Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το success story του Ανδρέα Νικολάου που έχει άρωμα καφέ

Κάνουμε στάση στο showroom του Julius Meinl για να πιούμε καφέ, να μάθουμε όλα όσααφορούν το πιο δημοφιλές ρόφημα και να κάνουμε ψώνια ταυτόχρονα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021

Όταν το 1862 ο Αυστριακός Julius Meinl αποφάσισε να πουλήσει για πρώτη φορά στους πελάτες του καβουρδισμένο καφέ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τον απολαύσουν σπίτι τους αντί για το καφενείο, δεν φανταζόταν πως θα άλλαζε την αγορά του καφέ για πάντα. Σήμερα, η Julius Meinl έχει φανατικό κοινό σε όλη την Ευρώπη, χάρη στα μοναδικά της χαρμάνια espresso, που κουβαλούν τη δική τους ιστορία...

Στην Κύπρο το εκλεκτό χαρμάνι της Julius Meinl φέρνει αποκλειστικά από το 2018 η εταιρεία Sancosan Trading Co Ltd ως ο επίσημος αντιπρόσωπος. Ο Γενικός Διευθυντής της Julius Meinl Cyprus, Ανδρέας Νικολάου αναφέρει σε συνέντευξη του στο Check in Cyprus ότι μπορεί να φέρει κοντά σου τα πάντα που αφορούν τον καφέ, ενώ υπόσχεται στους λάτρεις του Julius Meinl και του καλού καφέ κάτι μεγάλο και πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα.

Πώς έφτασε η ιστορία του Julius Meinl στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό; 
Πριν από 5 χρόνια, όταν ξεκίνησε και στην Κύπρο πλέον ο καφές να είναι στους περισσότερους απαραίτητος για το ξεκίνημα της μέρας, άρχισα κι εγώ τη μελέτη μου για τον καφέ. Δηλαδή άρχισα να ψάχνω πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τα διάφορα χαρμάνια που υπάρχουν, τις ποικιλίες, τα μηχανήματα του καφέ, τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια καφετέρια και γενικότερα ήθελα να μάθω όλη τη διαδικασία που χρειάζεται ώστει να βγει ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ espresso. Στο διάστημα αυτό, επισκέφθηκα μερικές χώρες φημισμένες για τον καφέ τους, αλλά παρευρέθηκα και στις ετήσιες εκθέσεις τους που αφορούσαν τον καφέ. Έτσι έγινε και η πρώτη μου επαφή με την εταιρεία του Julius Meinl. Αφού είχα ήδη ψάξει και δοκιμάσει πολλές άλλες εταιρείες, η διαφορά πλέον φαινόταν ξεκάθαρα. Κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ... είναι η πρώτη γουλιά καφέ που είχα δοκιμάσει από τον Julius Meinl.

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε…
Η εταιρεία μας, η οποία έχει ως έδρα της τη Λεμεσό, ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι του καφέ τα τελευταία 4 χρόνια. Η γκάμα των προϊόντων μας είναι τεράστια και δεν σταματά μόνο στα προϊόντα του Julius Meinl. Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πλήρως όλους τους χώρους πώλησης καφέ. Δηλαδή, αν κάποιος ο οποίος αποφασίζει να ασχοληθεί με το κομμάτι αυτό, θέλει να ανοίξει μια καφετέρια, να μπορεί να προμηθευτεί τα πάντα από εμάς. Η δημιουργία και η λειτουργία μιας καφετέριας μπορεί να μην ακούγεται και τόσο δύσκολη υπόθεση, αλλά πρόσφατα διαπίστωσα και από μόνος μου ότι είναι αρκετά περίπλοκη και έτσι θέλω να εξυπηρετώ όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ενταχθούν στη βιομηχανία του καφέ. Κοντά μας μπορείς να βρεις όλα τα είδη καφέ, κόκκους, instant coffee, κάψουλες καφέ, τσάγια, σοκολατούχες σκόνες, σιρόπια καφέ, πολτούς φρούτων, όλα τα συνοδευτικά του καφέ, τα μηχανήματα αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζεται μια καφετέρια.

Τι είναι αυτό που κάνει τον καφέ σας να ξεχωρίζει; 
Θεωρώ ότι βασικό χαρακτηριστικό του καφέ μας είναι η γεύση του και η επίγευση που αφήνει στο στόμα (aftertaste). Είναι ένα είδος καφέ που μπορεί να ευχαριστήσει όλα τα γούστα, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Επίσης, τη δική μου ανάγκη την οποία ο Julius Meinl κάλυψε πλήρως είναι το να μπορώ να πίνω τον ίδιο γευστικά καφέ και ζεστό αλλά και παγωμένο. Αυτός ήταν και από τους κυριότερους λόγους που διάλεξα αυτήν την εταιρεία ανάμεσα σε άλλες. 

Ο Κύπριος καταναλωτής είναι πλέον πιο απαιτητικός και πιο ενημερωμένος; 
Φυσικά και είναι, αφού σημαντική θέση πλέον στην καθημερινότητάς μας κατέχει το διαδίκτυο, το οποίο φροντίζει να ενημερώνει το κοινό για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του καφέ (οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για την προέλευση του καφέ τους, τις μεθόδους καλλιέργειας των κόκκων, το καβούρδισμα κ.ά.) που θέλει να δοκιμάζει συνέχεια κάτι καινούριο. Στον δικό μας τομέα αυτό είναι από το πιο όμορφα και σημαντικά εργαλεία δουλειάς, γιατί δεν εφησυχαζόμαστε και μας δίνει το πείσμα να ψάχνουμε κι εμείς το επόμενο βήμα.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις στον τομέα του καφέ (και όχι μόνο) που έχετε να αντιμετωπίσετε εσείς καθημερινά;
Προκλήσεις δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ειδικά αν γνωρίζεις το προϊόν σου πολύ καλά και αν έχεις συνεχώς την κατάλληλη εκπαίδευση για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά. Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα μου κι εγώ παρακολουθούμε διάφορα σεμινάρια και μελετούμε συνέχεια την εξέλιξη του τομέα αυτού.

Το «σπίτι του καλού καφέ» όμως δεν είναι μόνο καφετέρια, αλλά λειτουργεί παράλληλα και ως showroom. Τι μπορεί να βρει κανείς εκεί; 
Το 1862 coffeehouse είναι η πρώτη καφετέρια του Julius Meinl στην Κύπρου, είναι το πρώτο δικό μας showroom. Βρίσκεται στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στη Μέσα Γειτονιά και έχει ανοίξει τις πόρτες του στους λάτρεις του καλού καφέ τα τελευταία 2 χρόνια. Στο 1862 coffeehouse μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα του Julius Meinl, όπως κόκκους καφέ, τσάγια, σοκολάτες, μηχανές καφέ για οικιακή χρήση, κάψουλες και οτιδήποτε άλλο συνοδεύει τη λέξη "καφές"! Επίσης, μπορείς να απολαύσεις όλα τα προϊόντα μας, είτε απλά τον καθημερινό σου καφέ, στο δικό σου χώρο με την υπηρεσία delivery.

Υπάρχουν κι άλλα πλάνα στον ορίζοντά σας; 
Άλλα, καινούρια πλάνα, πάντα υπάρχουν στον ορίζοντά μου γιατί σαν άνθρωπος χαρακτηρίζω τον εαυτό μου, ακούραστο και διψασμένο πάντα για κάτι περισσότερο και κάτι καινούριο. Με την ομάδα μου, που την ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τη βοήθειά της, ήδη μελετούμε και είμαστε κοντά στην υλοποίηση της καινούριας μας ιδέας. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι ακόμη αλλά έχω να υποσχεθώ στους λάτρεις του Julius Meinl και του καλού καφέ ότι ετοιμάζουμε κάτι μεγάλο, κάτι πρωτοποριακό για το κυπριακό κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close