Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Όλοι μιλάνε για το Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας του Υφυπουργείου Τουρισμού

Εμείς ως Κύπριοι πολίτες οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2021

Η κυπριακή γαστρονομία είναι πολύ πλούσια, χάρη στη γεωγραφική θέση της Κύπρου, τη σχέση της με τις γειτονικές χώρες και τις γαστρονομικές επιρροές διάφορων λαών. Εμείς ως Κύπριοι πολίτες οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε αυτό τον θησαυρό του τόπου μας και το ιδιαίτερο μωσαϊκό γεύσεων που τον χαρακτηρίζει. Αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος του «Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας». 

Τι είναι το Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας;
Εσύ γνωρίζεις τι είναι το Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας; Αν όχι, δώσε προσοχή, καθώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την κυπριακή οινο-γαστρονομία. Αποτελεί, κατ’ επέκταση, σημαντική πρωτοβουλία για τη διασφάλιση και περαιτέρω γνωστοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κύπρου, που αποτελεί ένα βασικό τομέα της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς του νησιού μας. 

Πού αποσκοπεί το Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας;
Η πρωτοβουλία αυτή, που αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υφυπουργείου Τουρισμού με τον σχετικό με τη διατροφή και την εστίαση ιδιωτικό τομέα, αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας γαστρονομικής συνείδησης και στην ποιοτική αναβάθμιση των σχετικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Ακόμη, το Σύμφωνο Ανάδειξης της Κυπριακής Γαστρονομίας στοχεύει στο να λειτουργήσει ως μέσο για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και επιχειρήσεων και για την αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης της Κύπρου.

Απώτερος στόχος είναι να καταστήσει την Κύπρο έναν ελκυστικό προορισμό για την απόκτηση γαστρονομικών εμπειριών.

Ποιοι και πώς λαμβάνουν το Σήμα «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS»;
Η απόκτηση του Σήματος «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS» πιστοποιεί ότι μια επιχείρηση πληροί συγκεκριμένα κριτήρια και μπορεί να επιτελέσει με επιτυχία τον ρόλο του πρεσβευτή της γαστρονομικής ταυτότητας της Κύπρου. Ανάλογα με την κατηγορία επιχείρησης, τα κριτήρια αφορούν το εδεσματολόγιο, την προμήθεια πρώτων υλών, την εξυπηρέτηση, τις εγκαταστάσεις, την αισθητική, την ασφάλεια επισκεπτών και τον εξοπλισμό. Η διαδικασία πιστοποίησης και απονομής του Σήματος είναι απλή και δεν συνεπάγεται οποιοδήποτε οικονομικό κόστος. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Το Σήμα «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS» απευθύνεται στις εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:
-    Εστιατόρια, ταβέρνες, καθώς και κέντρα αναψυχής εντός ξενοδοχειακών μονάδων
-    Επισκέψιμες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής
-    Καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων διατροφής

Τα οφέλη που αποκομίζει μια επιχείρηση περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας της καθώς επιβεβαιώνεται ότι πληροί συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές, την προβολή της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού,  τη λήψη συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων της και την ευκαιρία χρηματοδότησης από διάφορα Σχέδια Επιχορήγησης.

 

Πιστοποιημένες επιχειρήσεις, δημοφιλή πιάτα και κυπριακά προϊόντα
Στην ιστοσελίδα www.tastecyprus.com.cy υπάρχει περιγραφή των επιχειρήσεων που έχουν λάβει το Σήμα «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS», οι οποίες ξεπερνούν επί του παρόντος τις 80 σε αριθμό. Στις πιστοποιημένες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται παραδοσιακές ταβέρνες, οινοποιεία, κτήματα, γαλακτοκομεία, καταστήματα πώλησης παραδοσιακών εδεσμάτων και οικογενειακά κέντρα. 

Στην ιστοσελίδα (εδώ) καταγράφονται επίσης κυπριακά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και Προϊόντα Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και Προϊόντα Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), καθώς και μια πλούσια λίστα δημοφιλών πιάτων. Για την πλήρη λίστα πατήστε εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close