Things to Do , Εκδηλώσεις

Το "Pop Up Festival" επιστρέφει και φέτος στη Λευκωσία

Διαβάστε όλες τις σχετικές πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021

Το Pop Up Festival επιστρέφει και πάλι στη Λευκωσία, στην ανακαινισμένη Λεωφόρο Μακαρίου, αλλά και στην παλιά πόλη, στοχεύοντας στην ανάδειξη και την προώθηση δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών σε διάφορους τομείς, σε συνθήκες πραγματικής αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο χώρος διεξαγωγής του Nicosia Pop Up Festival 2021 θα είναι το Εμπορικό Κέντρο City Plaza (Λεωφόρος Μακαρίου ΙΙΙ 28) και το Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ (Τεμπών 8-12) στη Λευκωσία.

Η Διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Η λειτουργία των εμπορικών χώρων Τρίτη με Παρασκευή́: 11:00–13:30 και 15:00–20:30, Σάββατο και Κυριακή́: 11:00–20:00, Δευτέρα: Κλειστά́.

Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων οι εμπορικοί χώροι θα παραμένουν ανοικτοί  καθημερινά από τις 10:00 – 21:00.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Nicosia Pop Up Festival 2021, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για την παραχώρηση κενών χώρων στο Εμπορικό Κέντρο City Plaza, στην Λεωφόρου Μακαρίου III, στο κέντρο της Λευκωσίας, και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, στην παλιά πόλη, κατά την περίοδο 27 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ως γνωστόν, ο Δήμος της πρωτεύουσας προχώρησε στην ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου ΙΙΙ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μια πιο βιώσιμη, έξυπνη και ανθρώπινη πόλη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κύριος στόχος του φετινού φεστιβάλ, το οποίο έχει διακριθεί ως μια βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική προβολής και ενίσχυσης των δημιουργικών επιχειρήσεων, ήταν και παραμένει η στήριξη της τοπικής κοινωνίας».

Το φεστιβάλ, προστίθεται, "επιθυμεί να συγκεντρώσει στην πρωτεύουσα ό,τι πιο καινοτόμο, εφευρετικό και δημιουργικό στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης".

Μέσα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων. Στις προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ, η προσέλευση του κοινού, αλλά και οι πωλήσεις των νεοφυών επιχειρήσεων κατέδειξαν την επιτυχία του θεσμού.

Για τη φετινή διοργάνωση, θα γίνει εκτενής προβολή στα τοπικά αλλά και επιλεγμένα διεθνή ΜΜΕ, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης τόσο του φεστιβάλ, του Δήμου Λευκωσίας και του NiMAC, όσο και της ΕΤΑΠ Λευκωσίας αλλά και επιλεγμένων bloggers οι οποίοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προβολή του περιεχομένου τους, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Οι συγκεκριμένες συνεργασίες προβολής θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώνουν παράλληλες δραστηριότητες –εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές– εστιάζοντας στην ενεργό συμμετοχή του κοινού, τηρώντας βεβαίως τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Οι προτάσεις θα αφορούν στους εξής άξονες:

Καινοτομία - Προτάσεις που αφορούν καινοτόμες ιδέες από νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) αλλά και νέες υπηρεσίες.

Εμπόριο - Προτάσεις από επαγγελματίες ή νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς σε σχέση με το λιανικό εμπόριο.

Τέχνη - Προτάσεις που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό (π.χ. εικαστικές εκθέσεις, εγκαταστάσεις, θέατρο, μουσική, performances, χορός).

Εκπαίδευση - Προτάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα (π.χ. εργαστήρια, μαθήματα, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες) που θα γίνονται σε προκαθορισμένο ειδικό́ χώρο.

Εστίαση: Φαγητό και ποτό - Προτάσεις από αδειοδοτημένους food vendors που ασχολούνται με το street food. Θα παραχωρηθεί αριθμός περιπτέρων (stalls) και ο κάθε παροχέας θα έχει την επιλογή να μοιραστεί το περίπτερο με άλλους παροχείς. Επισημαίνεται πως το φαγητό ή/και το ποτό πρέπει να έχει τον χαρακτήρα του street food.

Μουσική - Νεαροί και πρωτοεμφανιζόμενοι μουσικοί μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα του Open Stage που θα στεγάζεται στον υπόγειο όροφο του City Plaza. Σημειώνουμε πως στο Open Stage θα παρέχεται στήριξη σε σχέση με τον ήχο.

Βράβευση καινοτόμων επιχειρήσεων - Βασικό κριτήριο επιλογής των προτάσεων θα είναι η καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και πρακτικές.

Για το φετινό φεστιβάλ, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας στην προσπάθειας της για ενίσχυση των πολιτιστικών δημιουργικών επιχειρήσεων, θα παραχωρήσει βραβείο καλύτερης συμμετοχής αξίας €500 στην κατηγορία «Καινοτομία στον Πολιτισμό και Δημιουργικότητα», καθώς επίσης και βραβείο καλύτερης συμμετοχής αξίας €500 στην κατηγορία «Εμπόριο στον Πολιτισμό και Δημιουργικότητα». Οι προτάσεις που θα διακριθούν θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα γίνει κατά τη διάρκεια του Nicosia Pop Up Festival 2021, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Σημειώνεται ότι οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών χώρων θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Παρέχεται όμως η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να λειτουργούν ή να έχουν προγραμματισμένες δράσεις και πριν την έναρξη του ωραρίου.

Διευκρινίζεται ότι η πραγματοποίηση του φεστιβάλ καθώς και οποιεσδήποτε αλλαγές θα εξαρτηθούν από τις επιδημιολογικές συνθήκες που θα επικρατούν στην Κύπρο τη συγκεκριμένη περίοδο.
 

Δικαίωμα συμμετοχής (αφορά όσους επιλεγούν)

Α. Για παραχώρηση εμπορικού χώρου το εφάπαξ δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα €150 για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
 
Β. Για παραχώρηση περιπτέρων (stalls) για φαγητό/ποτό το εφάπαξ δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα €200 για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
 
Γ. Για πραγματοποίηση εκδηλώσεων/δράσεων οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα στον χρήστη από́ τη διεξαγωγή́ τους (δεν αφορά́ εμπορικούς χώρους), το εφάπαξ δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα €50.
 
Δ. Για πραγματοποίηση εκδηλώσεων/δράσεων οι οποίες δεν θα αποφέρουν έσοδα στον χρήστη από́ τη διεξαγωγή́ τους (δεν αφορά́ εμπορικούς χώρους) η συμμετοχή́ θα είναι δωρεάν.

 

Προθεσμία υποβολής προτάσεων

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν:
 
Α. Προσωπικά́, στα γραφεία του NiMAC, που βρίσκονται στη γωνιά Τεμπών και Πενταδακτύλου στην Παλιά́ Λευκωσία, Δευτέρα έως Παρασκευή́, 09:00–14:30. Τελευταία προθεσμία υποβολής προτάσεων: Παρασκευή́, 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14:30.
 
Β. Ηλεκτρονικά́, αποστέλλοντας την πρόταση στο info@nimac.org.cy με θέμα POP UP FESTIVAL 2021 Δήλωση Ενδιαφέροντος (παρακαλείσθε να μην υπερβαίνει τα 7MB) μέχρι την Κυριακή́, 31 Οκτωβρίου 2021.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις: στο τηλ.: 22797400, Δευτέρα–Παρασκευή́, 09:00–14:30.

Κριτήρια και Διαδικασία επιλογής

Η επιλογή́ των προτάσεων θα γίνει με κριτήριο την πρωτοτυπία, την ποιότητα και το κατά́ πόσο η πρόταση είναι υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη.

Ο τελικός αριθμός των ενδιαφερομένων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί́ τόσο από́ τον τελικό́ αριθμό́ των διαθέσιμών εμπορικών χώρων όσο και από́ τον διαθέσιμο προϋπολογισμό́.

Η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις: την προεπιλογή και την τελική επιλογή. Οι αιτούντες που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνέντευξη για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση της πρότασής τους αν χρειαστεί́.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών δεν υποχρεούνται να αιτιολογήσουν σε οποιονδήποτε αιτούντα την οποιαδήποτε απόφασή τους σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο φεστιβάλ.

Η επιλογή θα γίνει από Επιτροπή η οποία θα συσταθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Οικονομική στήριξη:
Κατηγορία Α ́
(Αφορά προτάσεις οι οποίες θα έχουν έσοδα από το φεστιβάλ)
Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των εμπορικών χώρων, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό (όπου υπάρχει παροχή υδροδότησης).
 
Κατηγορία Β ́
(Αφορά προτάσεις οι οποίες δεν θα έχουν έσοδα από το φεστιβάλ)
Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των εμπορικών χώρων, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό (όπου υπάρχει παροχή υδροδότησης).
Ο Δήμος θα καλύψει μέρος του ποσού που απαιτείται για την υλοποίηση εκδηλώσεων/δράσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που δε θα υπερβαίνει το 50% του συνολικού προϋπολογισμού τους, με ανώτατο ποσό επιχορήγησης τα €400.

Κατά τη φάση της τελικής επιλογής θα ζητηθεί αναλυτική κατάσταση εξόδων και από τις δύο κατηγορίες. Η προσκόμιση των νόμιμων αποδείξεων για τα έξοδα είναι απαραίτητη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close