Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις στην εντυπωσιακή Μαρίνα Αγίας Νάπας

Απρόσκοπτη πρόοδος εργασιών στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, το εμβληματικό έργο που αναμένεται να αναδείξει το υψηλό τουριστικό προφίλ της Κύπρου, συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς. Διαθέτοντας τον μεγαλύτερο εμπορικό χώρο στην ευρύτερη ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με συνολική έκταση πέραν των 4.000 τετραγωνικών μέτρων, το έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε φάσεις σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Όσον αφορά το λιμενικό κομμάτι, η μαρίνα υποδέχεται σκάφη αναψυχής από τον Ιούνιο του 2020, εξυπηρετώντας όλων των τύπων σκάφη αναψυχής καθώς και Superyacht μήκους 85m σε ένα έξυπνο περιβάλλον που την καθιστά από τις πλέον σύγχρονες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πέραν των υπηρεσιών ελλιμενισμού - με όλες τις παροχές όπως ρεύμα, νερό, WiFi και αυτόματο σύστημα περισυλλογής αποβλήτων - στις εγκαταστάσεις της μαρίνας παρέχεται επισκευαστική υπηρεσία με σύγχρονο γερανό ανέλκυσης σκαφών με μήκος μέχρι 35m και εκτόπισμα 150 τόνων. Στο δε πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης μικρών σκαφών (Dry Stack) δύναται να φυλαχθούν για τη χειμερινή περίοδο σκάφη με μέγιστο μήκος 10m. Η υπερσύγχρονη κι έξυπνη μαρίνα, όπως έχει χαρακτηριστεί, τηρεί σε πλήρη ετοιμότητα ηλεκτρονικά συστήματα και πλωτά μέσα επιτήρησης και άμεσης επέμβασης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Τελευταίο απόκτημα της μαρίνας αποτελεί το σκάφος πολλαπλών αποστολών, το οποίο έχει τη δυνατότητα υποστήριξης των Superyachts σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως σκάφος πυρόσβεσης και διάσωσης. Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος μεταφοράς VIP καθώς και να αντιμετωπίσει πιθανή ρύπανση στη θάλασσα. Πέρα από τη χρήση του εντός της μαρίνας, το σκάφος είναι πάντα έτοιμο για παροχή βοήθειας στη θάλασσα επ’ ωφελεία των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας M.M. Makronisos Marina Ltd.

Η εμπορική ζώνη της Αγίας Νάπας Μαρίνας, βρίσκεται σε πιλοτική φάση λειτουργίας από τον Ιούλιο του 2021, με brands και καταστήματα όπως το Riva Beachouse, Crew Lounge, Αλφαμέγα Convenience Store, και Coffee Berry. Πλην του Riva Beachouse, το οποίο θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2022, τα υπόλοιπα παραμένουν σε λειτουργία και είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ενοίκους, επισκέπτες, ιδιοκτήτες σκαφών και πληρώματα. Σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά τους χώρους εστίασης που θα λειτουργήσουν στην εμπορική ζώνη αποτελεί η σύναψη συμφωνίας με το ιταλικό εστιατόριο Primi που φέρει τη σφραγίδα της Amaro Hospitality Ltd και το οποίο θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του την άνοιξη του 2022. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των ανακοινώσεων των συμφωνιών της εμπορικής ζώνης έγινε με τη Joël Robuchon International και τα διεθνούς φήμης εστιατόρια L’ Atelier De Joël Robuchon και Le Deli Robuchon, τα οποία θα ανοίξουν την άνοιξη του 2022 και θα αποτελέσουν τη ναυαρχίδα των brands της εμπορικής ζώνης. Οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και στον εμβληματικό χώρο εκδηλώσεων (Event Center), ο οποίος σύντομα θα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για εκδηλώσεις αφού αποτελεί μοναδικός στην Κύπρο. Οι επισκέπτες στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας, μπορούν επίσης να κάνουν χρήση του νέου κλειστού χώρου στάθμευσης, ο οποίος παρέχεται δωρεάν μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 2021. Διαθέτοντας τέσσερις ορόφους και χώρο για περισσότερα από 550 αυτοκίνητα, ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται στην καρδιά της εμπορικής ζώνης σε πολύ κοντινή απόσταση από όλες τις υπηρεσίες.

Όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη, οι εργασίες στον Ανατολικό Πύργο (East Tower) προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, και βρίσκονται στην κατασκευή της πλάκας του 19ου ορόφου. Με την ολοκλήρωσή του, θα περιλαμβάνει 95 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων και  δύο ρετιρέ οροφοδιαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους τα οποία διαθέτουν πανοραμική θέα 360 μοιρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο show apartment, θα είναι διαθέσιμο για επισκέψεις από ενδιαφερόμενους και πιθανούς αγοραστές το Νοέμβριο. Παράλληλα, το πλάνο προώθησης του Δυτικού Πύργου  – ο οποίος θα βρίσκεται σε μια πιο ήσυχη περιοχή της ανάπτυξης - αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και οι δύο πύργοι, οι οποίοι συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 32 μόλις περιστρεφόμενα (twisted) κτίρια παγκοσμίως, θα έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα και θα είναι ευδιάκριτοι από στεριά και θάλασσα.

H Έπαυλη 18 (show villa) στο τεχνητό νησί έχει παραδοθεί από τον Ιούλιο του 2021, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να βιώσουν την εμπειρία και να δημιουργήσουν πραγματικές εικόνες για τη μελλοντική τους διαβίωση στο εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Αποτυπώνοντας το concept του beachfront living με τον καλύτερο τρόπο, η Έπαυλη 18 αποτελεί απόδειξη ότι το οικιστικό κομμάτι της Μαρίνας Αγίας Νάπας, συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό και τις απαραίτητες υποδομές για ένα απαράμιλλο περιβάλλον υψηλής αισθητικής και άνεσης. Οι επαύλεις θα ξεκινήσουν σταδιακά να παραδίδονται το φθινόπωρο του 2021 με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν τις παραλάβουν εντός 6 μηνών από την ημερομηνία συμφωνίας αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://marinaayianapa.com/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 23 300 500.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close