Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Limassol Coffee Festival: Ένα 3ήμερο με μυρωδάτο καφέ για όλους

Επιτέλους, ένα Φεστιβάλ Καφέ στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021

Από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 η Λεμεσός υποδέχεται το πρώτο Limassol Coffee Festival… το οποίο έρχεται με open air διάθεση στη Μαρίνα Λεμεσού για να μας μυήσει στην τέχνη του καλού καφέ. 

Πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ, με εκθέτες από Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία και Ουκρανία, που θέτει τις βάσεις για τη νέα εποχή στον κλάδο της καφεστίασης και συμβάλλει στη δυναμική εξέλιξη της κουλτούρας του καφέ στη χώρα µας. 

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι 10 ευρώ (Day Pass, online και €12 στην είσοδο), ενώ καθόλη τη διάρκεια της γιορτής, οι καφέδες θα είναι όλοι κερασμένοι! 

Είναι η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην Κύπρο, την οποία περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, γι’ αυτό κι εμείς θελήσαμε να μιλήσουμε με τον εμπνευστή της, τον ρωτήσαμε για το Φεστιβάλ και μάθαμε όλα όσα θέλεις κι εσύ να ξέρεις! 

Μια γιορτή για τον καφέ!
Μια διεθνής γιορτή για τον καφέ, με παρουσία αντιπροσώπων από 4 χώρες του εξωτερικού! Ένα event όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε καφέδες απ’ όλο τον κόσμο, καρβουδισμένους με διαφορετικό στυλ και άρα διαφορετικό χαρακτήρα. 

Τι να περιμένουμε από το Festival;
Πολύ καφέ, και πολύ καλό καφέ! Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας! Ο καφές δεν είναι πια απλά ένα ρόφημα, αλλά κρύβει από πίσω του μία μεγάλη ιστορία, με ποικίλα χαρακτηριστικά και πολλούς ανθρώπους που τον αγαπούν. Είναι κουλτούρα και όταν μπεις σε αυτό το ταξίδι, είναι συναρπαστικό. Σ’ αυτό λοιπόν το φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν μηχανές καφέ για το σπίτι, εξοπλισμό home barista, κόκκους καφέ αλλά και καφέ σε κάψουλες.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο;
Σωστά! 7 πρωταθλητές barista από το εξωτερικό, 2 αντιπρόσωποι της World Coffee Events, 2 παγκύπρια πρωταθλήματα καφέ στα πρότυπα διεθνών τελικών…

Πρωταθλητές του καφέ; Τι είναι όλα αυτά;
World Champion Barista, κάτι έχουμε ακούσει οι πιο πολλοί! Είναι σημαντικό επειδή εκπληρώνουμε την επιθυμία των επαγγελματιών του χώρου: να μπορούν να διαγωνίζονται και να εκπροσωπούν την Κύπρο στο παγκόσμιο. Αυτό είναι ένα κομμάτι του Φεστιβάλ: να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η Κύπρος να γίνει γνωστή για την κουλτούρα του καφέ.

Οπότε έτσι προέκυψε και το slogan: A coffee trip destination;
Θέλουμε να κάνουμε τον coffee enthousiast να πάρει το αεροπλάνο και να επισκεφθεί τo φεστιβάλ. Υπάρχει καλύτερος λόγος, για ένα σαββατοκύριακο city break στην όμορφη Λεμεσό, από μια γιορτή του καφέ;

Πώς επηρεάζει η πανδημία του COVID τη διεξαγωγή του φεστιβάλ;
Το 1ο Limassol Coffee Festival, θα φροντίσει με κάθε τρόπο για την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εκθετών και του προσωπικού τους προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους. Οπότε λοιπόν προσαρμοζόμαστε, με αποστάσεις, μάσκες και είσοδο με απαραίτητη την επίδειξη SafePass! Θα δεχθούμε λιγότερους επισκέπτες, οπότε καλύτερα όποιος θέλει να βρεθεί στη γιορτή, να προμηθευτεί online τα Day Pass του, προτού εξαντληθούν! Σε επίπεδο εκθετών είχαμε κάποιες ακυρώσεις αλλά όπως θα δείτε πιο κάτω οι παρουσίες είναι αρκετές και ‘δυνατές’! 

Πάνω από 20 εκθέτες με μεράκι θα μας κεράσουν καφέ!

Ας τους γνωρίσουμε! 

COFFEEHOUSE TASTEHABITAT 
Η πρώτη κυπριακή αλυσίδα καφέ με καταστήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αθήνα. Απολαύστε το αποκλειστικό χαρμάνι COFFEEHOUSE Blend ή τον μονοποικιλιακό από τη γενέτειρα του καφέ, την Αιθιοπία, και συζητήστε προοπτικές συνεργασίας μέσω του ευέλικτου μοντέλου franchise που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε συνεργάτη. Πρόκειται για ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο με χαμηλό κόστος επένδυσης και απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

MGA BOUTIQUE TRADING - COFFEE EXPERTS 
Η MGA Boutique Trading Ltd είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ιστορικής ιταλικής εταιρείας καφέ Hausbrandt Trieste 1892 SpA και διανομέας των περίφημων επαγγελματικών μηχανών καφέ Astoria MC Srl στην Κύπρο. Στο Limassol Coffee Festival μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα εκλεκτά χαρμάνια Hausbrandt. Ακόμη για πρώτη φορά παρουσιάζεται το roastery της εταιρείας ONE / 5TH, που δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και να δημιουργήσετε το δικό σας private label σε blend ή single origin επιλέγοντας μοναδικούς κόκκους καφέ από όλο τον κόσμο.

Λαϊκόν Καφεκοπτείον
Συνδεδεμένος με την ιστορία του κυπριακού καφέ, για πάνω από 50 χρόνια! Ελάτε στο Espresso Bar του Λαϊκού και δοκιμάστε πρώτοι το νέο του brand για το espresso, Luno Coffee! Το Luno Coffee λανσάρετε στην αγορά αυτόν τον μήνα και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις! Επίσης στο περίπτερο του Λαϊκού θα βρείτε τις μηχανές κυπριακού καφέ που δουλεύουν με κάψουλα: Raqwa καφές Λαϊκού!

Underdog Coffee Roasters 
Στο περίπτερο του The Underdog Coffee Roasters μπορείτε να βρείτε specialty καφέδες οι οποίοι παραμένουν πιστοί στη χώρα προέλευσής τους. Γευτείτε τα μοναδικά χαρακτηριστικά μίας Αιθιοπίας σε Αναερόβια ζύμωση και τις νότες σοκολάτας από Βραζιλιάνικους καφέδες. Γνωρίστε επίσης τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, παγκόσμιο πρωταθλητή στο WCIGS 2016 και 2019 World Barista Runner Up Champion. Ο Μιχάλης θα σας μιλήσει για τον κόσμο του καφέ και το τι χρειάζεται για να γίνει κανείς Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες από διαφορετικές προελεύσεις και κάψουλες καφέ, όπως επίσης και να συζητήσετε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε επίπεδο χονδρικής για την καφετέρια ή το εστιατόριό σας.

Coffee Gallery
Επισκεφτείτε το Coffee Gallery και δοκιμάστε micro roastery καφέ από το Αmsterdam, καθώς και τον καφέ που ψήνεται εδώ στην Κύπρο από το Coffee Gallery! Αγοράστε τα καλύτερα baristra accessories, καθώς επίσης και επαγγελματικές και οικιακές μηχανές καφέ. Για τους home barista υπάρχουν επιλογές σε σακουλάκια 250γρ, κόκκους και αλεσμένο. Οι πιστοποιημένοι SCA Barista Professionals έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαιδεύσεων για τις ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου.

La Marzocco by Equipme
Είναι παντού, σε όλα τα καλά καφέ. Η ιταλική La Marzocco πρωταγωνιστεί και καινοτομεί με μηχανές εσπρέσο για τους πιο απαιτητικούς barista. Η Equipme ltd με έδρα την Κύπρο είναι το official licensed office της La Marzocco και εξυπηρετεί Ελλάδα και Κύπρο. Στο περίπτερό τους θα βρείτε το true artisan cafe, όπου η La Marzocco φιλοξενεί φημισμένους roasters που αναλαμβάνουν να σερβίρουν τους επισκέπτες του Festival. Στις 15 Οκτωβρίου ελάτε να δοκιμάσετε τους iheart coffee roasters από τη Λευκωσία, και τους Qahwa από την Ελλάδα. Σάββατο αναλαμβάνουν οι barista των Roosters (Ελλάδα) και Cortese Caffee (Ιταλία), ενώ την Κυριακή θα γευτείτε Cafeistas (Ελλάδα) και Kolektiva Roasters (Ελλάδα).

Pentair Everpure, Aquacrystal
Ένας καλός καφές μόνο ένα πολύ καλό νερό θα μπορούσε να έχει για παρέα και το Limassol Coffee Festival δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί κάποιον άλλο από την Aqua Crystal και την Pentair Everpure για να προμηθεύσουν τους εκθέτες με το καλύτερο δυνατό νερό. Από το 2006 η Aqua Crystal πρωτοπορεί στις λύσεις επεξεργασίας νερού στην Κύπρο ενώ η Pentair Everpure είναι ο χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Barista της World Coffee Events.

Uluwatu Specialty Coffee
Από το 2016 σερβίρει specialty coffee στην καρδιά της Λεμεσού. Ο καφές τους είναι ο πολυβραβευμένος Square Mile Coffee Roasters από το Λονδίνο. Οι επιλογές τους ακολουθούν την εποχικότητα της συγκομιδής και έτσι σχεδόν κάθε μήνα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Στο φεστιβάλ θα βρείτε το αγαπημένο Red Brick που τώρα είναι Costa Rica & Guatemala, το Sweetshop: Ethiopia, και το Evangelista (Costa Rica) σε δύο ξεχωριστά roasting profiles: espresso και φίλτρου. Εδώ θα βρείτε εξοπλισμό home barista και κεραμικά για να κάνετε το τέλειο latte art.

Kudu Coffee
Στην Kudu Coffee δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη συλλογή, στο καβούρδισμα και την ανάμειξη κόκκων καφέ για να αναδείξουν τη μοναδική γεύση και το ξεχωριστό άρωμα κάθε ποικιλίας. Με διεθνή παρουσία σε όλο τον κόσμο προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες! Εδώ θα βρείτε El Salvador Providencia, Kenya Kangocho AA και Ethiopia Gesha Village Oma Ε-11. Ελάτε να τους γνωρίσετε και να δοκιμάσετε specialty καφέδες που θα σας προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες!

Flow
Τα Flow επεκτείνονται με γρήγορο ρυθμό και με το νεανικό κοινό να τους ακολουθεί πιστά! Γνωρίστε μια καινούρια ολοκληρωμένη πρόταση franchise με τα Flow. Ελάτε να δοκιμάσετε διαφορετικές ποικιλίες καφέ, να αγοράσετε εξοπλισμό home barista και να μάθετε για τις προοπτικές συνεργασίας.

Καφές Αρχοντάκης
Με παράδοση από την Κρήτη, ένα από τα πιο εντυπωσιακά περίπτερα του Festival! Απολαύστε παραδοσιακό ελληνικό καφέ Αρχοντάκης στη χόβολη, εσπρέσο Cup, Poem φίλτρου! Καφέδες φτιαγμένοι με αγάπη, παράδοση και μεράκι! Σε εσπρέσο θα βρείτε single origin επιλογές από Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα.

The Welder Catherine
Από τη Μόσχα, έρχεται με αέρα πρωταθλητή το roastery The Welder Catherine! 2 πρωταθλητές barista θα σερβίρουν καφέδες από την ιδιόκτητη φάρμα τους στην Colombia καθώς και Kenya, Ethiopia, Indonesia, Guatemala…και τα ανάρπαστα (στη Ρωσία) Barrels & Flowers: καφές που πριν από το ψήσιμο έχει παραμείνει σε βαρέλια που παλιά χρησιμοποιήθηκαν για ζύμωση ποτών. Η παραμονή τους εκεί για λίγους μήνες έχει ως αποτέλεσμα έναν καφέ σαν έκρηξη λουλουδιών! Θα υπάρχουν διαθέσιμα beans προς πώληση αλλά και specialty instant coffee!

Erna Coffee
Αυτή τη φορά, ένα coffeeshop φέρνει στο Festival την κουλτούρα του καφέ που κυριαρχεί τώρα στη Ρωσία. Ο καφές φίλτρου είναι στο επίκεντρο με επιλογές από Ethiopia, Honduras, Kenya και Guatemala. H πρωταθλήτρια Barista του 2018 θα σερβίρει εσπρέσο και φίλτρου, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε τους καφέδες τους για χρήση στο σπίτι.

Madhead Coffee Roasters
Από το Κίεβο, ένα roastery που αγαπά τις μοτοσικλέτες, το μαύρο χρώμα και τον καλό καφέ. Γνωρίστε από κοντά ένα από τα πιο hot coffee brands της Ουκρανίας! Θα σερβίρουν Colombia, Guatemala, Kenya, για τα οποία έχουν αναλάβει οι ίδιοι να επιμεληθούν το fermentation profile, καθώς και Ethiopia anaerobic. Το καλύτερο; Θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso καθώς και drip coffee bags!

Delonghi, Sage by Alpan
Όλοι θέλουμε μια καλή μηχανή καφέ στο σπίτι και το περίπτερο της Alpan επικεντρώνεται στο να αναδείξει τον home barista που έχεις μέσα σου. Δοκίμασε καφέ από διαφορετικά μοντέλα, μάθε τις επιλογές και κάνε τα πρωινά σου πιο εύκολα. Εδώ θα βρεις ολοκληρωμένες λύσεις bean to cup και εξειδικευμένες μηχανές για το γραφείο.

Sacred
Με αέρα Λονδίνου, ένα franchise κάνει το ντεμπούτο του στη Λεμεσό και κλέβει τις εντυπώσεις. Ελάτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς καφέδες σε blend και single origin, gourmet τσάι και να γνωρίσετε baristas που αγαπούν τον καλό καφέ!

Golden Monkey Roasters
Εδώ οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα βρουν specialty coffee με πολλές επιλογές σε origins και blends. Επαγγελματικές μηχανές La Cimballi, σιρόπια Μonin, τις περίφημες οικιακές μηχανές Gaggia και αν ενδιαφέρεστε να φτιάξετε το δικό σας καφέ, σας προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις.

Tribe Coffee Roasters
‘Γεννημένο’ στη Λεμεσό αυτό το roastery εξάγει καβουρδισμένο καφέ σε πολλές χώρες και πρωτοπορεί στην Κύπρο με Specialty Coffee που συνεχώς ανανεώνεται! Με φρεσκο-καρβουδισμένο και πάντα ποιοτικό καφέ, το Tribe είναι ο συνεργάτης που θέλετε για την επιχείρηση καφέ σας. Δοκιμάστε διαφορετικά single origin κάθε μέρα και ανακαλύψτε τα διαφορετικά γευστικά προφίλ των χωρών παραγωγής.

Coffee Island
Δεν θα μπορούσε να λείπει από μια γιορτή καφέ, το brand που μας έμαθε να πίνουμε το freddo espresso! Ελάτε να γνωρίσετε το σύστημα franchise και τις προοπτικές καριέρας από μια καταξιωμένη εταιρεία καφέ που συνεχώς δυναμώνει την παρουσία της στο εξωτερικό. Αγοράστε πακετάκια καφέ, συζητήστε με τους έμπειρους barista και δροσιστείτε με το πιο γνωστό freddo.

Πληροφορίες/εισιτήριαwww.limassolcoffeefestival.com
FacebookLimassolCoffeeFestival/
Instagramlimassolcoffeefestival/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close