19-21 November 2021
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μια χορό-κινηματογραφική (κινηματογράφο-χορευτική) πανδαισία τριήμερης διάρκειας!

19, 20 και 21 Νοεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021

Με ένα εισιτήριο χρηματικής αξίας -στα όρια του ''συμβολικού''- €12 αποκτάτε το δικαίωμα της συμμετοχής σε μια χορευτικό-κινηματογραφική ή κινηματογραφικο-χορευτική (εσείς αποφασίζετε πώς θέλετε να την έχετε καταχωρημένη στο νου σας) τριήμερη γιορτή, αποτελούμενη από:

  • Moving Bodies live performances: Παρασκευή 19/11 έναρξη στις 20:30μ 
  • Moving Images international video dance festival: Σάββατο 20 και Κυριακή 21 /11 από τις 16:00 ως τις 21:00.  

*Οι (θαυμάσιες) παραστάσεις της Παρασκευής 19/11, παρουσιάζονται στα πλαίσια του (καινοτόμου) προγράμματος D.A.I.R - Dance Artists in residency /Moving Bodies live performances. 

Η συνολική διάρκεια της βραδιάς είναι κάτι λιγότερο από 90 λεπτά, οι δε καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τις πρεμιέρες των νέων έργων τους είναι οι: 
1. Νικόλ Γιάννακα & Ιωάννα Σάββα – τίτλος έργου: 5'8'' (δυό υψηλότατες επί σκηνής χορευτικής παρουσίες μας μυούν με έξοχο όσο και εναλλακτικό τρόπο στα μυστικά της υψοφοβίας) 
2. Αλίκη Ευγενίου & Κυριάκος Ιεροδιακόνου – τίτλος έργου: Roots (η συνύπαρξη επί σκηνής του συμπαγούς δυναμισμού και του διάχυτου ερωτισμού, σε μια μοναδική αναζήτηση των ριζών του πεπερασμένου τούτης της πεπερασμένης ζωής νοήματος) 
3. Ανθή Κέττηρου – τίτλος έργου: She loves me ...not (χορογραφώντας με όσο πιο παραστατικό τρόπο γίνεται τα όρια ανάμεσα στην ρέουσα πραγματικότητα και τη στατική αφήγησή της, στο μυστήριο του έρωτα και την σύμβασή του, σε όλα όσα συνιστούν την κατάφαση και την άρνηση συνάμα του βαθύτερου ερωτικού εαυτού     

Ravid Abarbanel και Tomer Giat (φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες από το Ισραήλ) -τίτλος έργου: Aliza (η ιχνηλάτηση των οριακών προκλήσεων που ορίζουν την σχέση ισορροπίας της καθορισμένης από τις καθημερινές ανάγκες συμβατικής σκέψης και της διαρκώς παραμονεύουσας βαθύτερης μνήμης, ζωντανά επί σκηνής, δοσμένη από ένα εξαιρετικό Ισραηλινό χορευτικό ντουέτο.

 

*Σε ότι αφορά τις 54 επιλεγμένες – μέσα από πολλές εκατοντάδες από όλο τον κόσμο που διεκδίκησαν τη συμμετοχή τους στο τελικό φεστιβαλικό περιεχόμενο – ταινίες ή ντοκιμαντέρ σύγχρονου χορού (video dance), είναι τέτοιος (πολυεπίπεδος) και τόσος (πολύς) ο πλούτος τους, που το μόνο που έχει πραγματικά νόημα να γνωρίζετε δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το ‘‘πρέπει (όσοι κι όσες αγαπάτε αληθινά τη τέχνη του χορού ή του κινηματογράφου ή και τις δύο) να τις δείτε’’.

Ειδική μνεία: Η μοναδική ειδική μνεία που (δικαιωματικά) οφείλεται στην θαυμαστή ταινία – έκπληξη(επιλεγμένη στην Βerlinale 2021) που με την ευγενή συνεργασία του Goethe Institute θα προβληθεί στο πλαίσιο του Moving Images 2021 την Κυριακή 21/11 ώρα 19:00, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επισήμανση πως οποιαδήποτε προκαταρκτική ειδική μνεία θα υπονόμευε την έκπληξη.  

Χορηγός – Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ –πρόγραμμα Πολιτισμός , με την στήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και του  Iνστιτούτου Γκαίτε. 
Εισιτήρια - tickethour.com.cy – ένα εισιτήριο (επαναλαμβάνεται προς εμπέδωση) και για τις 3 ημέρες. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close