Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η Λεμεσός (το τριήμερο) θα γεμίσει ποδηλάτες και ποδήλατα

Η εκκίνηση δίνεται από το Μόλο της Λεμεσού και ο τερματισμός γίνεται στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται το προσεχές τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου ο μεγάλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας της Λεμεσού, το Gran Fondo Apollo – Aphrodite, το οποίο προσελκύει δεκάδες ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Συνδιοργανωτές είναι η Activate Cyprus και ο Δήμος Λεμεσού, ενώ η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των «Λεμεσίων 2021». Για φέτος ο αγώνας είναι σημαντικά αναβαθμισμένος καθώς έχει ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι Gran Fondo World Tour, με τους συμμετέχοντες να σκοράρουν βαθμούς στην σχετική παγκόσμια κατάταξη. 

Η εκκίνηση δίνεται από το Μόλο της Λεμεσού και ο τερματισμός γίνεται στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου. Ο αγώνας ακολουθεί μια από τις πιο μαγευτικές παραθαλάσσιες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος στην Κύπρο και η οποία έχει επιλεγεί προκειμένου να αναδείξει τόσο τις ομορφιές του τόπου όσο και την ιστορία, το πολιτισμό και την παράδοση των Κυπρίων σε βάθος 10.000 χρόνων, όπως αυτά εντοπίζονται στα ιστορικής σημασίας αξιοθέατα της περιοχής.

Φιλανθρωπικός χαρακτήρας 
Η διοργάνωση στηρίζει την φιλανθρωπική εκδήλωση ποδηλασίας που θα λάβει χώρα 29-30 Οκτωβρίου διασχίζοντας όλη την ελεύθερη Κύπρο σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης παιδιών με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις. Πρόκειται για φιλανθρωπική ποδηλασία μήκους 214χλμ η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη και του διοικητή των Βρετανικών Βάσεων κ. Rob Thomson. 

Δύο διαδρομές
Το πρόγραμμα του Gran Fondo Apollo – Aphrodite 2021 περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρη την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου και μια διαδρομή με μήκος 95,9χλμ την Κυριακή (03/10). 

Στην ατομική χρονομέτρηση οι αθλητές και οι αθλήτριες θα εκκινήσουν από το νέο λιμάνι της Λεμεσού με κατεύθυνση το Ακρωτήρι μέσω Ασώματου και απ’ εκεί θα φτάσουν στην Επισκοπή σε μια διαδρομή μήκους 23χλμ, η οποία είναι σχεδόν επίπεδη, με μικρό ανηφορικό κομμάτι στα τελευταία χιλιόμετρα. 

Την Κυριακή (03/10) ο αγώνας ξεκινάει από το Μόλο για να φτάσει έως το Πισσούρι και από εκεί στην Αλέκτορα, στις παρυφές του Αγίου Αμβροσίου, κατηφορίζοντας κατόπιν μετά προς Πραστειό Αυδήμου και Παραμάλι για να τερματίσει στο αρχαίο θέατρο Κουρίου. H διαδρομή έχει συνολική ανάβαση 1.550μ ενώ στο μήκος της θα υπάρχουν τρία feed zones στα χωριά Αλέκτορα, Ανώγυρα και στην Πάχνα, στο τέλος της μεγάλης ανάβασης.

Και στα δύο σκέλη του αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από εκατό αθλητές.

Ευχαριστίες σε Δήμο Λεμεσού και Κοινότητες
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δήμο Λεμεσού που πίστεψε στο όραμά μας για τη διοργάνωση ενός μεγάλου ποδηλατικού αγώνα στη Λεμεσό αλλά και τις κοινότητες Ασώματου, Αλέκτορας, Ανώγυρας, Αυδήμου, Πισσουρίου και Πάχνας που αγκάλιασαν τον αγώνα» αναφέρει ο διευθυντής της Activate Cyprus κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου προσθέτοντας: «η Κύπρος είναι ένας κατ’ εξοχήν ποδηλατικός προορισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης του αθλήματος είναι τεράστιες. Δεν σταματούμε να επενδύουμε στην ποδηλασία προσβλέποντας στα μεγάλα οφέλη που μπορεί να φέρει για την προβολή του τόπου στο εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό αθλητισμό, τόσο στο μαζικό όσο και στον επαγγελματικό». 

To Gran Fondo Apollo – Aphrodite 2021 στηρίζουν το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και το κατάστημα CYCLO. 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com.cy
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close