Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Δοκιμάζουμε φρέσκο χαλλούμι, ρέσι, τραχανά και παλουζέ στο κέντρο της πόλης

Για 2 μέρες το χωριό και οι άνθρωποί του κατεβαίνουν στην πόλη και μας καλούν να τους γνωρίσουμε!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2021

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να δεις, να γευτείς και να ζήσεις όλες εκείνες τις εμπειρίες που θα απολάμβανες στο χωριό, βολτάροντας απλά και μόνο μέχρι το κέντρο της Λεμεσού; 

Η ευκαιρία λοιπόν που έψαχνες για να απολαύσεις τις γεύσεις της κυπριακής γης, την παράδοση και την κουλτούρα του νησιού μας, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους της κυπριακής υπαίθρου και τα προϊόντα τους, να διασκεδάσεις παίζοντας και να μάθεις, να χειροκροτήσεις τον Καραγκιόζη, και να απολαύσεις μουσική, είναι εδώ! 

Αρκεί να επισκεφθείς την ΑΓΟΡΑ Λεμεσού το σαββατοκύριακο 20 & 21 Νοεμβρίου, οπότε και διοργανώνει τη διήμερη εκδήλωση με τίτλο το "Χωριό στην Πόλη".

Και όταν λέμε ότι το χωριό κατεβαίνει για 2 μέρες στην πόλη, το εννοούμε! 

Τι θα δοκιμάσεις
Για δύο μέρες λοιπόν οι έμπειροι δημιουργοί της κυπριακής υπαίθρου στήνουν την πραμάτεια τους στην ΑΓΟΡΑ και μας καλούν να δοκιμάσουμε:

  • φρέσκο χαλούμι και τραχανά από την Ανώγυρα. Αν πας νωρίς θα προλάβεις και το χαλούμι ζεστό. 
  • παραδοσιακό ρέσι φτιαγμένο από τα χέρια του κ. Λεωνίδα από τον Άγιο Μάμα, ο οποίος εγκαταλείπει για λίγο το στέκι του στην Τριμίκλινη για να κατέβει στην ΑΓΟΡΑ Λεμεσού.
  • ξηρούς καρπούς
  • προϊόντα από χαρούπι από το χωριό Ανώγυρα
  • βότανα & κηραλοιφές με αιθέρια έλαια από τις Τρεις Ελιές
  • κυπριακό κρασί 
  • κουμανταρία από τα χωριά Καπηλειό και Άγιο Μάμα.

Τι θα δεις και θα θαυμάσεις  
Επίσης, στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής θα δεις και θα θαυμάσεις:

  • έκθεση Φερβολιτέ, της Καραβιώτικης τέχνης πλεξίματος δαντέλας, 
  • έκθεση ξυλόγλυπτων μπαούλων μινιατούρες, 
  • χειροποίητα κοσμήματα από σπόρους και βότσαλα της θάλασσας
  • έκθεση πλουμιστού κολοτζιού

Τι θα ακούσεις
Και μιας και το διήμερο αυτό επιμένει παραδοσιακά, από μία τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει η Ζωντανή παραδοσιακή Κυπριακή Μουσική. Και οι πιο άξιοι εκπρόσωποί της είναι το μουσικό σχήμα "ANTAMA”, το οποίο με μια φρέσκια ματιά και σύγχρονους ήχους, θα δημιουργήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια από τον πολυδιάστατο πλούτο της μουσικής μας παράδοσης. 

… Και με τι θα διασκεδάσεις
Στη γιορτή θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις ευχάριστα παρακολουθώντας 

  • θέατρο σκιών με νέες ιστορίες από τον πολυαγαπημένο Καραγκιόζη (Σ 20 Νοε, 17.30-18.20 & Κ 21 Νοε, 11.45-12.30, είσοδος ελεύθερη). 
  • καθώς επίσης και παίζοντας το νέο ξεκαρδιστικό παιγνίδι λέξεων «Άτε Ολάν» που υπόσχεται να τεστάρει τις γνώσεις μας στην κυπριακή διάλεκτο.

… Και για όσους δεν το ξέρουν
Η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού στεγάζεται στο εμβληματικό διατηρητέο κτήριο που αποτέλεσε στο παρελθόν το κέντρο της εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης της Λεμεσού. Σήμερα εδραιώνεται με τη νέα του ταυτότητα ως Limassol AGORA και, με μια σύγχρονη προσέγγιση, συνεχίζει τον ρόλο που ανέκαθεν είχε, ως σημείο συνάντησης και συνεύρεσης, για ξεχωριστές εμπειρίες εστίασης και ψυχαγωγίας, με γεύσεις και αρώματα παραδοσιακά κυπριακά, αλλά και από όλο τον κόσμο. H Limassol Agora διαθέτει επίσης έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ασφαλείς παιδότοπους, καθώς και αίθουσες συναντήσεων ιδανικές για επαγγελματικές συναντήσεις ή εταιρικές συναθροίσεις. Στην «ταράτσα» του εντυπωσιακού πολυχώρου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμα φαγητά, καφέ, δροσερά ροφήματα, κοκτέιλ, μεγάλη γκάμα από μπύρες, και ποτά με θέα τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στην ΑΓΟΡΑ Λεμεσού. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close