Πάμε Ταξίδι , Guide

Guardian: Οι κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδι τον Οκτώβριο

Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό νησί

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021

Μία λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για ταξίδι το φθινόπωρο στην Ευρώπη δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ο Guardian, με τη Ρόδο να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις επιλογές του.

Ακόμη κι αν το καλοκαίρι έχει τελειώσει και επισήμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε, ακόμη και σε προορισμούς με θαλασσινή αύρα. Στη λίστα του Guardian, λοιπόν, εκτός από τη Ρόδο φιγουράρουν παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Πορτογαλία αλλά και η υπέροχη Σικελία στην Ιταλία, χωριά στις Ελβετικές Άλπεις και λίμνες στη Σλοβενία.

Guardian: Το νησί των Ιπποτών ιδανικός προορισμός και για τον Οκτώβριο
«Με περίπου 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και μέσο όρο θερμοκρασίας τον Οκτώβριο στους 24 βαθμούς Κελσίου, η Ρόδος διαθέτει χιλιόμετρα με αμμώδεις παραλίες για να απολαύσετε το φθινόπωρο», αναφέρεται στο δημοσίευμα για το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. «Υπάρχουν επίσης αρχαία ερείπια που στέκονται αιώνες κάτω από τον ελληνικό ήλιο, και η Μεσαιωνική Πόλη, ενώ ο Οκτώβριος με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για ενδιαφέροντες περιπάτους στη φύση του νησιού, όπως η κοιλάδα των πεταλούδων», συνεχίζει το άρθρο.

Οι υπόλοιποι προορισμοί στη λίστα του Guardian
Όπως αναφέραμε ήδη στο δημοσίευμα δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο περιοχές με θαλασσινή αύρα, αλλά και προορισμοί στο βουνό για τους λάτρεις της φύσης. Έτσι, ανάμεσά τους διακρίνεται το Val de Bagnes στις Ελβετικές Άλπεις με μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων στη φύση -γιόγκα, ποδηλασία βουνού κ.α.-, αλλά και η λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία με την υπέροχη φύση που την περιβάλλει να προσφέρει συγκλονιστικές εικόνες.

Ακόμη, ως ιδανικός προορισμός για τον Οκτώβριο προτείνεται και η Σικελία με μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμούς Κελσίου, με το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού να είναι γεμάτο με με ενδιαφέροντα αξιοθέατα -μια σειρά από πανέμορφες μπαρόκ πόλεις.

Διανύοντας μια απόσταση 240 χλμ. μέσω του Λανγκεντόκ από την Τουλούζη στη Μεσόγειο, το περίφημο Canal du Midi στη Γαλλία βρίσκεται αρκετά νότια για να το επισκεφτεί κανείς τον Οκτώβριο και να απολαύσει μια κρουαζιέρα στα νερά του, ενώ στην Πορτογαλία η Ταβίρα, σε απόσταση μισής ώρας από το φάρο, διακρίνεται ως η ωραιότερη πόλη στο Αλγκράβε.

Τη λίστα του Guardian συμπληρώνουν το Αμβούργο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό, το Άμστερνταμ με τα υπέροχα κανάλια, η αγροτική περιοχή της Ρουμανίας και η περιοχή Orne στη Νορμανδία γεμάτη με γαλήνια δάση, γραφικά χωριά και ποτάμια.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close