Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Δύο μεγάλες γιορτές, σε δύο παραδοσιακά χωριά του νησιού μας

Σημείωσε τις ημερομηνίες για τις δύο επικείμενες Γιορτές του Κρασιού στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021

Το ότι η φετινή Γιορτή του Κρασιού που παραδοσιακά πραγματοποιείται στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια, αυτό το ξέρεις! Και σίγουρα αυτό που ξέρεις επίσης είναι ότι οι εορτασμοί (οι οποίοι πήραν ήδη το πράσινο φως) θα είναι φέτος ιδιαίτερα ξεχωριστοί, με ένα πρόγραμμα πλούσιο και διευρυμένο!

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γιορτή του Κρασιού, η μεγάλη λαϊκή γιορτή της Κύπρου που γιορτάζει φέτος 60 χρόνια ιστορίας, μεταφέρει τις εκδηλώσεις της και σε δύο παραδοσιακά χωριά της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν σε ένα παραδοσιακό κουμανδαροχώρι και ένα παραδοσιακό κρασοχώρι της Λεμεσού.  

«Η Γιορτή του Κρασιού διευρύνεται, πάει στα χωριά όπου είναι και η βάση της οινοπαραγωγής. Στις 10 Οκτωβρίου πάμε στην κοινότητα του Άρσους όπου πριν 75 χρόνια, το 1946, έγινε η πρώτη γιορτή του κρασιού. Μια μεγάλη γιορτή που θα συνδυαστεί μαζί με την γιορτή του παλουζέ που κάνει το χωριό, με μουσική, με χορούς και τραγούδια.

Στις 17 Οκτωβρίου, μέρα λήξης της Γιορτής του Κρασιού, πάμε στην κοινότητα Δωρού, ένα σημαντικό κουμανδαροχώρι, με μια μεγάλη γιορτή το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, με χορό, τραγούδια, παραδοσιακά εδέσματα και πολλές εκπλήξεις.

Μάθε περισσότερα για τη φετινή Γιορτή του Κρασιού, εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close