Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 plus αστέρια Michelin σε μία οινογαστρονομική βραδιά στην Κύπρο

Απολαύσαμε το Six Hands Dinner στο Alasia Boutique Hotelκαι σουμεταφέρουμε πλήρως τη γεύση του!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021

Τα αστέρια Michelin έλαμψαν το βράδυ της 12ης και της 13ης του Οκτώβρη στις ντιζαϊνάτες σάλες εστίασης του boutique ξενοδοχείου Alasia στη Λεμεσό, όπου δικαίως εκεί συνέρρευσαν όσοι εκ των connoisseurs πρόλαβαν να κρατήσουν ένα εκ των περιζήτητων τραπεζιών.

Η ιδιοκτήτρια οικογένεια Πίπη, αλλά και ο βραβευμένος ως Chef της Χρονιάς στα Eating Awards 2021, executive chef του ξενοδοχείου Χριστόδουλος Θεοφάνους, απέδειξαν εμπράκτως, για ακόμη μια φορά ότι το ξενοδοχείο Alasia είναι ένας εκ των στυλοβατών της avant-garde γαστρονομίας του νησιού.

Η πρόσκληση από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου προς τον στεφανωμένο με 3 αστέρια Michelin, Oλλανδό σεφ Jacob Jan Boerma και προς τον executive chef του ξενοδοχείου Zillers Αθηνών, Παύλο Κυριακή, για ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα, SIX HANDS DINNER, ήταν όντως μια μεγάλη πρόκληση.

Πρόκληση μεγάλη και το ιδιοφυές πάντρεμα των 11 σε αριθμό γευστικών δημιουργιών από τον Eλλαδίτη master wine Γιάννη Καρακάση, ο οποίος ταξιδέψε τους ουρανίσκους μας με την αφρόκρεμα των γαλλικών καμπανιτών και κρασιών, αλλά και με οινικούς θησαυρούς από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι εξαίρετες πρώτες ύλες, οι υφές, οι καινούριες τεχνικές, η ισορροπία των γεύσεων όλων ανεξαιρέτως των πιάτων που δοκιμάσαμε και η εντυπωσιακή παρουσίαση των δημιουργιών των 3 καταξιωμένων σεφ, ήταν οι βασικοί λόγοι που όλοι οι παρευρισκόμενοι σφίξαμε θερμά το χέρι όλων των συντελεστών.

Η παράκληση των συμποσιαστών για επανάληψη τέτοιων εορτών υψηλής γευσιγνωσίας έμελlε από την ίδια στιγμή να εισακουστεί, με τη βραβευμένη ομάδα του Alasia να ανακοινώνει σχεδόν αμέσως τον προγραμματισμό ακόμη περισσότερων εκδηλώσεων οινογαστρονομίας τους προσεχείς μήνες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close