Wine Guide , Εστιατόρια

Κυπριακή παράδοση… να την πιεις στο ποτήρι του Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη

Ένα εκλεκτό οινοποιείο που βάζει την κυπριακή παράδοση σε σφηνοπότηρα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2021

Η ιστορία και η παράδοση της κυπριακής αμπελουργίας και της οινοποιίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία του Ομόδους μέσα στον χρόνο, όπως και κάθε δραστηριότητα των κατοίκων και της ζωής του παραδοσιακού κρασοχωριού της Λεμεσού.

Σε αυτή την παράδοση ανδρώθηκε και δημιουργήθηκε το οινοποιείο Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη, ένα σχετικά νέο ξεκίνημα στον χώρο της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγής, που ωστόσο κουβαλά μαζί του αιώνες οινικής παράδοσης. 

Ένα σύνθημα... με ιστορία
Με σύνθημα «Τιμούμε την Ιστορία, συνεχίζουμε την Παράδοση» το Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη έχει ως αμετάκλητο στόχο την προώθηση της κυπριακής οινικής παραγωγής τόσο στο τοπικό όσο και στο διεθνές κοινό. Για αυτό και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών αλλά και στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων. 

Μεταξύ αυτών και η φημισμένη Κουμανταρία όπως και η Ζιβανία του, προϊόντα συνδεδεμένα με την ιστορική εξέλιξη του τόπου, τις χαρές, τις αγωνίες, το μόχθο, την έναρξη και τη λήξη των πιο σημαντικών ορόσημων της Κύπρου. 

Η παράδοση της Κύπρου σε ένα ποτήρι Ζιβανία Οίνου Γη
Αφενός, το απόλυτο παραδοσιακό κυπριακό ποτό που έρχεται σε σφηνοπότηρα. Με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία, το οινοποιείο δημιούργησε από την αρχαιοελληνική διαδικασία της απόσταξης, την παραδοσιακή κυπριακή ζιβανία από τη ζύμωση στέμφυλων ποικιλιών ξυνιστέρι και μαύρο. Η βραβευμένη ζιβανία του οινοποιείου μαγεύει, με τα αντιπροσωπευτικά αρώματα των ποικιλιών του, άνθη εσπεριδοειδών ροδάκινο και τριαντάφυλλο, με το στιβαρό του σώμα την εκρηκτική γεύση και τη μακρά επίγευση. Τα στέμφυλα ζυμώνονται σε ελεγχόμενες συνθήκες και αποστάζονται σε σύγχρονο αποστακτήρα δίνοντας ένα καθαρό και αγνό προϊόν με σταθερή ποιότητα, που απολαμβάνεται σε πολλές ευχάριστες στιγμές.

Η Ζιβανία «Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη» μπορεί να συνοδεύσει τον κυπριακό μεζέ και να αποτελέσει το «κλείσιμο» ενός οποιουδήποτε γεύματος. Ένα ποτό που εμπερικλείει στο ποτήρι του ολόκληρη την παράδοση της Κύπρου, έτοιμο να σας εκπλήξει.

Μα ο φόρος τιμής στη γη που γεννά την ταυτότητά μας δεν παύει σε ένα ποτό. Από τους ξεχωριστούς αμπελώνες των Κουμαντοροχωριών, συλλέγονται οι καρποί των γηγενών ποικιλιών Μαύρο και Ξυνιστέρι, λιασμένοι στον λαμπρό κυπριακό ήλιο, και δημιουργούν την περίφημη Κουμανδαρία Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη.

Το εμβληματικό αυτό επιδόρπιο κρασί, που παράγεται τηρώντας αυστηρά τον παραδοσιακό τρόπο, εμφανίζει ένα μοναδικό και αξιοζήλευτο μπουκέτο παλαίωσης, το οποίο θυμίζει αποξηραμένα φρούτα, μέλι και μπαχαρικά. Δικαιώνει, έτσι, τη θρυλική του διαδρομή, αλλά και την επωνυμία ως το κρασί με την παλαιότερη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης στον κόσμο.

Το Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη φέρνει την Ιστορία και την Παράδοση στο ποτήρι σας και σας καλεί να απολαύσετε μια μέρα γεμάτη Όμοδος! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close