News , Guide

«1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ: Η σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ, συνεχίζεται

Αφιερωμένο στον Ανδρέα Μιαούλη το 4ο επεισόδιο της σειράς "1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ"

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021

Τη ζωή και τη δράση του Υδραίου καπετάνιου, Ανδρέα Μιαούλη, πραγματεύεται το 4ο επεισόδιο της σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ», την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 21:10. Στον ρόλο του Ανδρέα Μιαούλη, του καπετάνιου που κατάφερε να επικρατήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους της εποχής, ο Ερρίκος Λίτσης.

Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821 σκιαγραφούμε τον τολμηρό και πολυταξιδεμένο καπετάνιο που αποφάσισε να μπει στον αγώνα για ανεξαρτησία ενώ είχε ήδη αποσυρθεί από τα ταξίδια. Παρουσιάζεται όλη η πορεία του από τη διακήρυξή του ως ναύαρχος των Ελλήνων έως το τέλος του και την παρασημοφόρησή του από τον Όθωνα. Οι πιο σημαντικές ναυμαχίες όπως του Γέροντα και της Σάμου, το αέναο κυνήγι του τουρκικού στόλου, οι στρατηγικές του αποφάσεις, η στάση του στους εμφυλίους, η σχέση του με τους ξένους στρατηγούς, η μαύρη περίοδος της ανταρσίας ενάντια στον Καποδίστρια καθώς και η μεταμέλεια και η συμμετοχή του στο πλευρό του νέου βασιλιά είναι οι λόγοι που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην επιτυχία της επανάστασης και στη δημιουργία της Ελλάδας.

Στα επόμενα επεισόδια, κατά σειρά εμφάνισης, θα δούμε: την Ιφιγένεια Καραμήτρου που υποδύεται τη Μαντώ Μαυρογένους, και τους Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη που θα υποδυθούν τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα. Η εκπομπή «1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ» προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ. 

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη.
Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close