απόφαση για τα πιο πάνω ανοικτά θέματα, θα ληφθεί σε έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι απόψεις διίστανται όχι μόνο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε ότι αφορά τους καταστηματάρχες αν και οι πλείστοι εξ αυτών προκρίνουν το άνοιγμα του δρόμου και για οχήματα, με δεδομένο ότι τα πεζοδρόμια είναι αρκετά πλατιά και έτσι θα εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι πεζοί επισκέπτες.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31