Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ένα νέο βιβλίο για την Κερύνεια

«Η Κερύνεια στις μνήμες των εκτοπισμένων Ελλήνων κατοίκων της», της Θεοφανώς Κυπρή.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνδιοργανώνει με τον Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας εκδήλωση, κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας «Η Κερύνεια στις μνήμες των εκτοπισμένων Ελλήνων κατοίκων της», της πρώην Ανώτερης Ερευνήτριας του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Θεοφανώς Κυπρή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στις 4 Νοεμβρίου 2021, ώρα 19:30. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ποιητής, Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών. 

Η έκδοση, που αποτελεί σημαντική συμβολή στη συντήρηση της ιστορικής μνήμης της κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα πόλης της Κερύνειας,  περιέχει αυθεντικές μαρτυρίες πολλών Κερυνειωτών κι άλλων κατοίκων της, που προέρχονται από το Αρχείο Προφορικής Παράδοσης του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών. Αναμνήσεις πολύτιμες,  βιώματα ποικίλα, εμπειρίες διάφορες, περιγραφές πλούσιες ξαναζωντανεύουν έναν κόσμο ολόκληρο, τον κόσμο της Κερύνειας, με τις καθημερινές του συνήθειες, τις παραδοσιακές του αξίες και τις αντιλήψεις του, τους κοινωνικούς του θεσμούς, τα έθιμα και τις παραδόσεις του, τους εθνικούς του αγώνες. Μέσα από τις αφηγήσεις-μνήμες που δημοσιεύονται, φωτίζονται πολλές πτυχές της κοινωνίας της Κερύνειας, που ανασυνθέτουν την εικόνα της ζωής και της δράσης των ανθρώπων της από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1974, αναδεικνύοντας συγχρόνως την τρισχιλιετή ιστορία της πόλης και την πλούσια ελληνική της παράδοση, που τόσο έχουν αλλοιώσει σήμερα  οι Τούρκοι κατακτητές. 

Το βιβλίο εκδόθηκε με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και του Δήμου Κερύνειας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.

Είσοδος ελεύθερη.

Τη βραδιά της εκδήλωσης, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό  δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close