Eating News , Εστιατόρια

5 healthy προτάσεις για να αντικαταστήσεις τις τηγανητές πατάτες

Oι τέλειες επιλογές που θα αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021

Λατρεύεις τις τηγανητές πατάτες; Αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να περιοριστείς μονάχα σε μία, με αποτέλεσμα συχνά να ξεφεύγεις στην κατανάλωσή τους; Πράγματι, αυτός ο «μικρός πειρασμός» αποτελεί μια άκρως γευστική επιλογή που μπορεί να συνοδεύει κάθε πιάτο της ημέρας μας. Ωστόσο, τι γίνεται όταν μας ενδιαφέρει να παραμένουμε fit και να αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες; Πρέπει να περιορίσουμε τις απολαύσεις; Η απάντηση είναι όχι, αφού μπορούμε να τις... αντικαταστήσουμε! 

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις τέλειες επιλογές που θα αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες! 

Κολοκυθάκια σε ροδέλες
Πρόκειται για μια από τις πιο διαχρονικές και αγαπημένες επιλογές ορεκτικών και συνοδευτικών πιάτων στη χώρα μας. Τα κολοκυθάκια, λοιπόν, μπορούν επίσης να αποτελέσουν εκπληκτικό snack για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με κάποιο πιο υγιεινό λαχανικό. Κόψτε ένα κολοκυθάκι σε μικρές ροδέλες, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα στους 200 °C περίπου στον φούρνο, μέχρι αυτά να γίνουν τραγανά. Ποιο άλλο πιάτο θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο; Extra tip: Εάν είστε επιρρεπής σε διάφορες τροφές, μη μαγειρέψετε περισσότερα από ένα κολοκύθι τη φορά, καθώς αυτά τα «διαφορετικά» chips, είναι εξίσου εθιστικά!

Σπαράγγια στον φούρνο 
Τα σπαράγγια έχουν τη φήμη ότι είναι άγευστα και «βαρετά». Ωστόσο, αυτή η υπόθεση είναι παρεξηγημένη, αφού εκτός από τα θρεπτικά οφέλη που παρέχουν στον οργανισμό, το συγκεκριμένο τρόφιμο μπορεί να γίνει μια εξαίσια λιχουδιά για τις δύσκολες ώρες της αυξημένης λιγούρας. Δοκιμάστε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 150°C βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Ρίξτε τους ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, η οποία θα προσθέσει μεγαλύτερη απόλαυση συνολικά στη γεύση τους, που θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο από αυτήν της τηγανητής πατάτας.

Stick Πιπεριάς
Οι πιπεριές είναι συνήθως γλυκιές, ωστόσο, μπορούν να αναδείξουν πολύ δυνατές γεύσεις. Δοκιμάστε να τις κόψετε σε λωρίδες, ακριβώς όπως θα κάνατε και με τις πατάτες και προσθέστε μια ικανοποιητική ποσότητα καρυκεύματος, από μπαχαρικά και πιπέρι που θα τους προσδώσουν τραγανή και φρέσκια γεύση. Δοκιμάστε να αναμίξετε το αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και λίγο πιπέρι cayenne και εάν αναζητάτε έξτρα απόλαυση, τότε επιλέξτε να τις συνοδεύσετε με χούμους ή blue cheese dressing.

Sticks Καρότου
Τα καρότα αποτελούν ένα τέλειο υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πικάντικα όπως αυτές και συνδυάζονται υπέροχα με κάθε είδους καρύκευμα. Προσθέστε τους ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ψήστε τα στον φούρνο στους 220°C περίπου. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι αναπτύσσουν ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα, ακριβώς όπως οι αγαπημένες french fries. Επίσης, τα καρότα είναι υπέροχα βουτηγμένα σε διάφορες επιλογές ντιπ, όπως το barbeque.

Kale Chips
Ιδανική επιλογή και για τους vegeterians! Tα kale chips από φύλλα τσαγιού είναι άκρως λαχταριστά και παράλληλα θρεπτικά. Θυμίζουν παρόμοια chips λαχανικών και ταιριάζουν υπέροχα με διάφορες συνταγές ως συνοδευτικά. Δοκιμάστε τα, επίσης, με δροσερό γιαούρτι -ένας συνδυασμός, που θα σας ξετρελάνει και θα σας κρατήσει χορτάτους.

πηγή: Glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close