Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ποιοτικό κρασί και εκλεκτές γεύσεις με άρωμα Γαλλίας, σε ένα υπέροχο bistro!

Ο χώρος του“Le Bordeaux Bistro Wine Bar” συνδυάζει απόλυτα τη γαλλική φινέτσα και αρχοντιά με την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική

Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2021

Είναι εδώ και κάποια χρόνια που μιλάμε και γράφουμε για τα μέρη εκείνα που διαθέτουν κουλτούρα και γνώσεις για το κρασί αλλά και καλό φαγητό! Κι είναι αυτή η κουλτούρα που ενώνει την παρέα, απλώνει συζητήσεις που θα κρατήσουν ως αργά και μας μαθαίνει ακόμα κάτι καινούργιο για αυτό τον θαυμαστό κόσμο του καλού κρασιού. Είναι μια κουλτούρα που γίνεται συνήθεια. Μια αγαπημένη συνήθεια.

Εκφραστές αυτής της νέας τάσης είναι εκείνα τα μέρη που ονομάζονται bistro και wine bars. Αυτές οι μικρές, ζεστές οινόφιλες γωνιές που άρχισαν να πολλαπλασιάζονται... δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαμβάνουμε και να μαθαίνουμε για οινοποιεία που αγνοούμε και για κρασιά που δεν ξέρουμε... από ανθρώπους που μιλούν για το κρασί με πάθος και γνώση!

Ένα άκρως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των όσων περιγράφουμε πιο πάνω αποτελεί και το ατμοσφαιρικό, σχεδόν «κρυφό» Le Bordeaux Bistro & Wine Bar, που έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικούς μήνες στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στην ιστορική οδό Αγίου Ανδρέου. 

Ένα μέρος για να ζήσεις την απίστευτα χαλαρωτική και διασκεδαστική εμπειρία του καλού κρασιού άψογα συνδυασμένο με το φαγητό.  Αυτό είναι το “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar”, ο απόλυτος ναός του ποιοτικό κρασιού ή αλλιώς μια… γαλλική παροικία στην καρδιά της πόλης! 

Όπως δηλώνει ξεκάθαρα και το όνομά του, το “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar”, είναι εμπνευσμένο από τη γαλλική πόλη Μπορντώ και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που φημίζεται για την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της και φυσικά για τα εξαιρετικά κρασιά της! 

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι εδώ παίρνουν την «υπόθεση κρασί» πολύ σοβαρά! Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου μπιστρό είναι να συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι ποιοτικό κρασί με τις κατάλληλες εκλεκτές γεύσεις, ώστε κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά να είναι μοναδική και να σου δημιουργεί έντονες αναμνήσεις και συναισθήματα. 

Ένα μενού εμπνευσμένο από τη Γαλλία και όχι μόνο 
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι δημιουργοί τού “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar” δεν επαναπαύονται στις ομολογουμένως εκλεκτές γεύσεις της γαλλικής κουζίνας, αλλά προσπαθούν να την «παντρέψουν» και με ιδιαίτερες γεύσεις από άλλες πλούσιες κουζίνες ανά το παγκόσμιο, δημιουργώντας καινούργιους γαστρονομικούς δρόμους… 

Η κουζίνα του “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar” θα ευχαριστήσει πλήρως και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, με τις απίθανες γεύσεις της και τους ευφάνταστους συνδυασμούς της. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις εκλεκτά κυρίως πιάτα όπως «Πάπια Κονφί», γαρνιρισμένη με πατάτες σοτέ και σαλάτα από baby πράσινα χορταρικά, και «φιλέτο φρέσκου Νορβηγικού Σολωμού», που μαρινάρεται σε φρέσκα μπαχαρικά, το οποίο συνοδεύεται από φρέσκες πατάτες και φρέσκα ψητά λαχανικά και σερβίρεται με μια μοναδική σάλτσα από λευκό κρασί. 

Ακόμη, μπορείς να επισκεφθείς το “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar” για ποτό, συνοδεύοντας το κρασί σου με τα πιο ψαγμένα τσιμπήματα ή επιλέγοντας κάτι από το πλούσιο μενού των ζεστών και κρύων tapas, όπως ισπανικές τορτίγιες με πατάτες και κρεμμύδια, μαριναρισμένες αντζούγιες, γκοργκοντζόλα αραντσίνι, πικάντικα κεφτεδάκια με λουκάνικο τσορίθο και πολλά-πολλά ακόμα. 

Το αναπαλαιωμένο αρχοντικό θα σου χαρίσει μοναδική φιλοξενία 
Όλα αυτά θα τα απολαύσεις σε ένα αναπαλαιωμένο κλασικό αρχοντικό στην παλιά πόλη της Λεμεσού, ένα μοναδικό χώρο υψηλής αισθητικής, που συνδυάζει μοναδικά την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική με τη γαλλική φινέτσα και αρχοντιά.

Μάλιστα, τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει, το υπέροχο “Petrus Lounge”, ένας πολύ εντυπωσιακός εσωτερικός χώρος, θα σου προσφέρει την απόλυτη φιλοξενία του “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar”.

Με πάνω από 1000 επιλογές από εκλεκτά κρασιά και άλλα ποτά για να επιλέξεις (όπως για παράδειγμα ένα ποιοτικό ουίσκι τώρα που το «τραβάει» και ο καιρός), και φυσικά τις πιο κατάλληλες και μοναδικές γεύσεις για να τα συνδυάσεις, η επιλογή για μια ξεχωριστή έξοδο για απόλυτη χαλάρωση και αναζωογόνηση είναι μία: “Le Bordeaux Bistro & Wine Bar”! 

Θεματικές βραδιές και γευσιγνωσίες! 
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Le Bordeaux μπορεί να αποτελέσει και το ιδανικό μέρος για να διοργανώσεις χριστουγεννιάτικες και εταιρικές εκδηλώσεις, προσκαλώντας φίλους, οικογένεια ή συνεργάτες, για να απολαύσετε όλοι μαζί τις ποιοτικές του υπηρεσίες!

Τέλος, σημείωσε ότι προσφέρονται και γευσιγνωσίες κρασιού σε τακτική βάση. Αρκεί να επισκεφθείς τον μοναδικό αυτό χώρο, για να ζήσεις μια συναρπαστική εμπειρία και να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το συναρπαστικό κόσμο του καλού κρασιού! 

Όσοι αγαπούν το κρασί, εδώ βρίσκουν τον παράδεισό τους! 

(99 184451) Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός.
Websitehttps://www.lebordeaux.com.cy/
FacebookLe Bordeaux Bistro & Wine Bar
InstagramLe Bordeaux Bistro & Wine Bar

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close