Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Ο Μάνος της Cyprus from Air ακολούθησε την αποστολή "Ρουδιάς 2021" (εκόνες)

Όμορφες εικόνες από την οκτάωρη διαδρομή στη φύση από την αποστολή του Τμήματος Δασών "Ρουδιάς 2021"

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2021

Το Τμήμα Δασών πήγε στο Γεφύρι του Ρουδιά στην Πάφο και οι εικόνες που ακολουθούν είναι από μόνες τους αρκετές για να σε εντυπωσιάσουν! 

Την αποστολή ακολούθησε και ο Μάνος Μποτρίνι από την ομάδα της Cyprus From Air, ο οποίος μάλιστα μάς αποτυπώνει σε εικόνες την εμπειρία του: "Πρόκειται για μια απίστευτη εμπειρία, με την αποστολή του Τμήματος Δασών "Ρουδιάς 2021" που κόβει την ανάσα. Το Γεφύρι του Ρουδιά βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή στο δάσος της Πάφου, από εκεί ξεκινά γραμμικό μονοπάτι 3χλμ. που φτάνει μέχρι το χωριό Βρέτσια. Η βλάστηση στην περιοχή είναι πλούσια κυρίως σε πλάτανους, πεύκα και σκλήδρους".

Δες τις εικόνες: 

Το Τμήμα Δασών διοργάνωσε στις 22 Οκτωβρίου 2021 την αποστολή «Ρούδιας 2021», με στόχο την εξερεύνηση και τη μελέτη του ποταμού Ρούδια, στο νότιο μέρος του Δάσους Πάφου. Στην εξερευνητική και συγχρόνως εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν 22 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Γρηγορίου, Λειτουργοί του Τμήματος Δασών καθώς και συνεργείο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Η εξόρμηση στον ποταμό Ρούδια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων που πραγματοποιεί  το Τμήμα Δασών, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με τους δασικούς του υπαλλήλους, με στόχο την εξερεύνηση και τη μελέτη της λιγότερο γνωστής πανίδας και χλωρίδας της κυπριακής φύσης.  Αντίστοιχες εξορμήσεις έγιναν και παλαιότερα, στην περιοχή «Μαύροι Γκρεμμοί», στο Δάσος Πάφου, και στον ποταμό «Κυπαρισσιάς», στο Δάσος Λεμεσού.

Η περιδιάβαση στο σπάνιας και εξαιρετικής ομορφιάς κυπριακό τοπίο στις όχθες του Ρούδια, διήρκησε οκτώ ώρες και οι συμμετέχοντες κάλυψαν πεζή απόσταση 12,6 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, καταγράφηκαν όλα τα σημαντικά περιβαλλοντικά στοιχεία της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέραν από τους παραποτάμιους οικότοπους, εντοπίστηκαν και τα πιο κάτω σημαντικά είδη: Αγρινό (Ovis gmelini ophion), περτικοσιάχινο (Aquila fasciata), διπλοσιάχινο (Accipiter gentilis), φωλιές της σταχτοσουσουράδας (Montacila cinerea),  κυπριακό φίδι (Hierophis cypriensis), κάβουρας του γλυκού νερού (Potamon potamios), ορίγανον το καρδιόφυλλον (Origanum cordifolium), φλομίς η κυπρία (Plomis cypria subsp. occidentalis) και υπερικόν το τράγιο (Hypericum hircinum).

Κατά γενική ομολογία, η συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μοναδική εμπειρία ζωής, πλούσια σε γνώσεις και συναισθήματα. Το Τμήμα Δασών εκφράζει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της αποστολής καθώς και τις ευχαριστίες του σε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία της.

Η εξόρμηση έχει κινηματογραφηθεί με σκοπό την ετοιμασία ντοκιμαντέρ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close