Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Το Θέατρο Ριάλτο έφτιαξε το πρόγραμμα του Νοέμβρη

Ο Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο θα έχει χορό, μουσική, σινεμάκαι θέατρο

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021

Το Ριάλτο, το θέατρο της Λεμεσού, υποδέχεται το νέο μήνα με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και ηλικιακές ομάδες.

ΧΟΡΟΣ
6 | Blured|Βιταμίνα 

σαβ 20:30 50’

Η παράσταση Blured a dream within a dream within a dream within a dream παρουσιάζεται με τη μορφή τριών αυτοτελών μικρού μήκους επεισοδίων χορού και μουσικής, διαφορετικού χαρακτήρα και ύφους, βασισμένων σε αλλόκοτες ιστορίες, έχοντας ως κοινό άξονα και θεματική το όνειρο, το υποσυνείδητο, τις επιθυμίες και τον μαγικό ρεαλισμό.

Υπερρεαλιστικά κείμενα, δύο χορεύτριες και ένας μουσικός μεταφράζουν επί σκηνής την ιδέα του χρόνου και τα διάφορα στάδια του ανθρώπου σε ένα παιχνίδισμα ανταλλαγής ρόλων.

Χορογραφία: Ήβη Χατζηβασιλείου
Μουσική σύνθεση/έρευνα: Δημήτρης Σπύρου
Επί σκηνής: Κατερίνα Τυλληρίδου, Ήβη Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Σπύρου

Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 
€10 / 7


ΜΟΥΣΙΚΗ
7 Τα Τραγούδια του Σινεμά 

κυρ 20:30 (90’)

Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο 30 χρόνια μετά, με τραγούδια του που καθιερώθηκαν μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο από το μουσικό σχήμα Άδμητου Πιτσιλλίδη.
 
Τραγουδούν η Λίζα Θεοφάνους και ο Πάρης Παράσχος. 
Συμμετέχει η χορωδία «Πανίκος Χατζηχαμπής» υπό τη διεύθυνση της Ανδρονίκης Αθανάση. 
Μουσικοί: Aντώνης Πάφιος (κλαρίνο), Βαρβάρα Λουκά (βιολί), Μιχάλης Μηνά (μπουζούκι), Φρίξος Παναγιώτου (μπουζούκι), Αντώνης Πολυκάρπου (πιάνο), Δημήτρης Παπανικολάου (μπάσο), Κωνσταντίνος Πάουρος (τύμπανα), Πάρης Παράσχος (τραγούδι), Λίζα Θεοφάνους (τραγούδι), Άδμητος Πιτσιλλίδης (κιθάρα, τραγούδι, ενορχηστρώσεις).
Χορευτικά στιγμιότυπα: Στέλλα Χατζηχαμπή

Τη συναυλία στηρίζει το Ίδρυμα Πανίκος Χατζηχαμπής. 
€12 / 10


ΘΕΑΤΡΟ 
9-10 Picture Perfect / SRSLYyours Ensemble / Οn stage

τρι-τετ 20:30 (75’) 
    
Η πολυβραβευμένη θεατρική ομάδα επαναπροσδιορίζει τη θεατρική εμπειρία, συνδέοντας τρεις πρωταγωνιστές, έναν εικονικό μπάτλερ και το κοινό σε ένα ομαδικό τσατ επί σκηνής. Καθώς οι περφόρμερ επιχειρούν να μιμηθούν στιγμιότυπα από ένα εκτεταμένο αρχείο φωτογραφιών, αναδύονται θραύσματα μιας συλλογικής ιστορικής μνήμης: ο ήχος ενός πουλιού, οι Kardashian, η Χιροσίμα, ένα αγόρι που βρέθηκε πνιγμένο... 

Σκηνοθεσία: Achim Wieland, Συνδραματουργία: Μάριος Ιωάννου. Στα Αγγλικά.
€15 /12 


ΜΟΥΣΙΚΗ
13 Καμιά Φορά... I Χορωδία των Ονείρων 

σαβ 20:30 (105’)
 
Ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΕΣΤΙΑ» γιορτάζει τα 25 χρόνια ζωής του, με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, από τη Γυναικεία και Παιδική Χορωδία των Ονείρων, τους σολίστ Ελένα Σολέα, Σπύρο Ζηνοβίου και δεκαμελή ορχήστρα. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια: Καμιά φορά, Ενδεκάτη εντολή, Σ’όποιον αρέσουμε, Μάθημα Σολφέζ, Σήμερα, Γρανάζι, Ανθρωπάκος, Τρανζίστορ, Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο, Τα γαλάζια σου γράμματα κ.ά. 

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Dr. Yiota Demetriou – The Dancing Queen Foundation».
€20 / 17 


ΘΕΑΤΡΟ
14 Η Μέθοδος του Δόκτορα Παλομέρο I Θέατρο Δέντρο (16+) 

κυρ 20:30 (75’) 

Ποια τα όρια ανάμεσα στην «κανονική» συμπεριφορά και στην ψυχική διαταραχή; Πότε το «μη κανονικό» γίνεται απειλητικό για τους άλλους και πώς η συλλογικότητα, η συνάντηση και η αλληλεγγύη θεραπεύει τις αγωνίες, τις εμμονές και τους φόβους μας; 

Η Μέθοδος του Δόκτορα Παλομέρο είναι μια παράδοξη και ευφυής κωμωδία που μεγεθύνει διαταραχές, οι οποίες αφορούν όλους μας, και μέσα από την υπερβολή, τις μετατρέπει σε κωμικοτραγικές συνθήκες. Οι ήρωες του έργου περιμένουν έναν γιατρό που όλο καθυστερεί και προτείνουν με χιούμορ και γενναιοδωρία τη δική τους πρωτοποριακή αυτοθεραπεία. 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης 
Ηθοποιοί: Σταύρος Λούρας, Αιμιλία Βάλβη,Μάριος Μεττής, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Ελένη Σιδερά, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Πολυξένη Σάββα. 
€15 / 12 


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
20 Schwesterlein | My Little Sister

σαβ 20:30 (Ελβετία, 2020, 99’)
 
Η εξαιρετική θεατρική συγγραφέας Lisa έχει σταματήσει να γράφει. Ζει με την οικογένειά της στην Ελβετία, αλλά η καρδιά της είναι στο Βερολίνο κοντά στον δίδυμο αδελφό της Sven, έναν διάσημο θεατρικό ηθοποιό που πάσχει από λευχαιμία. Η Lisa καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει ο Sven στη θεατρική σκηνή, παραμελώντας τα πάντα. Και ενώ ο γάμος της είναι έτοιμος να διαλυθεί, έχει μάτια μόνο για τον αδελφό της, μέσα από τον οποίο εκφράζει τις δικές της βαθύτερες επιθυμίες της δημιουργίας και της επιθυμίας ώστε να νιώσει ξανά ζωντανή.

Σκηνοθεσία: Stéphanie Chuat, Véronique Reymond.
Ηθοποιοί: Nina Hoss, Lars Eidiger, Marthe Keller & Jens Albinus.

Στα Γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους. 
Η βραβευμένη ταινία προβάλλεται από την Πρεσβεία της Ελβετίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας». 
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)


ΘΕΑΤΡΟ
23 1964 | Θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ (12+) 

τρι 20:30 (80’) 

Το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου περιγράφει μια εποχή καλά θαμμένη στη συλλογική μνήμη. Μια εποχή που η «επίσημη» καταγραφή της ιστορίας φρόντισε να μείνει στο σκοτάδι. Μέσα από τρεις διαφορετικές ιστορίες διαγράφει τις διαμάχες, πολιτικές και εθνικιστικές, αλλά και τις ανθρώπινες, σκιαγραφώντας από τη μία τη συσπείρωση του λαού απέναντι στην αποικιοκρατία και από την άλλη αγγίζοντας θέματα όπως τον διχασμό και τις ακρότητες που έλαβαν χώρα λίγο μετά την ανεξαρτησία.

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Επί σκηνής: Γιάννα Λευκάτη, Izel Seylani, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Χριστίνα Χριστόφια 
€ 13 / 10


ΜΟΥΣΙΚΗ
24 Το Μαγικό Μολύβι του κύριου Μπετόβεν Ι ΕΠΙΛΟΓΗ (4+)

Τετ 17:00 (60’)

Ένα παραμύθι βασισμένο στη ζωή και το έργο του μουσικοσυνθέτη Μπετόβεν. Γνωστές μελωδίες του μετατράπηκαν σε τραγούδια για να συμπληρώσουν μουσικά μια ιστορία που μας διηγείται τη ζωή, το ιδιαίτερο χάρισμα και ταλέντο του μικρού Μπετόβεν, την απώλεια της ακοής του μεγαλώνοντας, αλλά και τη δύναμη της Μουσικής ως μορφή έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων. Θα ακουστούν αποσπάσματα μουσικών έργων του Μπετόβεν, όπως Fur Elise, Σονάτα του Σεληνόφωτος, Παθητική Σονάτα, Ωδή στη χαρά, 5η Συμφωνία, καθώς και αποσπάσματα από τις πέντε σονάτες του Μπετόβεν για βιολοντσέλο και πιάνο. 

Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία και Μουσικό Εργαστήρι της Πολιτιστικής Κίνησης ΕΠΙΛΟΓΗ
Kαλλιτεχνική Επιμέλεια και Πιάνο: Κορίνα Βασιλείου
Βιολοντσέλο: Δώρος Ζήσιμος
Αφήγηση: Μαρία Αλεξάνδρου
Εικονογράφηση: Σταύρη Συμεωνίδου
Επιμέλεια αφίσας: Σταύρος Πετρίδης
Εικαστική παρέμβαση: Αντρέας Ιακώβου
€7 / 5 

MΟΥΣΙΚΗ
26-27 Cyprus Jazz and World Music Showcase

παρ-σαβ 19:30 

Για όγδοη συνεχή χρονιά, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν την Πλατφόρμα Jazz and World Music  αναδεικνύοντας τους σημαντικότερους δημιουργούς της Τζαζ και των Μουσικών του Kόσμου στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιούνται συναντήσεις με προσκεκλημένους από το εξωτερικό, παράλληλες δράσεις και jam sessions στο Art Studio 55. 
€10 / 8 (€15 για 2 ημέρες)
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
28 Προς την Καρδιά της Ποίησης Ι Γιώργος Σεφέρης

κυρ 20:30 (70’)

Ένας διάλογος ανάμεσα στην ποίηση και τη μουσική, όπου η συνύπαρξη του σπουδαίου ηθοποιού Γιώργου Κέντρου στον ρόλο αφηγητή με τον πολυδιάστατο συνθέτη-πιανίστα Στάθη Άννινο μεταφέρουν τους θεατές στον κόσμο του νομπελίστα ποιητή. Τα τολμηρά ηχητικά περιβάλλοντα που δημιουργεί ο Στάθης Άννινος πολλαπλασιάζουν τη συγκίνηση του ποιητή και τη μεταφέρουν στο κοινό με τρόπο μυσταγωγικό, αλλά και ανατρεπτικό. Μια παράσταση την οποία συνθέτουν ποιήματα του Σεφέρη από τις συλλογές: Γυμνοπαιδία, Ημερολόγια καταστρώματος Β΄ και Γ΄ και Τρία κρυφά ποιήματα.

Μουσική επιμέλεια: Στάθης Άννινος
Επιλογή των «κυπριακών» ποιημάτων: Μιχάλης Πιερής
Σύλληψη ιδέας: Γιώργος Παλαμιώτης, Φένια Παπαδόδημα 
€15 / 10


ΧΟΡΟΣ
30 Κύπρος της Γης Παράδεισος!... Οι Κυπριακοί Χοροί στον Τόπο και τον Χρόνο 
τρι 20:30
(100’)
Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού προσκαλεί το κοινό σε ένα γοητευτικό διαχρονικό ταξίδι στον κυπριακό λαϊκό πολιτισμό με κείμενα, εικόνες, μελωδίες, χορούς, λαϊκά έθιμα και τελετουργίες.

Συμμετέχουν το Χορευτικό Συγκρότημα και παιδιά του Ομίλου, παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές, το μουσικό σχήμα «Αντάμα», οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Μιχάλης Ττερλικκάς, Νεόφυτος Αρμεύτης, Κωστής Κουλουμής και οι δεξιοτέχνες μουσικοί Μιχάλης Κουλουμής (βιολί) και Πέτρος Κουλουμής (λαούτο – τραγούδι). 
Κείμενα – παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Επιμέλεια – εισαγωγή: Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς

€12 / 10

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close