Cine News , Κινηματογράφος

6 κορεάτικες σειρές που δεν πρέπει να χάσει κάνεις!

Εξαιρουμένου φυσικά του "Squid Game" που δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2021

Τα K-dramas δεν έγιναν της μόδας εξαιτίας του «Squid game». Το αντίθετο θα έλεγε κάνεις, αφού οι κορεάτικες σειρές έχουν εδώ και καιρό το δικό τους φανατικό κοινό, που στήριξε και έφτιαξε ουσιαστικά τον θρίαμβο της νέας επιτυχίας του Netflix.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κινηματογραφική  βιομηχανία της Κορέας είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και πολλοί μιλούν για μια νέα δύναμη στην ψυχαγωγία, που απειλεί σημαντικά το άλλοτε ισχυρό Χόλιγουντ, ειδικά μετά από τα «Παράσιτα» που σάρωσαν στα Όσκαρ το 2020.

Τα περισσότερα K-dramas ολοκληρώνονται σε μια σεζόν, άρα ποτέ δεν κουράζουν, το κάθε επεισόδιο συνήθως διαρκεί γύρω στη μία ώρα και τα σενάριά τους είναι πολυεπίπεδα με κοινωνικό προσανατολισμό, ενώ σχεδόν πάντα υπάρχει και ένα ρομάντζο που προσθέτει το απαραίτητο αλατοπίπερο. Επιπλέον, αποτελούν δέλεαρ για τους δυτικούς, μιας και μας μυούν σε μια εντελώς διαφορετική, αλλά γοητευτική κουλτούρα και μας μαθαίνουν περίεργα πράγματα, όπως ας πούμε το kimchi, την παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από λάχανο, που θα σας ανοίξει την όρεξη.

Στο Netflix αυτή τη στιγμή, θα βρείτε αρκετούς τίτλους, εμείς επιλέξαμε τους πιο δυνατούς και σας τους προτείνουμε.

O Μυστηριώδης Κατήγορος (Stranger, 2017)

Σύμφωνα με τους «New York Times» ήταν μια από τις καλύτερες σειρές του 2017 και εξαιτίας της επιτυχίας καταστρατηγήθηκε ο κανόνας της μίας σεζόν και επανήλθε με έναν ακόμα κύκλο το 2020.

Ένας αντικοινωνικός και ανέκφραστος εισαγγελέας, που μικρός υπέφερε από υπερευαισθησία σε ορισμένες συχνότητες ήχου και αφού υποβλήθηκε σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση έχασε την αίσθηση της ενσυναίσθησης και κάποιες κοινωνικές δεξιότητες, ερευνά μια δολοφονία. Όταν συναντά την αστυνομικό υπολοχαγό Χαν Γέο-Τζιν, η οποία τον βοηθά στην επίλυση της υπόθεσης, πλέκεται σε μια ιστορία συνωμοσίας με πολλές παραμέτρους, που φτάνουν έως τα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και παρά το γεγονός ότι νομίζεις πως έχει όλα τα στοιχεία  μπροστά σου πάντα κάτι καινούργιο εμφανίζεται για να σε εκπλήξει.

Στον ρόλο της νεαρής αστυνομικού η εξαιρετική Bae Doo-Na, που στο δυτικό κοινό έχει γίνει γνωστή από τη συμμετοχή της στα «Cloud Atlas» και «Sense8».

Mr. Sunshine (2018)

Βραβευμένο ιστορικό δράμα που έχει κάνει ρεκόρ τηλεθέασης στη Νότια Κορέα, αν και προκάλεσε αντιδράσεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε κάποια γεγονότα και το πώς  παρουσιάζει τους Κορεάτες- κάποιοι μάλιστα το επέκριναν ως φιλοιαπωνικό.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Γιουτζίν, που έχει γεννηθεί στο Τζοσεόν από γονείς σκλάβους. Μετά από τη δολοφονία τους, εκείνος σε ηλικία 9 ετών το σκάει για την Αμερική γύρω στο 1871. Εκεί μπαίνει στον στρατό, γίνεται λοχαγός, παρασημοφορείται και οι ΗΠΑ του ξεπληρώνουν την αφοσίωσή του, στέλνοντάς τον πίσω στο Τζοσεόν ως Αμερικανό πρόξενο. Επιστρέφοντας στην πατρίδα, ο Γιουτζίν συναντάει μια αριστοκράτισσα, κόρη ανταρτών, που μάχεται στο πλάι της πολιτοφυλακής ενάντια στην Ιαπωνία. Στην αρχή ανάμεσά τους υπάρχει ένταση, που σταδιακά εξελίσσεται σε έναν μεγάλο έρωτα.

Εντυπωσιακά σκηνικά, ατμόσφαιρες και μια ευρηματική σκηνοθεσία που μέσα από  πολλαπλά flashbacks μας ταξιδεύει στον χρόνο, συνθέτουν ένα καθηλωτικό δράμα, που παρά τις όποιες ανακρίβειες, αφηγείται μια υπέροχη  ιστορία αγάπης, αντάξια του «Τιτανικού».

To Βασίλειο (Kingdom, 2019-2020)

Η ασιατική εκδοχή του «Walking Dead», που έχει κάνει πάταγο παγκοσμίως. Η υπόθεση εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσαίωνα, όταν μια μυστηριώδης αρρώστια εξαπλώνεται. Ο πρίγκιπας και διάδοχος του χρόνου αναλαμβάνει να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Αυτό όμως που τελικά μαθαίνει ξεπερνάει κάθε φαντασία: μια πανούκλα μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι, τα οποία εκμεταλλευόμενα το κενό της εξουσίας, προσπαθούν να πάρουν τον θρόνο.

Βασισμένη σε ένα webcomic, το «The Kingdom of the Gods», με την υπογραφή της Kim Eun-hee, πρόκειται για μια υπερπαραγωγή υψηλών απαιτήσεων με το κάθε επεισόδιο να  κοστίζει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Πέρα από τις εξαιρετικές χορογραφίες στις σκηνές δράσης, μιλάμε για μια εύστοχη αλληγορία, που συνδυάζει το στοιχείο του τρόμου με το πολιτικό σχόλιο.

Something in the Rain (2018)

Οι αθεράπευτα ρομαντικοί  θα λατρέψουν αυτή τη χαριτωμένη κομεντί, που αφηγείται  την  ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία έρχεται ξανά μετά από χρόνια σε επαφή με τον μικρότερο αδερφό της καλύτερής της φίλης και αρχίζει να τον βλέπει κάπως διαφορετικά.

Μια σύγχρονη ρεαλιστική ματιά πάνω στις διαπροσωπικές σχέσεις και στον τρόπο που οι κοινωνικές διακρίσεις και οι προκαταλήψεις τις επηρεάζουν. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι δέχεται από παντού πυρά, όμως η αγάπη ως γνωστό, και βουνά μπορεί να κινήσει.

It's Okay to Not Be Okay (2020)

Θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές του 2020 διεθνώς κι όχι άδικα, αφού εδώ δύο αλλόκοτοι χαρακτήρες συναντιούνται και επουλώνουν τα τραύματά τους μέσα από μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη ιστορία αγάπης.

Μια αντικοινωνική λοιπόν συγγραφέας παιδικών βιβλίων, που πάσχει από οιστριονική διαταραχή προσωπικότητας, νοσηλεύεται σε μια ψυχιατρική κλινική, όπου και γνωρίζει έναν πανέμορφο κι ανιδιοτελή νοσηλευτή. Εκείνος δεν πιστεύει στον έρωτα και έχει αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη φροντίδα του αδερφού του. Η συνάντησή του όμως με την παράξενη ασθενή του θα του αλλάξει τη ζωή.

Η φαντασία συναντάει την πραγματικότητα στα χνάρια του Τιμ Μπάρτον σε αυτό το γλυκόπικρο παραμύθι, που διαχειρίζεται με ευαισθησία το ζήτημα της ψυχικής ασθένειας, καταρρίπτοντας τα ταμπού, και αποθεώνει τη θεραπευτική δύναμη του έρωτα.

Crash Landing on You (2019-2020)

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές της Νότιας Κορέας, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Η χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου (Χιουν Μπιν και Σον Γιε-τζιν) ήταν δε τόσο δυνατή, που οδήγησε σε μία ερωτική σχέση και στην πραγματική ζωή.

Εξαιτίας ενός ατυχήματος με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, μια πλούσια κληρονόμος από τη Νότια Κορέα προσγειώνεται στη Βόρεια Κορέα –και στη ζωή ενός φαντάρου που τη βοηθά να κρυφτεί.

Ρομαντική διάθεση, παστέλ χρώματα όπως αρμόζουν σε μια ιστορία αγάπης και χιούμορ  θα σας κάνουν να ερωτευτείτε αυτό το K-drama, που γεφυρώνει τις διαφορές και αντιμετωπίζει ένα δύσκολο θέμα-Νότια και Βόρεια Κορέα- με ανάλαφρη, αλλά καλοσυνάτη διάθεση.

Πηγή: BOVARY

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close